... mértékben OCD-s vagyok.

Címkék

Kis
13% (43 szavazat)
Közepes
9% (29 szavazat)
Nagy
1% (4 szavazat)
Életet megnehezítő, kritikus
1% (2 szavazat)
Nem vagyok OCD-s.
29% (95 szavazat)
Nem tudom mit jelent az OCD.
40% (128 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
7% (23 szavazat)
Összes szavazat: 324

Hozzászólások

Csak egészséges mértékben! :P Vagyis vannak szokásaim, amelyek annak tűnhetnek, de nem vagyok az. (A magas IQ-mat keverik az OCD-vel néhányan.) :P

Szerintem sem. Elnézve a többieket. :P

Amúgy megítélésem szerint csak egy szorzótényező a sikeresség képletében, de nem garancia. Mert bármely más tényező javíthatja az eredményt. pl.:

iq*szorgalom*önbizalom*megjelenés*korrektség*...*n = sikeresség

Vagyis a magas iq megenged némi hiányosságot máshol.

+1
Anno egy fesztiválon voltak ahol dolgoztam diákként.. mint biztonságis :) Az Ő környékükre voltam egy nap beosztva, eléggé lenéztek, aztán elkezdett szakadni az eső és bementem hozzájuk tölteni egy tesztet. Gondolom nem számítottak jó eredményre.. Onnantól meg zargattak, hogy menjek majd el és írjak meg egy rendeset, hogy csatlakozzak hozzájuk. Na onnantól le is írták magukat nálam.

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Rossz sorrendben vannak a betűk. Az CDO. ;)

Van néhány tünetem, de szerintem ez még nem feltétlenül az:
- Megjegyzem pl. a buszok rendszámát, majd az ismerteket magamban köszöntöm
- Figyelem az én kocsimmal azonos rendszámú kocsikat
- Ha grafikát csinálok kínosan 5 vagy 10 pixelre igazítok mindent még ha szükségtelen is
- Gondosan ügyelek a konfig fileok külalakjára, az egyes direktívák pl. Apache esetén minden esetben megadott szigorú sorrendben kell hogy legyenek
- Gyűlölöm a sok ikont, tabot, stb. a képernyőn

Hali!

Egy ismerősöm dolgozott értékesítőként sok-sok éve autó kereskedésben. Bement hozzájuk egy csaj, rendelt egy kis corsa-t. 4x-5x ment vissza később és a totál alap motoros kis szappantartót telerendelte sz*rt sem érő extrákkal. Már komolyan aggódtak, hogy amilyen problémás a csaj, esetleg visszalép a vásárlástól, akkor ottmarad a nyakukon a szinte eladhatatlan kocsi. Eljött végre az átadás napja. Ment a csaj a kocsiért... majd közölte, hogy lenne még egy utolsó kérése: egyedi rendszámot akar. Az értékesítőt leverte a víz... ott volt a kocsi frissen forgalomba helyezve "normál" rendszámmal. Belenézett a papírokba, majd megkérdezte: IKJ-819 (természtesen most itt csak hassmra ütöttem, de Ő a tényleges rendszámot olvasta fel) jó lesz? A csaj visszakérdezett: biztos, hogy másnak nem ez a rendszáma? Miután az értékesítő biztosította róla, hogy totál egyedi, a csaj örömmel átvette/elvitte a verdát :-)

Üdv:
Feri

CDO-m van. Ugyanaz mint az OCD, csak betűrendben. :)

Vagy semennyire, vagy nagyon kis mértékben.

Pl. szeretem lekapcsolni a lámpákat, becsukni az ajtókat. De nem hiszem, hogy kényszeresen. Persze az asszony szerint de :-D

Kocsiban csak páros hangerőre állítás minek számít? :)

"ellenőrzési kényszer saját magunk felé": ez kezd elhatalmasodni rajtam :( kb 2szer visszamegyek megnezni hogy telleg bezartam-e minden ajtot

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Na ezt en is mindig eljatszom otthon. Utalnak is miatta.

Raadasul autonal meg rosszabb, mert egyik autom kinyilik, ha kozelben a kulcs, igy hiaba megyek vissza ellenorizni. Este latom belul a piros LED-et, de napkozben nem, mert apro. Ezert van hogy odaadom felesegemnek a kulcsot vagy lerakom messzebb valahova, hogy ellenorizni tudjam. Szegeny autoknal elofordul, hogy 2/3x is razarok taviranyitoval.

