Ha van egy iPhone-om, akkor mi okom lehet arra, hogy 5G képes iPadet vegyek?

Fórumok

Az iPhone-os HotSpot nagyon jól működik, és szinte azonnal össze lehet kapcsolni az iPad-et a telefonnal.

Mi értelme ebben az esetben egy 5G képes iPad-nek?

Az rögtön interneten van, oké. Ez mondjuk nem lenne rossz, de nem akarok csak ezért extra felárat + előfizetési díjat (a három iPademhez) fizetni.

Meg azoknak is jó, akik mondjuk nem visznek magukkal telefont a kávézóba. Watch internetkapcsolattal + iPad 5G-vel (+AirPods természetesen) minden eshetőséget lefed.

Van bármilyen más ésszerű indok a fentieken kívül?

Hozzászólások

Az iPad is tud personal hotspot lenni, tehat arrol is lehet netet osztani (nagyobb az akkuja, igy gondolom, ezt joval tovabb is birja, mint egy iPhone). Ugyonakkor, nekem sincs 5G az iPadban, evek ota nem jutottam el oda, hogy hianyozzon belole es vasaroljak mobilnetes verziot belole. Ha kulfoldon kell internet (es nem csak egyedul vagyok), akkor szoktam vinni egy akkus mobil hotspotot, abba rakok helyi adat simet, igy legalabb az arrol szort Wi-Fi-n a csapat minden tagja kap internetet (ez meg annyival jobb, mint a telefonos hotspot, hogy nem kell ugye feloldani a screent, ha iCloud idegen eszkozt akarsz csatlakoztatni). 

Szoval, hogy mi ertelme az 5G-nek, az iPad-ban? Lovesem sincs.

Utazás közben tudsz streaminget nézni. Szolgáltatói internet szolgáltatásban kiesés van, neked meg szükséged van valamire, de nem a mobilod kijelzőjén akarsz pötyögni.

Mint casual ipad user, szerintem nem éri meg. Viszont ha csak ipaden éled a digitális életedet (értsd nincs laptopod/asztali géped mellé), megvan egy jól belőtt workflow és legalább mellé még sokat is vagy úton akkor lehet értelme.

Mint casual user aki nagyrészt otthon használja az eszközét és néha kiruccan... hotspot azt jónapot.

Lustaság, kényelem, vezetékes net + wifi hiánya

én is így vagyok. órát is ezért vettem csak simán, esim nélkülist. biztos megvan a használati területe, de nem nálam.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nekem eSIM-es a Watch. Ugy allok a dolgokhoz, hogy ha nalam van egy, a telefonnal nagyobb dolog (iPad), akkor elfer a telefon is, de van ugy, hogy a telefon sincs nalam, csak az ora es az AirPods. Pl. elmegyek setalni, vagy lemegyek a vizpartra, ilyenkor nem szokott nalam telefon lenni, de igy is tudok webradiot hallgatni, illetve van spotify is az oran (tudom, ha elore kitalalnam, hogy mit akarok majd hallgatni, akkor le is tolthetnem ezeket az orara).

Szerkesztve: 2024. 06. 24., h – 07:27

abba pl. tehetsz egy net-only kartyat, kulfoldon akar helyit. a telefonodba meg marad a sajatod a sajat szammal.

persze miota dualsim ez mar annyira nem lenyeg, de addig se a telodat meriti amig mondjuk egy 10 oras uton vegig netezel.

a masik, amit nem nagyon reklamoznak (bar lehet mar valtozott), hogy a wifi-only ipadekben gps sincs. igy navi felejtos.

Szerkesztve: 2024. 06. 24., h – 08:09

Az 5G-t nem tudó iPadban nincs GPS sem. (opp, erről lemaradtam)