Szükség lenne egy hosszú támogatottságú (LTS) Squeeze-re?

Címkék

Igen és hajlandó lennék hozzájárulni is, hogy létrejöhessen (egyén).
11% (32 szavazat)
Igen és hajlandó lennék hozzájárulni is, hogy létrejöhessen (cég).
2% (5 szavazat)
Nem kell.
45% (128 szavazat)
Egyéb, leírom.
5% (13 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
37% (106 szavazat)
Összes szavazat: 284

Hozzászólások

egyéb: szükségesnek tartom, de nem hiszem, hogy én abban a helyzetben lennék, hogy hozzá is tudjak járulni. (max. tükörszerverrel.)

Jelenleg a Debian verziók ~3 évente jelennek meg, és a következő verzió megjelenése után további 1 évig támogatottak. Ez ~4 éves életciklust jelent.

Én azt gondolom, hogy az életciklust 5 évre növelni jó, sőt erősen szükséges lépés volna, de annál lényegesen hosszabbra (6-7 év felettire) viszont már határozottan nem volna célszerű.

A 3 évenkénti release viszont Enterprise környezetben néha túl gyakori, mi jellemzően a megjelenés után kb. fél évvel kezdjük el bevezetni, és kb. 1,5 év alatt végzünk a teljes áttéréssel. Ez azt jelenti, hogy mire végeztünk, kb. egy év múlva kiadásra kerül az újabb verzió.

Én nekem jobban tetszene desktop/developer/bleeding edge felhasználásra egy semi-rolling, vagy mondjuk 1,5 éves intervallumú kiadás, és mellette egy 3-5 év közötti intervallumú vállalati kiadás.

Egyeb: if it ain't broke don't fix it.
Avagy akinek ez eddig jo volt, annak gondolom tovabbra is jo. Akinek meg nem jo, az valaszthat mast.
Azert nem mondom, hogy nem kell, mert engem nem zavarna ha lenne, de nem is latom hogy miert kene pont ebbe az iranyba terelni a projektet.

Tudomásom szerint nem használok Debiant. és hót nem zavar, hogy van-e belőle LTS, vagy sem.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Azért én hiányolok egy "Igen, de nem lennék hajlandó hozzájárulni." választ.

Wheezy-től kezdve jó lenne hosszú távú támogatás (mint a CentOS-ben), de sajnos a sok csomag miatt ez nagyon nehéz feladat. Lehetne szelektálni, hogy ne minden csomagra legyen hosszú támogatás, de abból meg jönne a sírás... :(

Többek közt emiatt is tértem át a CentOS-re, 10év, szép hosszú LTS.

Fedora 20, Thinkpad x61s

Egyeb: akkor ma'r miert nem wheezy? Aki komolyan hasznalna' a deb-et az tudja hogy ~1 honap oszt a squeeze nem lesz tamogatott (legalabbis alapertelmezetten). Igy valszeg nem utolso pillanatban (most + ~1 honap) kezd kapkodni...

nekem tokmind1, centos/rhel -t hasznalok.

Egyéb leírom: Mivel amatőrként nem production/enterprise környezetben használom, nekem a jelenlegi kiadások ideje tökéletesen megfelel. Nem egy gépet dist-upgradeltem már deb5 (lenny) -től a jelenlegi verzióig minden komoly gond nélkül. Éles szerverem nincs, így komoly hozzászólást sem adhatok...
Magánvéleményem viszont, hogy ennyi időnként nem árt frissíteni komolyabban is a lib-eket, illetve a compilert és a frissebb kernel sem az ördögtől való... (Kivéve, ha valamilyen addig jól működő hardverem elszáll tőle, mert attól hisztis leszek!)

Máskor meg másnak. Nem értetted a kérdésem.
Évek óta problémát jelent Debian rendszereknél a ritka/hektikus disztribúció kiadás, és a kiadáskor automatikusan oldstable-be száműzés, majd a /dev/null.
Miért pont most kezdenek el evvel foglalkozni, miért nem 10 évvel ezelőtt? Valaki felébresztette Csipkerózsikát?
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Kb. akkor indult az egész, amikor 2013-ban a Dreamhost bejelentette, hogy Debian-ról Ubuntu-ra vált.

Akkor indult diskurzus és akkor is közölte a Debian, hogy hozzájárulások nélkül nem lesz LTS. A téma azóta sem tűnt el, de most is hangsúlyozzák, hogy "csak úgy, magától" nem lesz. Aki érdekelt egy ilyenben, annak hozzá kell járulnia. A jelentkezést a megadott e-mail címen várják.

--
trey @ gépház

"Kb. akkor indult az egész, amikor 2013-ban a Dreamhost bejelentette, hogy Debian-ról Ubuntu-ra vált."

És gondolhatná a .deb, hogy ez nem egy egyedi eset. Rengeteg helyet tudok, ahol pont ilyen okok miatt hajították ki a Debiant, és váltottak Ubuntura (még akkor is, ha az utóbbi nem olyan "stabil" mint a Debian - ellenben nem 200 éves komponensek vannak benne).

--
PtY - www.onlinedemo.hu