Linux-barát PRIMERGY szerverek életciklus garanciával (x)

 ( hup | 2009. február 15., vasárnap - 22:21 )

Mi, itt a Fujitsu Siemens Computersnél hisszük, hogy Primergy szervereink élen járnak a megbízhatóság terén, ami elsősorban az alkatrészek összeválogatásának, az egyedi tervezésű hűtési rendszer hatékonyságának, és a kimerítő tesztelésnek köszönhető.

Kiszolgálóinkba vetett bizalmunk jeleként (az Econel sorozat kivételével) életciklus garanciát vállalunk az összes Primergy rendszerre, legyen szó Intel vagy AMD processzor köré épülő konfigurációról. Az életciklus garancia, ahogyan annak részleteit korábban már tárgyaltuk a HUP-on, a szerver gyártásától számított 5 éven át térítésmentes szervizelést biztosít Magyarország területén a mozgó alkatrészt nem tartalmazó hardverelemek meghibásodása esetén, kiegészítve a hagyományos 1-3 éves jótállásokat.

A Primergy portfólióban minden felhasználási területhez megtalálhatjuk a megfelelő modellt, az akár irodába vagy bármilyen csendes munkakörnyezetbe is telepíthető mini toronygépektől kezdve, a legtöbb alkalmazás számára optimális kétutas rendszereken át a nagyobb adatbázisokkal vagy akár komplett vállalatirányítási infrastruktúrával is megküzdő négyfoglalatos, memória-, tár- és I/O-kapacitásban jól skálázható rackszerverekig.

Felismerve a nyílt forráskódú közösség igényeit, a Fujitsu Siemens egyedi igény alapján támogatást kínál Primergy szervereihez a Debian, Ubuntu, Mandriva és további Linux-disztribúciók használata esetén is, a Windows Server 2003/2008, Red Hat Enterprise Linux, Novell SUSE Linux Enterprise Server és a VMware ESX hypervisor sztenderd támogatottsága mellett.

Fu-Si TX200 S4

A kétfoglalatos, Intel Xeon processzorokat alkalmazó Primergy TX200 S4 toronyszerver ideális választás például kisvállalatok vagy kisebb önkormányzatok számára, ugyanis rendkívül alacsony, jelenleg bruttó 400 ezer forintos bekerülési árral rendelkezik, ennek ellenére sokáig képes az igények jövőbeni növekedését lekövetni. Teljes kiépítettségében a TX200 S4 akár kettő 2,66 gigahertzes, négymagos processzort használhat (Xeon E5430), ami 8 nagyteljesítményű processzormagot jelent. A memóriakapacitás akár 24 gigabájt is lehet, miközben akár 16 darab 2,5 hüvelykes SAS merevlemezt is képes fogadni, az I/O-bővítési lehetőségekről pedig 4 PCIe, 2 PCI-X és egy PCI slot gondoskodik. Toronykivitele és csendes működése miatt gyakorlatilag azonnal telepíthető szinte bármilyen környezetbe, ahol követelmény a nem hallható üzem, akár egy iroda félreeső sarkába is. Már a TX200 S4 is integrált menedzsment vezérlővel és Primergy ServerView Suite felügyeleti szoftverrel érkezik a távoli menedzselhetőség érdekében, az olyan extra redundancia-képességek, mint a memória chipkill vagy tartalékmemória pedig tovább erősítik a távoli felügyeletet, mivel a szervizlátogatás gyorsasága nem kritikus, ugyanis egy hardveres meghibásodás miatti leállás valószínűsége igen alacsony.

Fu-Si RX200 S4

A TX200 S4 rackelhető rokonának tekinthető a Primergy RX200 S4. Mivel otthona a szerverszoba vagy egy adatközpont, ezért hűtésének sem kell a halk működés miatt szégyellősködnie, 1U magassága ellenére akár 3,33 gigahertzes, négymagos Intel Xeon processzorokat (X5470) is képes fogadni akár 48 gigabájt FB-DIMM memória társaságában. Az RX200 S4 két Broadcom Gigabit Ethernet-vezérlővel érkezik, az I/O bővíthetőségről két szabad PCIe foglalat gondoskodik. A magas teljesítménysűrűség érdekében kialakított kompakt kivitele miatt a TX200 S4-nél kisebb HDD-kapacitással rendelkezik, 2 darab 3,5 hüvelykes SATA vagy SAS, vagy 4 darab 2,5 hüvelykes SAS merevlemezt képes fogadni. Ha ezeket a bővíthetőségi lehetőségeket valaki kevesellné, úgy a 2U magas RX300 S4 már 6 darab 3,5 hüvelykes, vagy 12 2,5 hüvelykes merevlemeznek biztosít helyet, továbbá öt PCIe és egy PCI-X foglalatot vonultat fel.