Nálam ~8 éve standard hogy elk.rok 4-8 percet a lakásban mindenféle dolog ellenőrzésével mielőtt elindulok (ablak, sütő-kávéfőző-társai, csapok, ...), akkor is ha tudom hogy minden jó. Meg az ajtóra is 2-3x megpróbálok rázárni. Ha kihagynám és úgy csinálnám mint a normálisok, szoronganék hogy biztos zárva van-e, miközben logikusan tudom, hogy igen.
Egyébként a kényszerbetegség ott kezdődik hivatalosan, ha jól tudom, hogy ha 24 órából 1 óra elmegy a görcsölésre. Ha annál kevesebb, akkor az az enyhe verzió.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Csapokra, ablakokra, elektromos cuccokra, stb. módszer: elindulás előtt gyorsan lefotózod, és akkor nem kell emlékezni, ott a fotó. De jó eséllyel a fotókra rá se fogsz nézni, mert már a fotózás önmagában megnyugtat és emlékezni fogsz rá.

Az ajtózárásra azért nem szoktam emlékezni, mert annyira rutinból csinálom, kb. autopiloton megyek. Erre az a módszer, hogy ki kell kapcsolni az autopilotot, csinálj valami emlékezeteset, mittudomén, pl. bal cipővel belerúgsz a kilincsbe.

Kösz, ez a fotós ötlet kreatív, de szerintem nálam több időt visz el mint amit megtakarít. Ha átfutottam egyszer a lakást, és bezárom az ajtót, nem aggódok rajta hogy megy-e valami, mert tudom hogy nem megy. Maga az ellenőrzési listán való végighaladás viszi el az időt.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Azért 29%-on (perpill 24 szavazat) a "Nem tudom mit jelent az OCD" kicsit erős nem? :D
Főleg, hogy ott van nyitókommentben a magyarázat. lol
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Munka. Minden hetkoznap reggel, kenyszeresen...

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni.
--> pipa

A betegség gyakran okoz pániktüneteket, depressziót, szorongást.
--> pipa

Itt mindenki olyan érdekes és különleges és eredeti.

"Nem tudom mit jelent az OCD." opciót jelöltem, de inkább a "Innen (HUP) tudtam meg, hogy OCD-s vagyok" kellett volna.

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nem tudom mi ez, de nekem biztos nincs. (-::

> Sol omnibus lucet.

Volt egy időszak, amikor mindent merőlegesen és párhuzamosan kellett rendbe tenni otthon. Szerencsére nem hatalmasodott el, mert megszülettek a gyerekek és onnantól már nem küzdöttem fölöslegesen, simán elengedtem.

Mondjuk azért vannak még apróbb dolgok. Hosszú ideig csak kisbetűs fájlneveket használtam. Ma már becsúsznak nagybetűk is, de mondanom sem kell, hogy az ékezetes és beteg speciális karakterek szóba sem jöhetnek. Nehezen viselem el, ha egy pl. egy konfig fájlban a sor végén szóköz van. (Tabulátor sem barát.)

Hirtelen ennyi. Semmi bajom. :-)

Fajlnev csak kisbetus.
Konfigban a sor ne vegzodjon white space-szel, 0 ures sor legyen az elejen es a vegen.
RHEL-en yum update 2x.
AIX-on clRGinfo a masik node-on is, biztosan osszetartoznak-e (ossze, mindig).
rm -rf elott: pwd && ls && pwd, majd rm -rf full path-al.
Reboot elott hostname, akkor is ha PS1 mutatja.
2x megnez: gyerkoc be van-e kotve rendesen, lakas ajto es ablakok, kocsi kezifek es riaszto, papirok, telefon nalam-e indulas elott.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Szerintem ebből szavazást csinálni izléstelen. Vannak akik tényleg szenvednek ettől a betegségtől, itt meg bagatelizáljátok. Szerintem ezt le kellene szedni, mert ez így nagyon nem jó.

