Még nem késő beleásni magad a felhőbe! (x)

 ( hup | 2019. szeptember 30., hétfő - 8:22 )

A theSMART.academy képzésének résztvevői hivatalos AWS szakmai tanúsítvánnyal juthatnak komoly piaci előnyhöz - kis- és nagyvállalati környezetben egyaránt.

A felhőalapú megoldások mára nem csak a nagyvállalatoknak jelenthetnek kézzel fogható előnyt. A cloud-infrastruktúra a cégeknek mérettől függetlenül jobb piaci pozíciót, illetve költségcsökkentést is hozhat - persze ehhez a vállalatoknak megfelelő szakemberekre is szükségük van. Erre napról napra több cég ébred rá, és a globális trendekben is egyre inkább érezhető, hogy növekszik az igény a felhőtechnológiákban jártas informatikai szakemberekre. Ennek megfelelően a cloud technológiákkal kapcsolatos ismeretek felértékelődnek, és a cégek, illetve értelemszerűen maguk a fejlesztők, mérnökök számára is komoly, hosszútávú előnyt jelentenek.

Geo-redundáns rendszerek, néhány kattintással

Ha on-premise infrastruktúrában gondolkodunk, a várható legmagasabb terheléshez mérten kell drága hardvert vásárolni. A felhőmegoldás nagy előnye, hogy legtöbbször csak a használt erőforrásokért kell fizetni. Ez megfelelő tervezéssel automatikusan alkalmazkodik, skálázódik a növekvő és csökkenő igényekhez egyaránt. Így a szolgáltatásunk nem terhelődik túl, de jóval kevesebbet kell fizetnünk egy hardveres megoldásnál.

A felhőszolgáltatóknak a világ több táján találhatóak önálló adatközpontjai, ezért pár kattintással biztosíthatjuk szolgáltatásaink magas rendelkezésre állását: rövid idő alatt redundáns, akár geo-redundáns infrastruktúránk lehet. Ezek az adatközpontok megfelelnek az adott lokalizáció legtöbb adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeinek is. Így például felhőalapú adatfeldolgozási vagy tárolási megoldást alkalmazva is könnyen megfelelhetünk a GDPR elvárásainak.

Tantermi képzés, hivatalos tanúsítvánnyal

Mindenképp érdemes tehát közelebbről is megismerkedni a felhős technológiákkal, amire remek alkalmat biztosít a theSMART.academy képzése: a tanfolyamon a vezető felhőszolgáltató, az Amazon Web Services (AWS) felhőtechnológiai szolgáltatásainak alapjait sajátíthatják el a résztvevők, ezt követően nemzetközileg is elismert szakmai tanúsítványt szerezhetnek.

„A jelentkezők modern eszközök egész tárházát ismerhetik meg a képzés során. Konkrét példákon keresztül tanulhatják meg mi a különbség SaaS, PaaS, IaaS szolgáltatások között a felhő világában. Megtudhatják hogyan lehet komplex, magas rendelkezésre állású és emellett költséghatékony rendszereket tervezni és implementálni, akár pár óra alatt. A képzés során ismertetünk jól bevált gyakorlatokat és kitérünk azokra az alaphibákra, amikbe általában belefutnak a mérnökök az első felhő alapú projektek megvalósításakor, és amik miatt akár napokat veszíthetnek a megoldásra szánt időből.” - Pető Roland, társalapító, technológiai ügyvezető, theSMART.academy

Egy hazánkban jelenleg egyedülálló, gyakorlatorientált, budapesti, vagy igény szerint kihelyezett tantermi képzésről van szó magyar nyelven, amelynek elvégzése AWS Certified Solutions Architect - Associate (SAA-C01) tanúsítvány megszerzéséhez szükséges tudást biztosít. A tanfolyam körbejárja a serverless megoldásokat éppúgy, mint a virtuális gépek létrehozásának folyamatait a felhőben, illetve a felhős adattárolási módszereket is. A képzésen elsajátítható továbbá a felhős domain-kezelés és DNS-szolgáltatások kezelése, illetve szabályozott hálózati környezetek létrehozása. Mindezek mellett a felhős terheléselosztás, és futtatókörnyezetek létrehozása, a hozzáférés-szabályozás, az erőforrás-felügyelet, valamint a felhős adatbázisok is fontos szerepet kapnak a tanfolyam során.

A theSMART.academy tanfolyamain elsajátítható képzésekből kis- és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak, hiszen a felhőtechnológiák mára a piac minden szereplője számára előnyt jelentenek.

