CPU-k, Cooler-ek

hűtőborda javítható-e vagy csere?

Fórumok

Egy Dell Precision M4300 laptopot kellett szétszednem, mert eltűnt a képe. Ilyenkor nem maradhat el az újrapasztázás sem. Szinte meg volt kövesedve a szürke, talán eredeti paszta. S ahogy tisztítottam a már kezemben lévő bordát, a VGA részen levált egy nagyon vékony rézlemez. Nyilván ezt nem tudom visszatenni, és gondoltam mivel így lehet hogy el sem éri a borda a GPU-t, inkább azt a világoskék vágható hővezető szilikon valamit teszem rá, mert az vastagabb.

De innentől kezdve X felületen sárga csíkos a kép. A terminál is néha megvillan, a felső részen pontok jelennek meg egy pillanatra. 
A sensors a GPU-ra 66 fokot ír ki, a processzorra 34-et. Elvileg a benne lévő Nvidia Quadro FX 360M-nek tudnia kell a FHD-t is. De az 1680x1055-ös monitoron is pocsékul jelenik meg a noveauval az X. 640x480 (systemrescuecd)

A saját kijelzője nem akar működni, de azt lehúzva és egy monitort rátéve van kép. Gondolom (remélem) az lcd kábel hibás. Úgy gondolom ha jobb hűtést tudnék prezentálni a VGA-nak, a csíkozás megszűnne.
Visszamerjem rakni a rézlemezt vékony pasztával rétegesen? Tehát borda, vékony paszta, rézlemez, vékony paszta, és rá a GPU-ra. Attól tartok a lemez egyenetlensége miatt, csapni való lesz a hűtés hatékonysága. Mit próbáljak meg?

CPU arrobbanas?

Fórumok

A mostani monitorom melle, amit amazonon vettem, akarok venni meg egy ugyanolyat. Kikerestem hat a korabbi rendeleseim kozul es betettem ujra a kosarba. Igen am, de feltunt, hogy kb 20 euroval dragabb, mint marciusban volt. Ez kb 10%-os kulonbseg, ezen nem mulik a dolog.

Na de kivancsisagbol raneztem a szinten marciusban vett procira is(Ryzen Threadripper 2920WX). Akkor 348 euroert vettem (afa nelkul), most 580-ert adjak. WTF?

UltraSparc IIe és UltraSparc IIi felcserélhetősége

Fórumok

A két CPU manualjában semmi infó nincs a lábkiosztásokról vagy bármiről, ami erről valami hard info-t adna. Annyit találtam, hogy a foglalata mind a kettőnek PGA370 és a szükséges feszültségek megegyeznek 3.3V/1.7V. Meg azt, hogy az előbbi 2 GB-ig lát, az utóbbi 4 GB-ig, ebből feltételezni lehet, hogy az utóbbinak van legalább egy plusz bekötött lába.

Valakinek van ezzel tapasztalata?

AMD cpu éve?

Fórumok

A legutóbbi és korábbi Intel bakik láttán elgondolkoztam, hogy talán ideje újragondolnom az eddigi Intel-párti álláspontomat és következő PC-nél AMD-re váltani. 

A korábbi (már talán már régen megoldódott) problémák amik miatt nem vettem AMD cpu-t:
- Teljesítménybeli problémák egyes szoftvereknél, pl Matlab
- Gyengébb egyszálú teljesítmény
- Nagyobb átlagfogyasztás
- Jobban melegszik
- Hackintosh nem működik AMD cpu-n stabilan

VGA oldalon többek között tensorflow miatt marad az Nvidia, szóval csak a CPU rész érdekel.

A fentiek közül melyik problémák oldódtak meg mára és melyek nem?