+1

Megtudtam, hogy az, hogy reggelente vagy 10x megrangattam a kilincset, az mar enyhe OCD. Mondjuk ereztem is, hogy ez nem oke, szoval visszavettem 3-5-re, nagy odafigyelessel, mert alapvetoen a memoriamban nem bizom, nem az itelokepessegemben: kell a folyamatos megerosites, hogy rogzuljon, hogy tenyleg leellenoriztem, hogy bezartam.

Én meg arra szavazok, hogy paraszt vagy. Ez az a szint amiért ha a HR-esed olvassa, normális cégnél már másnap nem kell bemenni. Ez nem kis bagatel dolog. Ha ezt nem érted akkor ritka nagy paraszt vagy.

Ha PC vernyogás, hogy nem verjük magunkat más baján, azt bagatelizálni, akkor inkább menjél el egy barlangba, de civilizált életre tökéletesesn alkalmatlan vagy.

Vannak szavaink amelyeket idővel elkezdünk negatív jelzőként is használni, ekkor újracsomagoljuk és eufemizáljuk. Csak, hogy az egészről nem a szó maga tehet, hanem a közösség. A szó maga nem változott, csak a viszonyunk vele kapcsolatban. Ha egy szót tehát kerülünk, akkor mi magunk gondoljuk, hogy az gáz és a kerülésével igazoljuk ezt.
Lásd cigány=>roma
Innen pedig nem nehéz meglátni, hogy a kerülése az előítéletes és nem a használata.

Te azt mondod roma?
Miért gondolod azt, ha cigányt mondanál az rasszista lenne vagy sértő másokra nézve?
Na pont az a sértő, hogy romázol, mert implicit annyit jelent, hogy szerinted gáz cigánynak lenni, ugyanis előítéleted van magával a szóval is.

Te lennél civilizált? Aki a nemtetszését a visszajelzés gomb használata helyett nyílt parasztozást választ? Utána meg elkezded inzultálni azokat is, akik nem értenek egyet a nézeteiddel? :/

Nem vagy te civilizált, te SJW vagy, akikből sajnos egyre több van mindenfelé.

--
trey @ gépház

Jaja, bár nem nagyon vágom, hogy az miért problémás a libsik szerint, ha valaki önmagáról egy olyan kijelentést tesz, hogy "Kis|Közepes|Nagy mértékben OCD-s vagyok." Lassan már magáról sem beszélhet az ember őszintén anélkül, hogy valamelyik félbolond emberjogi gittegyletet rá ne szabadítsák?

--
trey @ gépház

Jah. Ez kicsit kezd olyan lenni, mint amikor valaki itt elkezdett hisztizni a buzikat érintő diszkrimináció miatt, ennek okán töröltette magát az oldalról, rá két napra a Twitteren meg eleresztett egy tetováltakat diszkrimináló tweetet, ami történetesen elém került.

Itt is ilyesmi van: civilizált korrektség számonkérése válogatott sértések közepette :D

--
trey @ gépház

Ne rúgj már többet belé! Valószínű, hogy a sértődöttsége innen ered. Biztos a lelkébe gázolt, hogy feltettem a kérdését, az Msc és a szövegértési probléma kéz a kézben járnak-e. Ezek szerint nem csak szövegértéssel van gond, de a szavak értelmezésével is, de engedjük el szerintem.

