Most még könnyebb távolról menedzselni x86-os szervereit (x)

Címkék

IBM Systems Director szoftverrel távolról irányíthatja szervereit és tárolórendszereit. Időt és pénzt takaríthat meg az IBM System x3650 M2 szerverrel, Intel Xeon 5500 processzorral. Tudjon meg többet!

(Az IBM megbízásából készült fizetett tartalom.)

Hozzászólások

csak tegyen le ide elém egy 3650m2-t az ibm, majd megmondom, jó-e:) a 3650 meg a 3550 rsa2-vel jó volt, sőt még x336-os is van itten rsa-val. ehhez képest valami extrát is tudnak, vagy csak polírozás van?

nekem egyetlen rsa -val ellatott gepet (kell) felugyelnem, es idaig 3 rsa fagyas volt, es installalas utan 2-szer szukseg az rsa-ra. Miutan nem talaltam reset gombot rajta, teljes oprendszer (scheduled downtime) reboot + szerver aramtalanitas kellett hozza.

1 eszkoz nem statisztika., tudom.

De a maradek 5 IBM szerverhez inkabb vettunk egy KVMoverIP switchet, mintsem mindegyikbe rsa modult, dacara annak, hogy a KVMoverIP switchrol eleg nehez power offot mondoni (nem lehet).

van olyan, hogy az rsa-hoz válogatni kell a lokál gépen a java vm-et... az 1.6.4-essel néha több rsa is elmegy, az 1.6.14-essel néha kevesebb. meg van, hogy érdemes az rsa-ban firmware-t frissíteni. volt olyan gépem, amiben rendszeresen fagyott az rsa, de arról kiderült, hogy a gép is rossz, végül kicseréltem kompletten az egészet.

a kvmoverip switch is fejre tud állni, legalábbis nekem volt már ilyenem, annak is firmware csere lett a vége.

a kvm switcheknek van még egy olyan bája (ez nem gyári hiba), hogy egy helyről megrendelem a gépet és a kvm-et és nem hozzávaló lengőkábel érkezik:PP usb-s géphez ps2 klavihoz való kábel... a bányásztörpök élete nem mindig fenékig tejfel:)

Hát igen, akinek IBM infrastruktúra kell az tárazzon be néhány Java verziót.
Nálunk például a Java inkompatibilitáson túl még Internet Explorer inkompatibilitás is fellépett néhány funkciónál.
Van egy gép, szívemnek oly kedves, remote drive bugos benne. 1-2 megabyte átvitele után elveszti a fonalat és hibásan küldi át az adatot. Ugyanez a gép, ha RSA-n, vagy oprendszeren keresztül indítod újra, reboot után nem lesz elérhető az RSA. Pedig a kettőnek nem sok köze van egymáshoz. A technikusok már vuduzták is, de nem segített. A csákány általi végleges haláltól 2000 km mentette meg szegényt.

Ebben az esetben a JVM verzió teljesen tárgytalan. 40 ugyanolyan másik RSA-val működött... Szar volt, cserélve lett. A probléma az, hogy néha teljesen rapszodikusan tud működni némelyik, bár biztos vagyok benne, hogy nagy tételben nem csak az IBM vasaknál jönnek elő hasonló problémák. Azonkívül, hogy itt ilyenekről pampogok, elég megbízható vasaknak tartom őket, jó kis szervízháttérrel (a magyarországi szervízszolgáltatásukat nem ismerem).
Az egy cég infrastruktúrája alatt (IBM termékeken alapuló), nem a gépek RSA adapteren keresztüli elérését értsd, hanem Tivoli, Notes, (Symphony), Director és plug-inek hozzá és még jó néhány alkalmazás (akár az RSA elérés is:)). Nem győzöd majd számolni a különböző JVM verziókat a gépeden.

Igen, én is jártam így, pont azért írtam az előbbit. Sun JVM-mel próbáltam pl BladeCenter AMM-hez csatlakozni és nem működött rendesen. Feltettem a minimumkövetelményként írt IBM JVM-et és azzal hibátlanul működött. Mondjuk ez tényleg nagyon égő dolog, IBM-éktől kicsit többet várna az ember...:S

Az IBM-nek igen-igen sok kidobnivaló pénze lehet ha megéri neki ez a hidetés.
Egy árva szó sincs Systems Directorról a jelzett linken.

Az IBM-et nem azert szeretjuk, mert racionalis dontesek sorozatanak latszik a ceg, meg a termekek :-)

Az IBM altalaban nem technologiai vezeto, viszont biztosan soha nem sereghajto. Ez sok kliensnek elegendo. Megis, az IBM-et altalaban azert szertjuk, mert kekre az egesz geptermet ki lehet festeni, nem csak egyes reszegysegeket, hanem az egeszet.

es egyebkent nem, a HP pl cisco routereket kinal, a SUN -nal meg megtobb alkatresz hianyzik az "egesz"-seghez.
HP -bol majdnem minden gepterem majdnem minden szogletet lehet berendezni, a 'majdnem' haianya egeszen elenyeszo, persze.
Persze az IBM-nel is gyakran csak festek az a kek, belul nem az, azonban ez az egyszeri vesarlot nem erdekli.

a mainframe/as400/power/peecee termekvalasztek egyedien szeles, meg akkor is, ha a mainframe+as400 installalt darabszam nem tul nagy.

Vannak geptermek, amikben (szinte) minden HP-tol van (legfeljebb nehany alcatel kulkapcsolati eszkoz hever itt-ott) vannak geptermek, ahol szinte minden dell (vagy dell feliratu emc:-), es vannak ahol szinte minden fujitsu, meg ahol szinte minden sun. Olyan gepterem, ahol 20 eve csak es kizarolag egyetlen gyarto van jelen, csak a kek.

A szart már visszalapátolni nem lehet, de itt van néhány link angol nyelvű System Director anyagokra. Elöljáróban annyit, hogy a System Director IBM-es server és storage környezeteket tud menedzselni.

Flash video prológként: http://download.boulder.ibm.com/ibmdl/pub/demos/servers/Streamed/IBM_De…

Ezt foglaljátok össze az "agysérült nyakkendős" menedzsereknek:

http://www.ibm.com/common/ssi/fcgi-bin/ssialias?infotype=SA&subtype=WH&…

Ezt pedig lehet majszolgatni kernelforgatások közt és ircelés alatt :

http://www.ibm.com/common/ssi/fcgi-bin/ssialias?infotype=SA&subtype=WH&…

Ez pedig az általános kezdőoldala, ahol ezeken kívül más infókhoz is hozzá lehet jutni:

http://www-03.ibm.com/systems/management/director/

---------------
mpu.buzz.hu

Egy idő után, ha az embernek sok jó tapasztalata van valamivel, akkor már nem csereberél... Lehet, sose lesz system directorom, de ibm vas van egy kisebb kupac most is... és ha az a tetves samsung ram nem adja meg magát 870 napos uptime-nál, akkor lassan ezrest ünnepelhetnék egy ibm vason...