iOS

Ha van egy iPhone-om, akkor mi okom lehet arra, hogy 5G képes iPadet vegyek?

Fórumok

Az iPhone-os HotSpot nagyon jól működik, és szinte azonnal össze lehet kapcsolni az iPad-et a telefonnal.

Mi értelme ebben az esetben egy 5G képes iPad-nek?

Az rögtön interneten van, oké. Ez mondjuk nem lenne rossz, de nem akarok csak ezért extra felárat + előfizetési díjat (a három iPademhez) fizetni.

Meg azoknak is jó, akik mondjuk nem visznek magukkal telefont a kávézóba. Watch internetkapcsolattal + iPad 5G-vel (+AirPods természetesen) minden eshetőséget lefed.

Van bármilyen más ésszerű indok a fentieken kívül?

HomeKit-tel használható "okos" eszközöket keresek

Fórumok

A térdtörés óta kicsit megnőtt az automatizálásra való igényem. De túl nagy a választék, és fogalmam sincs, mi integrálódna bele a meglévő Apple ökoszisztémába.

Amit keresek:

- Robot porszívó, lehetőleg felmosással és dokkolóval együtt

- Függöny elhúzó (ezt találtam egy gyors keresés után. Jó ez?)

- RGB LED vertikális/horizontális "bot" világítás nappaliba, konyhába, hálószobába

Egyelőre ezek azok, amik sokat javítanának a helyzetemen.

Minél inkább integrálódik HomeKit-tel, annál jobb.

Viszont nem akarnék egy vagyont elkölteni rájuk. Robot porszívó esetén nagyjából a £300-£600 (150-300e HUF) árkategóriában gondolkozom.

A maradék ennél nyilvánvalóan kevesebb kéne legyen.

Köszi előre is!

ismeretlen google fiók iphone-on

Fórumok

Sziasztok!

 

Felugrott az iPhoneomon egy ablakocska (sima üzenet modal), hogy nem tud bejelentkezni valami google accountba amit még életembe nem láttam. Megpróbáltam csinálni róla képernyőképet, de nem engedte, gondolom ha üzenet modal van kint akkor nem lehet. Próbáltam nézegetni beállításokban vagy jelszavaknál hátha megtalálom de nem találom sehol ez az accountot.

Alapvetően telefonálásra meg néha hírolvasásra használom a telefont, semmi fura appokat, helyeket nem töltögetek le.

Találkozott más is ilyennel?

Újszülött lettem a MÁV appban

Fórumok

Csodás új világra ébredtünk ma: aki az agglomerációból ingázik a fővárosba, annak mostantól elég egy Pest megyei MÁV bérlet, és utazhat szerte a megyében, és Budapesten. Nosza, le is töltöttem a MÁV appot iPhone-ra, reg-eltem, és nekiálltam a bérlet vásárlásának.

Első meglepetés: a regisztrációnál megadott adataim, plusz a bankkártya adatok nem elégségesek a vásárláshoz. Egy virtuális arcképes(!!!) igazolványt kell csinálni, szelfivel, személyi igazolvány számmal. Hogy mi a radai rossebnek, arra nem jöttem rá. A BKK bérlethez ilyenek nem kellenek ezer éve. A MÁV-nál vajon miért kell?

Második meglepetés: ennél a virtuális igazolványnál van egy mező a születési dátumra, de az nem szerkeszthető. Bevágja oda a mai dátumot, és rá lehet kattintani, ki is jelöli, de a sem a billentyűzetet, sem a standard iOS dátumválasztót nem hozza fel. App leszedés, újratelepítés után sem. Teszi mindezt úgy, hogy egyébként meg kell adni, hogy a bérlet használója felnőtt, gyerek, nyugdíjas, vagy egyéb kedvezményre jogosult-e. Oda én a felnőtt profilt adtam meg, tehát már innen is tudnia kellene, hogy a mai dátum az nem lesz jó.

Harmadik meglepetés: miután feladtam a küzdelmet, és benne hagytam a mai dátumot születési dátumnak, simán továbbengedett, és meg tudtam venni a bérletet.