--
trey @ gépház

a libsi az valóban a zsidó származású liberálist jelenti... de persze vannak normális zsidók is, akik az ilyeneket "tréfli zsidó"-nak becézik. A liberálisnak amúgy sincs se nemzeti, se vallási, se faji identitása, akármelyik népből is származik. ... újabban már a nemi identitásukba is belezavarodtak.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ezt eddig bírtam szó nélkül. Akkor most itt előre kijelentem, hogy én egy OCD nélküli náci vagyok :D
Bár az NSDAP már rég megszűnt és nem tudom, hogy van-e utódszervezete de antiszemita is vagyok mert nem tudom hogy nevezzek egy zsidót másképpen. Szóval a "libsi" szó nálam is liberálist jelentett... eddig. De ezek után erősen meggondolom, hogy rövidítsek-e. Utáanéztem ennek a dolognak. Jelenlegi tudásom szerint a "bibsi" vagy "bipsi" szó mindegyike helyes kifejezés, szleng. A lovári - vagyis cigány - (csak hogy rasszistanáci legyek) "biboldó" (kereszteletlen) kifejezés rövidített alakja. Valószínű, hogy aki a libsi szón besértődik, valójában a bibsire gondol. De ezen is kár megsértődni, mert akkor a gójok is besértődhetnének elég sokszor. A tények nem szubjektív dolgok kivéve ha olyan szövegkörnyezetben van, hogy sértő a szándék. Bár van egy olyan székely mondás, hogy megsérteni nem, csak megsértődni lehet. Vannak akik lassan már kizárólagos jogot formálnak maguknak a sértődésre. Szerintem ennek semmi értelme. Én egy 400 lakosú kis faluban nőttem fel, ahol nem léteztek ilyen f..szságok. Mindent és mindenkit a nevén neveztünk. Ha kellett a cigánynak segítettünk, ha kellett akkor a zsidónak és fordítva. Mindenki ember volt. A nagymamám mesélte, hogy nem is olyan régen amikor a napszámos cigányembert hazaküldték mert otthon maradt valami, nyugodt szívvel neki adták a házkulcsot, mert egy szöget nem vitt el soha. A mai napig hasonlóképp működik a dolog. Nem akarom reklámozni, hogy hol van ez, de amikor iskolába jártam kint felejtettem a biciklimet a buszmegállóban, 2 hétig ott volt mindenféle lezárás nélkül. És megvárt. Egyszer hazamentem vele :)
Mindenfelé az utcán a kerítés mellé ledobott biciklik, nyitott, lehúzott ablakú autók, éjszaka sétálgató emberek... és senki nem fél, hogy megtámadják, kirabolják, ellopják amijük van, mert az emberek képesek együtt élni és nem beszólogatnak vagy megsértődnek minden jelentéktelen dolgon. Ha ráérnek, nem ilyen dolgokkal foglalkoznak, hanem a saját dolgukkal vagy pihennek vagy meglátogatják a szomszédot, rokonokat, stb.. ha cigány, ha zsidó, ha kopasz, ha nem. De mondhatnám a pártpreferencát is, mert ilye nhelyen azért az emberek tudják egymásról. Nagyon-nagyon ritka a konfliktus ilyen dolgokból kifolyólag és az is elég "enyhe". Volt, hogy beszólt az öregasszony valamiért, de nem érdekelt senkit, nem kezdtem el balhézni, bíróságra járni, nyomozgatni, alátenni hanem egyszerűen betudtam annak, hogy már idős és nem biztos, hogy teljesen tudatában van a tetteinek + teljesen más világban nevelkedett. Megváltoztatni úgysem tudod, neki ugyanúgy joga van élni a kis életét, mint neked, ezért éled tovább a tiéd, ő az övét és bár a néni lehet haragszik rám, én azért csak mosolygok és köszönök az utcán, ha neadjisten bármire szüksége lenne örömmel segítenék ezután is... talán megváltozna a véleménye rólam. Az ilyet hívják úgy talán, hogy tolerancia?
Bár... lehet, hogy toleráns vagyok sok mindennel és mindenkivel szemben, de van egy szint. Ezt folytathatnám, hogy hol van az a szint és lehetne sorban besértődni sokaknak, de nem látom értelmét. Egyszerűen csak le kéne szakadni erről szerintem. Valaki egyszer azt mondta, hogy nem az számít mit mondasz, hanem hogy mit teszel. Ha én azt mondom, hogy utálom a 170 centis 80 kilós embereket de mégis segítek nekik, akkor jó vagy rossz vagyok? És ha azt mondom, hogy nincs velük semmi bajom de mégis mindenhol ott teszek keresztbe nekik és akadályozom őket ahol csak tudom?
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Egyébként ez durvább. Az, hogy valakit zavar a zsidózás, meg buzizás és az, intolerancia, ezt mindjárt troll-nak titulálod. A legdúrvább az, hogy ebben a közösségben lehet csak engem zavar. Látszólag a többiek szerint ez teljesen rendben van, így szoktuk felkiáltással. Hát szerintem ez irtózatosan undorító. Mert ha ezt valamelyik náci politikai portál csinálja, az egy dolog, de ezt egy szakmai portálon, az alapítóval az élen, azért nagyon gáz. Azért egy minimumot tartani kellene. Akkor itt a másik elfogadása nem divat? Hol van a vége? Nemár hogy mondjuk egy zsh vs bash vitában érv lehessen az ilyesmi. Nem értem ezen mi olyan nehéz. De az is lehet, hogy Einstein-nek volt igaza a végtelent illetően.