„A képzési programunk kidolgozásakor, két alapvető elvhez tartottuk magunkat. A legfontosabb, hogy valóban hasznos, gyakorlatra összpontosító tanfolyamokat tudjunk tartani, ami nem csak iskolapéldákon, hanem általunk már a valóságban is megtapasztalt kihívásokon vezeti végig a résztvevőket. Mindezt magyar nyelven, tantermi környezetben, ami véleményem szerint még jobban segíti a felhőszolgáltatások megértését.

A másik fontos elv számunkra az volt, hogy alkalmazkodjunk a felhőszolgáltatók certifikációs rendszeréhez, így ne csak piacképes, hanem könnyen nemzetközi AWS tanúsítványra váltható tudást kapjanak hallgatóink. A sikeres tanúsítóvizsgát egyébként szintfelmérő és próbatesztekkel is segítjük. Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy tanfolyamon végzettek oktatásaink révén szinte azonnal sikeresen vehetnek részt a vállalatok felhőalapú megoldásainknak kidolgozásában.” - Csőke János, társalapító, operatív ügyvezető, a theSMART.academy

(A theSMART.academy megbízásából készített fizetett anyag.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!
Ha bármi kérdésetek lenne a kepzéseinkkel, vagy a felhőtechnológiával kapcsolatban, itt is szívesen válaszolunk.

Csőke János - theSMART.academy

Vélemény:

A udemy.com-nál 11 usd-ért vannak kipróbált, letesztelt, AWS associate vizsgára felkészítő
e-learning képzések, gyakorlati anyagokkal.Pár ilyet végigküzd valaki és ugyanazt megkapja,
nem kell több napot tanteremben küzdeni.

Tesztkörnyezet:
Egy credit card regisztrálsz, és már használhatod is a free tier-t az AWS-en.

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed.

Valóban léteznek 11 dolláros online kurzusok, vannak jobbak, kevésbé jók. Ha az a fontos, hogy valakinek meglegyen róla a papírja, vagy csak megismerjen egy halom új mozaikszót, akkor elegendő is, sőt ha valaki hasonló áron még question dump-ot is vesz, kevesebb időbefektetéssel, olcsóbban tud tanúsítványhoz jutni. Mi nem ezt a szintet céloztuk meg.

Gyakorlati tudást adunk, amivel mellesleg az AWS cert is megszerezhető. A képzés ideje alatt a résztvevők csak erre a témára koncentrálnak, nem csak felszínesen nézegetnek valamit, tapasztalatot szereznek, megmutatjuk a buktatókat, trükköket amit a felhős előéletünkben felbukkantak és amik megoldására sok időt fordítottunk. Tudnak kérdezni, együtt gondolkodni, segítséget kérni vagy rákérdezni olyan témákra amivel találkoztak, érdekli őket, de nem a törzsanyag része.
Nem mellesleg a tanfolyam után valóban középszinten képesek lesznek az IT vállalatok elvárásainak megfelelő felhő infrát tervezni.

Igazából ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy ha kocsit akarsz venni is vehetsz Trabantot és Mercedest is, tulajdonképpen mind a kettő gurul.

Csőke János - theSMART.academy

Az a 11 USD-s csavo az AWS oldalon community hero, elég elismert név a szakmában.

Ma 5 lépésből oldasz meg valamit, holnap meg 3.
A munkafolyamat egyszerűsödik - emiatt változtak a vizsgák és elég jó az irány.
Az számít hogy tudd melyik szolgáltatást mikor és mire érdemes vagy mire kell használni.
Gyakorlati tapasztalat nélkül semmit sem ér a papír, ahhoz pedig kell pár projekt élesben (2-3 év) hogy kijöjjenek a tervezési hibák.
A fentebb említett technikai változások miatt az AWS vizsgákon a hangsúly inkább az operations/process felé tolódik és nem az éppen aktuális technikai megoldásokra.

-

Van céges udemy előfizunk, ott próbáltunk drágább-olcsóbb tutorialokat, de mindegyikkel volt valami gond:
- vagy elnagyolt volt az egész (kihagytak fontos lépéseket pl egy EC2 létrehozásánál)
- outdated volt (megváltozott már az AWS-en az adott szolgáltatáshoz tartozó GUI, így azzal ment el az idő, hogy keresgéltük a megfelelő elemet)
- gyenge volt az előadó angolja (vagy mikrofonja)
- hiányzott az azonnali kérdés-válasz lehetősége

Aztán mi is inkább kihelyezett, intenzív oktatás mellett maradtunk. (Nem a topicban szereplő cégnél).

Szóval +1 voks a tantermi/interaktív oktatás mellett.

u.i: random rákerestem AWS tutorialra udemy-n, és találtam egy magyart. Megnézem majd érdekességképpen.

+1