iOS

SIP kliens vs. IPhone

Fórumok

Sziasztok!

A múltkori kérdésemre (Itt) jó megoldás született a fórum jóvoltából, így újra itt kérdezek.

A  probléma ugyanaz, IPhone telefonon futó Zoiper program ugyanúgy kilép (vagy az ios lövi ki), mint az Androidos párja. Viszont ezen a telefonon semmilyen hasonló címszót nem találtam, amit Androidon kerestem.

Mit kellene itt beállítanom, vagy mire keressek egyáltalán?

A kérdéses telefon: IPhone 6s (iOs ver. 14.4.1)

Gábor

Gyereknek olcsó iPad, de melyik

Fórumok

Kéne a suliba a gyereknek tablet. Órán használják...

Mit gondoltok, melyik az a legrégebbi tablet ami a következő két évben még kiszolgálja a gyereket?

Itthon iPad van, az a preferencia, de más is szóba jöhet.

iPad 4 még oké netezésre, flashjátékokra, classroomra? Vagy az 5. gen az alja?

iPhone 11 Amerikából

Fórumok

Munkatársam kérdezte, hogy van-e valami buktató, ha valaki Amerikából hoz be Iphone-t?

OnePlus-nál tudom, hogy külön modellt terítenek az Európai az Ázsiai és az Amerikai piacon, eltérés lehet például a G4 band-eket tekintve (tipikus probléma a B20 hiánya).

Mi a helyzet a garanciával?

Iphone guruk: kérlek ne kíméljetek!

Megéri az árelőny, vagy utána ráfizet az ember?

iphone hülyeség

Fórumok

Nem vagyok túlságosan tapasztalt apple felhasználó, talán 3-4 éven át használtam iphone-t, és ebból csak 2 év volt, amikor elsődleges telefonom volt egy iphone4, a maradék időben csak keveset használt céges "második" telefonként szerepelt. Szóval simán lehet, hogy a fent említett hülyeség az én hülyeségem (mi hülyeségünk).

Alapfelállás: asszony magán androidos telefonja beszart. Van itthon egy megörökölt iphone SE, ami az övé, saját apple id-vel, de sim lockos és nem eszi meg a sim kártyáját. Ebben nincs sim. Van egy céges iphone SE, amit tesztelni hozott haza, sim nélkül, ez egy céges IT-s apple id-vel van feltelepítve. Végül most kapott egy céges iphone SE 2020 telefont, céges sim kártyával ezt is a saját apple id-jával használja.

Amikor a magán telefon tönkrement, áttette a sim kártyáját a tesztelős SE-be, hogy felhívható legyen, de arra a telefonra ugye nem tud semmit telepíteni, szóval gyakorlatilag híváson kívül annyit csinál, hogy megosztja a mobil internetet és a privát SE-vel fellépve a hotspot wifire használ mindenféle magán dolgot. Chat, meg mittudomén. Ha valahová autózunk, akkor is vagy a magán SE vagy egy ipad van betéve a gyerekek elé, és azon néznek valami mesét. Amazon Prime videóról vagy valami hasonló helyről.

Az első gond az volt, hogy úgy tűnt, hogy a konfigurációk összekutyulódtak. Nem emlékszem már, hogy pontosan mik, de úgy tűnt, hogy amíg mind a magán SE-nek mind a céges SE2020-nak csak az volt a neve, amit default kaptak, hogy asszony iphone-ja, addig mintha a rendszer azt képzelte volna, hogy ez a kettő ugyanaz. Megváltoztattam a telefonok nevét, lett egy asszony magán iphone-ja meg egy asszony céges iphone-ja, így már a listában mindkettő megjelenik, nem csak egy név egyszer.

Viszont egy probléma megmaradt: nagyon sokszor a magán iphone az SE2020 wifi hotspotjára csatlakozik, és azon át játszik zenét vagy streameli a filmet. Ez nem jó, mert a céges sim kártyának valami havi 1-2 G korlátja van, a saját sim kártyájának meg havi 50G. Nem szeretné, ha a céges adatfkeret lemerülne.

Viszont hiába kapcsolja ki a 2020-as telefonon a mobil internet megosztását, hiába csatlakozik a magán SE-vel a céges SE által létrehozott hotspotra, egy óvatlan pillanatban a telefonok visszaváltanak. Pl. ha kézzel a magán SE-vel kiválasztja azt, hogy asszony céges iphone, akkor a másik telefon bekapcsolja a mobilnet wifi megosztását és bármi jelszó kérdezés nélkül automatikusan felépül a kapcsolat. Persze mivel annak a telefonnak a mobilnetét nem akarta megosztani soha, nem adta meg a jelszavát a másik telefonnak, csak feltételezem az apple készségesen segíteni szeretne, és ha egy apple id alá tartozik a kettő, akkor nem szórakozik olyasmivel, mint jelszó. (Vagy azzal, hogy mit is akar a user). Csak tippelem, hogy időnként ugyanez történhet, csak nem úgy, hogy valaki a listából rábök a másik telefonra, hanem a rendszer automatikusan úgy dönt, hogy most akkor kapcsolódik egyet oda.

Azon kívül, hogy a 2020-as telefonon kikapcsolja a mobil netet, más megoldást nem találtunk. Gondolom a flight mode is működne, de akkor már céges hívásokat se tudna fogadni.

OK, biztos ő tartja rosszul, meg minden, de van arra mód, hogy a rendszer ne próbáljon automatikusan a 2020-as telefonhoz kapcsolódni, vagy ha megpróbálja, akkor ne sikerüljön (pl. jelszó nem ismerése miatt)?