Negyedik meglepetés: a megvásárolt bérlet offline tárolását, pdf-be mentését nem ajánlja fel. Ha van is benne ilyen lehetőség, nem veri nagydobra. Nem lehet tudni, hogy mit művel majd, ha épp egy internet-mentes területen jön a kalauz.

Érdekelne, hogy másnak van-e tapasztalata ezzel a csodás applikációval, és belefutott-e ilyen problémákba? Továbbá tudja-e valaki, hogy miért van szüksége a személyi igazolvány számomra és az arcképemre a MÁV-nak egy teljes árú, minden egyéb kedvezménytől mentes bérlet esetén? GDPR nem tiltja a fotó felesleges bekérését ilyenkor?

 

UPDATE: Közérdekű kérdés. A BKK appban még bérlettel is olvasgatni kell a kurva QR-kódokat. A MÁV appban ilyet nem láttam. Ezek szerint ha a Pest megyei bérlettel BKK járatra szállok, akkor nem kell a QR-rel baszakodni? Elsőajtós járaton csak simán megvillantom az appban a bérletet, aztán minden oké?

UPDATE2: Nem kell BKK járatokon QR-ezni, ha a MÁV appban veszed a havi bérletet. Minden bénasága mellett ez egy elég nagy pozitívum, mert a BKK-s kódolvasás csak az ember idegeire megy, amikor épp nem akar rendesen működni, vagy gyenge az internet kapcsolat.

Ipad restore apple ID és passcode nélkül

Fórumok

Üdv,

 

Az egyik új ügyfélnél megtaláltak azzal a kéréssel, hogy resetelni kellene (mert használni szeretnék) egy a szekrényben hánykódó iPadet amit még régebben adott le egy - már nem a cégnél dolgozó- user.

Én nem értek hozzá, google mindenfelé icloud-ot javasolt meg factory resetet, de az ugyebár nem megy anélkül, hogy átjutnék a screen lockon.

 

A vas egy A2604 9. gen iPad. Sajnos dokumentáció nincsen, nem is tudom, hogy kinél volt korábban (mert az lenne a legegyszerűbb, hogy megkérdezem tőle a kódot, de az elődöm nem volt erős dokumentálásban, csak simán berakta a szekrénybe reset nélkül). Jelenleg annyit ír, hogy Security lockout

 

Találtam mindenféle aranyárú scameket, de azért azokkal nem élnék, ha megoldható. 

 

Van valami megoldás erre, vagy e-hulladék?

"Fókuszban" az iPhone

Fórumok

Megköszönném, ha valaki iOS guru tudna alábbiban segíteni:

Samsung okostelón percek alatt be tudtam állítani, hogy ha hazaérkezem, akkor a telefon hangos üzemmódra váltson. Ha pedig elmegyek, álljon át rezgő üzemmódra, ahogy kiléptem a házból. Az ok: ha elhagyom a bázist, van rajtam okosóra. Felesleges, hogy a telefon hangoskodjon. Itthon viszont többnyire nincs rajtam az óra, így jól jön, ha hallom a telefont.

Na most ugyanezt iPhone-on nem tudtam összehozni. Az iOS "fókusz" névvel illeti a felhasználói profilokat, és van is lehetőség lokáció alapú fókuszt létrehozni, de csak olyasmiket találok, hogy egyes alkalmazások, egyes értesítések hogyan viselkedjenek az adott lokációra érve. Ez egy iPhone 13, amin fizikai némító kapcsoló van, és talán emiatt nincs az Androidon jól ismert három gomb a néma, a rezgő és a hangos üzemmódra a gyorsmenüben.

Van-e ötlete valakinek, miképp lehet fenti néma és hangos üzemmódot lokáció alapon automatizálni?

iPad aktiválás

Fórumok

Sziasztok!

 

Egy barátomtól vásároltam tavaly egy 5. generációs Ipad-et. Mikor megkaptam a teljesen szűz tabletet akkor kellett új Apple ID csinálnom, amit megcsináltam saját mail címre és hozzáadtam később a mobil számomat. A készüléket használtam 1 évig közben frissítettem a rendszert rendszeresen volt, hogy Apple ID jelszót is cseréltem rajta kaptam erről értesítést a megadott mail címre és mobil számomra.

