Fun

Van ám hozzá wifi kapcsolat is :)

Fórumok

Sziasztok,

 

Vettem egy Canon fényképezőgépet, az optikája szuper, szépen fényképez. A doksiban leírták, hogy van hozzá wifi kapcsolat is.

Ez még nem jelent semmit, mert már a Gree légkondimnál megtanultam, hogy telepíteni kell az idióta programjukat, ami binárisan tolja a szemetet TCP-n.

Természetesen Linux alatt nem működik, mer az nem kompatibilis az internettel.

 

Az évek teltek, leépültem, feladtam a küzdelmet, next-next emberke lett belőlem. Elindítottam a Windows-t, telepítettem a Canon EOS Utilitiest (120 MByte). Jóváhagytam neki, hogy átállíthatja a Firewall-t is - hátha attól biztonságosabb lesz a gépem. Végeredmény: kifagyott, nem sikerült átkonfigurálnia. Akkora pancserek voltak, hogy ezt is elcseszték.

 

Jön a tuti ötlet: kihúzom a WAN-t és lekapcsolom a Firewall-t, hogy letölthessem a fotóimat végre vezeték nélkül.

Be kellett látnom, hogy Firewall nélkül is lehet Firewall-os problémába futni, ismét kifagyott. :)

 

A next-next mámor elillant, az agysejtjeim működésbe léptek.

Ennyire nyomik vagytok és ti akartok Firewall portot nyitni? Szerintem inkább ne...

 

Manapság iszonyú tré HTTP / REST API / Web Server-es megoldással előállni. Brózerből csak a parasztok töltik le a fényképeiket, úri ember Windows-on Canon EOS Utilitiest installál, meg Firewall portot nyit (már ha sikerül neki).

 

Be kell látni, én is öregszem. Nehezen bírkózom meg a mai világ újdonságaival, lehet, hogy jobb is ha megmaradok a bevált kártyaolvasómnál.

Jogsi C kategoria e-learning KRESZ-szel - melyik iskola?

Fórumok

A hirtelen megnovekedett otthon toltendo szabadidom hatasara eszembe jutott, hogy kene tanulni valami ujat, lehetoleg az IT-n kivul, kikapcsolodaskent. A C kategorias jogsi regota rajta van a listan. Nem hiszem, hogy barmire is jo lenne, de a nagy gepallatokat birom, legfeljebb majd lakokamionnal megyek utazni, es akkor karantenban leszek ott is. :)

Van-e valakinek tapasztalata C-s iskolakkal, lehetoleg ahol van e-learning KRESZ tanfolyam? Utobbi eleg lenyeges kovetelmeny, otthonra keresek elfoglaltsagot. :)