Amplification attack starting.. 1,2,3..

Tudod van az a vicc, amikor mindenki szembejön az autópályán. Itt egy intoleráns embert látok, téged. Másokat parasztozol és cenzúrázni akarod a véleményeket, sőt az egész szálat törölni, mert neked nem tetszik. Ez egy kisgyereknél (3-5 éves) rendben van, de egy egészséges felnőttnél nem. Ha ennyire nem bírod elviselni mások véleményét, csak a sajátodat, akkor ne olvasd el, senki sem kötelez rá! Keress a filter bubble-ban, élj a safe space-edben, ha azt találod jónak! A "buzizást" és a "zsidózást" pedig te hoztad a szálba és ezen pörögsz már nem tudom mióta. A kulturált együttélés feltétele - szerintem - a másik véleményének meghallgatása, még akkor is, ha azzal nem értesz egyet. Utána pedig nem sértegetjük a másikat vagy fogjuk be a száját, hanem elmondjuk az érveinket.

Komolyan azt gondoltam, hogy csak trollkodsz, de ha ezeket tényleg komolyan gondolod, akkor nem értem hogy mit csinálsz egy társaságban vagy egy vitában a feleségeddel/gyermekeddel/beosztottaddal/kollégáddal/főnököddel..

hmmm, szóval szerinted egy betegséggel szórakozni, kicsinyelni rendbenvaló dolog. Ez nem vélemény kérdése. Az, hogy erre az az ellenérv, hogy liberális, meg zsidó, meg buzi, az nagyon nincsen rendben, ezt nem én hoztam szóba, hanem fennakadtam. Mit kellett volna mondanom? Nem baj, mert úgyis sokan csinálják. Nem egyszerűen beleálltam, mert ezt nem lehet. Nem egy neves "magazin" főszerkesztőjétől. Azért neki tudnia kellene, hogy mit jelentenek a szavak.

Nem az akarton van a hangsúly. Az OCD egy nagyon komoly betegség, azért fogalmaztam az elején erősebben, mert elindultak a poénkodások, amiről egy erre nem érzékeny ember fel se vesz, mert csak egy vicces beszólás, mindenki érti, senkit nem akar vele bántani és ezt mindenki tudja is. Kivéve egy embernek tesz rosszat, ha ilyemit lát, annak aki tényleg az. Nem tuti, hogy éppen az a konkrét lesz rossz, de ezt inkább nem kellene feszegetni. Az utánna lévő dologra reagáltam nagyon keményen, de azt vállalom, és fentartom.

Az, hogy egy betegségről beszélünk, azzal nem kicsinyeljük le a dolgot. Tudtommal felnőtt, civilizált emberek vagyunk, és nem hiszem hogy lenniük kéne "tabu témáknak". Attól, hogy ez nem szakmai topic, attól még jó téma, itt hallottam először az OCD-ről, tehát tanultam is új dolgot. Meg több hozzászólásban is lehetett olvasni, hogy az érintetteknek ez mit jelent.
Aztán jön a főinkvizítor, és meg akarja mondani, hogy erről tilos beszélni... hát hol élünk? a középkorban?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Miért baj az, hogy szó esett a zsidókról? Tán csak szabad róluk beszélni?
Mondtam rosszat a zsidókról? -nem
Mondtam rosszat a liberálisokról? - igen
Mondtam rosszat a libsikről? - igen
Mondtam rosszat az egyéb liberálisokról? - igen

Miért ne szidhatnék egy politikai nézetet, ha azzal én nem értek egyet? Akiknek meg nem tetszik a liberálisok gondolatvilága, az szerinted mind "náci"?
Sőt, még olyat sem állítottam, hogy bántalmazni kéne azt, aki liberális nézeteket vall.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

A kérdéseidre a válaszok.
1-2. Igen természetesen lehet.
3. sajnos igen
4. ez egyéni vélemény kérdése teljesen jogod van negatív véleménnyel lenni róluk és ezt ki is fejthető nyilvánosan.
5. nah itt követted el a 3. pontot. Az, hogy nem tudtad egy dolog. Mostmár tudod és a továbbiakban a 3. pontot szándékosan követed el. A fő problémám az volt, hogy a főszerkesztő követte el.
6. ez inkább a 4-es pont-al van egy halmazba.
7. olyan politikai nézetet szidsz amilyet akarsz.

