Hirdetés

Készül Európa kátyútérképe (x)

Címkék

A közutak sokszor kifogásolható állapotának nem csak javítása, de már felmérése is időigényes és költséges folyamat. Ezt orvosolná a Deutsche Telekom IT Solutions zászlaja alatt, a Dr. Katona Zoltán vezetésével működő PARA projekt, amely a felhasználók okostelefonjait bevetve segít valós idejű képet adni az utakról – lehetővé téve a gyors javítást, illetve a kritikus állapotú szakaszok elkerülését.

Hardverfejlesztés, a chiphiány ellenszelében (x)

Címkék

Az autóipari hardverfejlesztés a szigorú szabályozói elvárásoknak és persze az autógyártók követelményrendszereinek hála komoly szakmai kihívást jelentő iparág, amire az egyre inkább elhúzódó chiphiány is rátesz egy lapáttal. A szegmensben a kanyarokat folyamatosan bővülő mérnöki gárdával, illetve a chipgyártókkal ápolt szoros kapcsolattal lehet hatékonyan bevenni – ahogy azt az elektronikus kormányrendszereket fejlesztő thyssenkrupp is teszi, innen Magyarországról.

Gigafelhő üzemeltetése Magyarországról, Európának (x)

Címkék

Elsőre ma már úgy tűnhet, hogy a nagy, hyperscaler felhőszolgáltatókkal a cloud szegmensben nem igazán lehet versenyezni, hiszen azok kiterjedt, globális infrastruktúrája és szolgáltatáspalettája minden igényt lefed, az adattárolás technikai részleteivel kapcsolatos feladatokat pedig teljesen leveszi az ügyfelek válláról. De mi a helyzet akkor, ha éppen ez utóbbi területen van szükség szoros kontrollra beleértve az adattárolás fizikai helyszínét, és a helyi törvényi megfelelést?

Szoftver, ami autók millióiban fogja a volánt (x)

Címkék

Milyen szempontok érvényesülnek a fejlesztés során, ha a szoftver nem a laptop vagy az okostelefon kijelzője mögül köszön vissza, hanem az autópályán fogja velünk a kormányt? Biztonság, tesztelés, még több tesztelés és kiterjedt, rendszerszintű átlátás – amiről a thyssenkrupp budapesti fejlesztőcsapata gondoskodik. Termékük pedig mára szinte minden autógyártó járműveibe utat talált.

Komplex üzleti szolgáltatásokkal újít a Telenor (x)

Címkék

Mérettől függően immár minden vállalatcsoport számára rendelkezik komplex üzleti portfólióval a Telenor Magyarország - a cég szeptember végén bejelentette, hogy partnerei segítségével menedzselt tűzfalszolgáltatást és optikai vezetékes hálózaton keresztül nyújtott internetszolgáltatást kínál, előbbit közép-, utóbbit kis- és középvállalatok számára.