Pár hónapja vettem egy új Ipad-et a fent említett készüléket pedig egy rokonomnak akartam adni, előtte pedig csináltam egy gyári visszaállítást. Mikor szerettem volna újra beállítani a tabletet közösen akkor ez felírat fogadott: iPad zárolva a tulajdonoshoz és ez a mail cím: 6…..@qq.com. Az Én előzőleg beállított Apple ID nem volt már jó hozzá nem fogadta el viszont a telefonszámomra ellenőrző kódot kaptam. A lényeg nem tudtam feloldani a készüléket.

Mivel ez volt életem első Apple terméke igy utólag mikor utána néztem tudtam meg a saját fiokomról le kellett volna választanom, de a fent említett rész mutatja már nem is az Én Apple ID alatt volt már a készülék.

Az Apple ugye akkor segítene, ha lenne számla róla, de az már nincsen meg a barátom is használtan vette.

Ha valaki tud segíteni mi történt annak örülnék, hogy legalább értsem a folyamatot.

A neten rákerestem jó pár fórumon az @qq.com mail cím előkerül kínai oldal és sokan panaszkodtak erre, hogy úgy jártak, mint Én. Ez azt jeleneti, hogy fel lett törve az Apple fiokom és onnan áthelyeztek egy másik alá? Ha ez így történt erről miért nem ad értesítést az Apple mikor be van állítva a telefon számom is? Lehet ezek nagyon alap kérdések viszont szeretnék képbe kerülni hol hibáztam, ha hibáztam.

 

Előre is köszönöm a hozzászólásotokat!

Melyik iPhone?

Fórumok

Most van egy SE2020-am, az akkuja feladta. Felmerült hogy akkucsere vagy új készülék?
Megnézve a fizikailag nem sokkal nagyobb 13 vagy 14 mégiscsak sokkal nagyobb kijelzőt ad és ez egyre inkább számít.
Melyik lenne az a modell ahol a legjobb az akku/forint arány?
(mert a képernyőméreten kívül az összes többi feature vagy nem érdekel vagy egyforma)

"iPad letiltva - kapcsolódás az iTuneshoz" [Bonyolódik :-)]

Fórumok

Sziasztok!

Apple ID-t kellene alaphelyzetbe állítani vagy új jelszót megadni, ha jól gondolom. Ismerős keresett meg a problémával én csak segíteni próbálok, de nem ismerem az Apple világot. Az eszköz egy iPad mini2 WiFi 32GB, nem lopott. Első tulajos, számlával.
Egy játék frissítésekor elégséges számban rosszul lett beírva a jelszó, ezután keletkezett eme állapot. A problémás ID csak ezzel az eszközzel van használva, nincs hozzá társítva másik iPhone vagy MacBook. Ez az ID az ismerősöm barátnője volt férjének van beállítva. Ő sem tudja pontosan a jelszót (érdekes) és nincs más Apple eszköze sem. Ez az ID egy Gmail-es címhez van beállítva, aminek szintén nem tudják a jelszavát (ez is érdekes). Azt most még nem tudom, hogy az AppleID-hez vagy a Gmail-hez van-e telószám rendelve. Vagy a Gmail-hez van-e többlépcsős azonosítás. Elég nehéz összeszedni az infókat, amit fontosnak gondolnék egy szitu megoldásához. Ez olyan "nem tudom a saját fontos dolgaimat sem" helyzet.

Melyik az a felület az Apple-nél ahol el lehetne kezdeni az ID visszaállítását? (iTunes, iCloud) Nem Apple eszközről, hanem valahonnan böngészőből.

Jól gondolom? Ha sikerül vissza felé helyre rakni a belépéseket az adott e-mail fiókokba, akkor az ID-nek is tudunk új jelszót beállítani?
Aztán, ha sikerül. Az eszközt át lehet vinni a "barátnő" működő saját ID-je alá, amit a saját iphone-jával használ?

Ha sehogy se sikerül, akkor kuka az Ipad?

Bocs, ha kicsit kesze-kusza. Nagyjából így tudtam összerakni a képet, meg ilyesmi módon gondolnám megoldani.