^ pereskedési kényszer: tyúkperek tömegének folytatása, sokszor csak igazságérzeti alapon.

^ szabálykövetési kényszer: a különféle szabályok betű szerinti betartása és betartatása.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nem bagatelizálta senki: nem beszélni dolgokról viszont nagyon káros. Ha jobban megnézed a modern populizmus pont olyan problémák mentén tört fel, amiről az aktuális elit nem nagyon beszél és képtelen a cselekvésre (a populisták válasza/megoldása meg túl leegyszerűsítő). A kemény vita fontos, mert mindkét oldal ez alapján fejlődik. A PC témákkal épp az a baj, hogy a tabuk miatt csak az beszél róla, aki nagyon leegyszerűsít (v.ö.: "cigánybűnözés", ami implicit hozza, hogy a cigányok bűnözők).

BTW: Ha jobban megnézed a legtöbb ember észrevette, hogy ő is érintett, a legtöbbször az ember pedig olyanokon segít, akikkel könnyen együtt érez. Szóval szerintem inkább hasznos a téma.
--
https://naszta.hu

Nem teljesen van igazad, a populizmus inkább társadalmi problémák elhallgatásából indul. Bár a populizmus szerintem nem a legjobb szó erre, mert ennek is van egy alapja ami jó, csak nagyon túltolták, de ezt ne nyissuk most ki.

A PC abból indult ki, hogy senkit nem lehet megbántani, hogy ne ellenségesen közelítsünk emberek felé ami jó. Viszont annyira túltolták, hogy lehetetlen problémákról beszélni. A példád azért rossz, mert mind a két oldal lehetetlenné tette a beszédet ezzel kapcsolatban és a legtöbb témával kapcsolatban így van. A PC mostanra a nyelvezetben él erősebben, tehát romát monduk, meg kissebségit. Pl Vörösmarty Mihály versének a címe A vén cigány, nem pedig A vén kissebségi.

Én azt vetettem fel, hogy habár elindult rendes társaégás is, elkezdődtek a témán való viccelődés, ami viszont nagyon káros. Szemmel láthatólag Trey nincs egy ilyen társalgás megfelelő levezetésére felkészülve. Ez egy nagyon jó szerekesztő gárda mellett símán lehetne egy jó beszélgetés, de ez sajnos nem az a hely. Mivel az oldal profilja inkább IT alapú ezért erre van felkészűlve. Ezzel nincs is semmi baj, de akkor vannak témák aminek nem itt van a helye.

"Én azt vetettem fel, hogy habár elindult rendes társaégás is, elkezdődtek a témán való viccelődés,"

Csúsztatsz. Te nem ekkor kezdtél pampogni. Te így nyitottál:

"Szerintem ebből szavazást csinálni izléstelen."

Vagyis, szerinted a témáról kussolni kéne.

"Szemmel láthatólag Trey nincs egy ilyen társalgás megfelelő levezetésére felkészülve."

Szemmel láthatóan nem olvastad el az oldal moderálási irányelveit, amik a kezdetektől fogva érvényben vannak:

"A HUP egy enyhén moderált fórum. Automatikus moderálás nincs."

Tehát, nem nincs felkészülve, hanem szándékosan minimális moderálást végez. Jelezni szintén a megfelelő helyeken és módon lehetne a problémáidat (másoknak sikerült), nem olajat a tűzre öntve flamelgetni a téma alatt.

--
trey @ gépház

"Csúsztatsz. Te nem ekkor kezdtél pampogni."
Több olyan jellegű bejegyzés is volt addig. Ezért gondoltam azt amit.

A moderálási irányelvekben megfogalmazott irány szerintem nem alkalmas ilyen témák kezelésére, ugyanakkor IT témák kibeszéléséhez nagyon jó. Szerintem pont emiatt nincs itt a helye, valamint azt se tudod mikor zsidózol. Ha nem tudod megkülönböztetni az ilyen egyértelmű eseteket, akkor miért is indítasz sokkal bonyolúltabb és több empátiát és moderálási elvet igénylő témát?