Esetleg ha kikapcsolja a mobilnet megosztást, akkor az maradhatna kikapcsolva.

[megoldva] Hol érdemes Apple termékeket venni?

Fórumok

Van bármi előnye - akár csak kényelmi is - ha hivatalos iSTYLE boltban veszek Apple terméket ~10%-al drágábban, vagy ez csak a majomadó, amit azért fizetek, hogy lássa a sok zsellér, hogy meg tudok venni egy 400k értékű telefont?

Feleségem új iPhone-t akar szeretne és nem értem miért van 60k szórás az árakban. Fontos lenne a két év garancia, baleseti védelemmel amit lehessen is érvényesíteni itthon (rossz tapasztalatom van Media Markt-os harmadik fél által adott garanciával). Az iSTYLE konstrukció + védelem 30-al több, mint a Media-ban ugyanez (2 év normál + törés 20% önrésszel sérülés esetén), ami ránézésre ugyanazt tudja.

Beszéltem egy eladóval a Media-ban, aki szerint az iSTYLE nem ad többet, viszont az iSTYLE eladó szerint a többlet abban nyilvánul meg, hogy a két év alatt végig hozzájuk kell fordulnom ha baj van, viszont a Media esetében 1 év után (ami a jótállás) a harmadik fél által (valami biztosító) adott garancia lép életbe, amihez telefonálgatni, meg postán feladni kell, ahol majd pozitív elbírálás (!) után kapok jótállást. Végül megnéztem az iSTYLE honlapját, ahol a GYIK-ben "partner"-ként hivatkozik egy cégre, aki a jótállást adja és oda is telefonálgatni kell. Nekem megérné a többlet, ha kisebb a kockázat és kényelmesebb.

Ki hazudik? Mindkettő? Mi a gyakorlati tapasztalat?

Hogyan lehet fotót, videót Apple telefonról Win10-re a legegyszerűbben átvinni és megnézni?[Megoldva]

Fórumok

A helyzet nagyon egyszerű. Egy közösségi esemény csak iPhone-al lett rögzítve (fotó és videó). Az anyagokat szeretnék tovább vinni nem Apple rendszereken. Nézegetés, honlapra feltöltés, stb..... .

Az elkövető és környezete nem boldogul a (gondolom valami zárt formátum) a megjelenítéssel Win10 környezetben. Mi a legegyszerűbb eljárás, hogy ne csak Apple környezetben legyen "fogyasztható" az anyag?
Nem ismerem a platformot, akik megkerestek a kérdéssel azt hitték, hogy tudok segíteni. Hát, sajnos nem.
Tőletek várom a segítséget. :-) 

Apple Account új készülékre

Fórumok

Hala,

Új iPhonera akartam költözni. Nem szokott problémát jelenteni. Most viszont sikerült ott elrontani a dolgot, hogy egy már nem használt telefonszámomra jött a 6 jegyű ellenőrző kód.
Mivel az élő- ill. a már hulla telefonszám ugyanarra a két számra végződik :/ nem volt nehéz benézni, a többi szám ki van csillagozva, mint mindig.

Szóval Apple acc hozzáadás, mail és jelszó, majd a szokásos módon kérte az ellenőrző kódot. Azt hittem simán csak nem jött meg a kód, kértem hát újból. Mivel (nyilván) ez sem nyert, kértem hívást. Mily' meglepő az sem ment, a fenti telefonszámos baszkódás miatt. Most az a helyzet, hogy ~"túl sok kódot küldtek nekem, adjam meg az utolsót vagy próbáljam később". 10 évente egyszer ha cserélek számot, ennek a mostaninak is több hónapja - csak megfeledkeztem róla.

A próbáljam később mit jelent, nem tudjátok? Egy óra múlva, két óra múlva, 10 óra múlva, 10 nap múlva vagy 100 év múlva? Semmit nem tudok variálni, bármire a fentebbi üzenetet kapom pedig kellenének az üzeneteim és a kontaktlistám no meg a levelezésem.

 

Köszi.

Van-e ilyen powerbank? (230V -> Qi -> powerbank)

Fórumok

Beutom Google-be, hogy "powerbank Qi wireless charging"

Amit (a tobbi mellett) varok: Olyan powerbank, aminel MAGAT A POWERBANKET tudom vezetek nelkul (Qi padon pl.) tolteni.

Amit kapok helyette az osszes talalatban: rakas olyan termek, ami A KESZULEKEKET tudja vezetek nelkul tolteni. A PowerBank vagy csak kabellel toltheto, vagy meg ez se derul ki.

Letezik egyaltalan olyan PowerBank, ahol maga a powerbank is mar wireless charginggal toltheto? Ha nem, akkor azert, mert erre senki nem gondolt meg, vagy van valami realis muszaki akadalya? Esetleg csak en keresem rosszul, es amugy letezik?

böngészőben kamera használata mint vonalkódolvasó

Fórumok

Van egy általunk fejlesztett webes alkalmazás melyben a számítógéphez kötött vonalkód olvasót erőteljesen használják. 

Felmerült az igény egyik ügyfelünk részéről, hogy ezt az alkalmazást egy iPad-en használná és a kamerával szeretné beolvasni a vonalkódot. :)

A vonalkódolvasó ugye billentyű leütéseket imitál és ezt kapjuk el a böngészőben. Van valami megoldás arra, hogy ezt a kamerával egy iOs-en futó böngészővel is meg tudjuk tenni?