Az oldalnak van egy profilja, nem minden illik bele. Az aktuális sztár magazinban sem hozzák le, hogy kijőtt az új linux kerenel. Azt az illúziót felejtsük el, hogy mindennek mindenhol lennie kell. Ez nem az elhallgatása valaminek, még csak nem is cenzúra. Ennek józan belátásnak kellene lennie.

Hallod, nem tudom mesélte-e neked valaki, hogy ha valaki leírja a zsidó szót, az még nem zsidózás. Sőt, ha egy másikat, akkor meg pláne nem. Neked a lelkedben ez zsidózás valami becsípődés, vagy mi? Egy volt kollégámra emlékeztetsz, annak volt minden második szava a zsidók, mondjuk senki nem is értette, hogy mi a faszt akar velük állandóan. :D

Arra azért figyelj, hogy egy darabig eltűröm mindenféle fórum jött-menttől a minősítgetést vagy sértegetést (utalva a tegnapi dolgaidra), de lehet, hogy van az a pont, ahol utána következményekkel kell számolni. Ja, és az előző mondatban nem bújtak meg sehol zsidók!

--
trey @ gépház

És miután tisztáztam többször is, hogy errefelé (és nem csak errefelé) a libsi az liberálist jelent és nem zsidót, folytattad. Nem te vagy az első, aki nem érti elsőre amit írok, de pontosítási kérésre általában el szoktam mondani, hogy mi mit jelent. Javaslom, legközelebb a kirohanás helyett előbb kérdezz vissza, hogy mit akartam mondani, talán kevésbé lesz kínos az utána következő vergődés.

Már csak azért is, mert a szavak az ország más területein, tájegységein, más társadalmi csoportjaiban nem feltétlen jelentik ugyanazt. Még akkor sem, ha egyébként nagyjából egy nyelvet beszélünk.

--
trey @ gépház

Az az izgatás, amit előadtál ebben a topikban szerintem egy dologra jogosít fel téged: arra h húzd meg magad csendben egy jó darabig valami félreeső helyen. Egy féleszű paprikajancsi, aki a porond közepére szabadulva, one man show keretében a szemével karikázva a fülével gurgulázva [v. fordítva] akarja kényszeresen magára vonni a jámbor lelkek figyelmét, csak addig maradhat a reflektorfényben, amíg rá nem adják a muszájkardigánt és ki nem vezetik onnan!

"(kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) vannak jelen. Meghatározó jelentőségű, hogy ezek a gondolatok a beteg számára is idegenek, riasztóak, fenyegetőek, a cselekedetek pedig értelmetlenek, de a szorongás csökkentése érdekében muszáj folytatnia azokat. " - Ez kb a dohányzás :D

Na, nekem nem volt ilyen gondom, én a legkisebb mértékben sem szorongtam bagózás közben. Maximum hó vége felé kezdtem szorongani, hogy lesz-e miből cigit venni. Aztán jött a sodrós cigi, és már ez a szorongás is elmúlt. Aztán kipróbáltam az e-cigit, és ez a probléma is likvidálva lett, most már töredékét költöm párologtatásra, mint amit annak idején költöttem füstölésre.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

"számolási kényszer: pl. lámpaoszlopok, kockakövek, szembejövő autók, emberek, vagy akár a saját lépések folyamatos számlálása."

... én ha telefonon hívást kezdeményezek, akkor számolom a másodperceket. Ráadásul zavaró is számomra, mert elvonja a figyelmem a beszélgetés tárgyáról. Ez már OCD lenne?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Engem a rend és a rendszer zavar. Inverz OCD

Szerintem Monk a nyomozó teljesen normális, míg sokan körülötte akik nem tudják őt tolerálni bolondok! :)
Ugyanez a helyzet Dr. Shaun Murphy (Good Doctor) esetében is.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem vagyok OCD-s, és eddig azt sem tudtam, hogy mit jelent az OCD.

--
zrubi.hu

Nem lépek vonalra, rosszul érzem magam, ha nem azon az ajtón megyek ki, amin be, a rádió/tv hangereje mindig 5-el osztható értéken kell álljon, más nem ihat a poharamból, még elmosogatással együtt sem. Azt jelöltem, kis mértékben.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

...jó tudni, hogy ennek a jelenségnek neve is van.