Az életciklus garanciával lefedett Primergy portfólió egyik végpontja az akár könyvtári vagy kórházi környezetbe is telepíthető egyfoglalatos Primergy TX120 S1 mini toronygép, melynek mérete alig haladja meg egy A4-es papírokat tároló mappáét, 31 decibeles zajszintjénél pedig a normál emberi beszéd is hangosabb. A skála másik végén az RX600 S4, egy 4U magas, rackelhető, négyutas Xeon MP-rendszer található, mely akár 24 darab processzormaggal és 256 gigabájt memóriával is felszerelhető, vagyis egy közepes méretű szervezet akár összes alkalmazását képes lehet kiszolgálni virtualizált környezetben, de megfelelő választás lehet nagyméretű OLTP-adatbázisok futtatására is.

A Fujitsu Siemens x86-os kiszolgálóiról további információval a Primergy szerverek honlapja szolgál, míg az életciklus garancia részleteit, valamint friss Primergy-tulajdonosok számára regisztrációs lehetőséget az erre dedikált aloldal kínál.

(A cikk a Fujitsu Siemens megbízásából készült.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Várom a SUN és IBM cikkeket. Hajrá Trey! :)

Egyébként van a (x)-es cikkeknek valami archivuma? Érdekes lenne időről/időre visszanézni hogyan alakult a szerver és egyéb helyzet. :)

A hirdetés topik gyűjti őket.

--
trey @ gépház

"...Mi, itt a Fujitsu Siemens Computersnél hisszük..."

Felenk ugy szoktak mondani hogy hinni a templomban kell... az IT nem a hitrol szol... Ha hiszik - FuSi-ek - ha nem a FuSi termekek szeles pelattaja meg a papirra vetetteket sem hozzak plane nem mernek ilyet mission critical rendszer ala tenni. Mielott vki elfogultsaggal vadolna nyaron vasarolt 12 HP szerverunkben eddig 5-ben csereltunk alaplapot, 3-ban memoriat, reboot utani elhalalozas cimszo alatt (HP DL380G5 8GB RAM vagy ROM mar nem is tudom ennyi hiba utan...) ;o))) No comment H(isztis )P(icsa)... LOL Nem vagyok elajulva a G4-tol sem (250-300-at uzemeltetunk) de legalabb nem 1 honapon belul adtak be a kulcsot! Ehhez meg a HP "kivalo" magyar supportja es visszasirom a papirt ;o) A Dell-t ne is emlitsuk.. Egyedul azt nem ertem hogy szerintuk eleget szajkozzak vki elhiszi? Vagy mindig vannak ujak akiket be lehet palizni? Miert nem gyartanak csondben minoseget?

600 darab IBM blade uzemel tobb mint 1 eve nalunk. ezalatt 2 darab alaplapot kellett cserelni mert az egyik memoria slot hibaja miatt csak a felet lattak a berakott modulnak de amugy vigan mukodott. par sas drive kihullott a raidbol.

en ugy gondolom h ez a platform az amivel a legkevesebb szivas van meg mindig.
(nyilvan nem jo mindenhova blade)

--
_

es mire uzembehelyezted a gyarilag elavult firmwarekkel jott cuccot, kicsit beleoszultel, tudjuk
foleg mire ment a SOL is
bar mondjuk egy ilyen tapasztalatszerzesi overhed 11 teli racknel mar kevesbe szamit.
(egy ibm bladedoboz teli cuccal 30 feletti firmware frissitest igenyel inditas elott:-)

lassuk:

-oreg FW
egy script szepen snmpvel vegigmegy es updatel, ez a foyamat remekul automatizalhato, bar telleg felrohato az IBMnek h nem updateli a raktaraiban allo eszkozoket. ejnye-bejnye

-SOL
SOL helyett vannak kifinomultabb dolgok de vegulis azzal lehet szivni az teny

--
_

Emlékeim szerint a paksi üzemlátogatásnál azt mondták, hogy FSC gépek hajtják Paksot is... (Hogy pontossan milyen, azt nem tudom).

----------------
Lvl86 Troll

paksot az atom hajtja
paks meg a fel orszagot

egyebkent egy eleg nagy cegnel nagyon ritka a szigoru egy beszallitotol valo fugges

egyebkent meg :-) ugy tudom, hogy a vezerlest m6800 alapu hotprimitiv (es nem nagyon elromlo... :-) celeszkozok teszik, a tobbi meg nem mindegy? :-)

(sok evesek az infoim)

Ha gondoljátok, van több, az erőműben dolgozó ismerősöm, hátha valamelyik tud ezzel kapcsolatban részletes információkat. :)

Ez nem olyasmi, mint hogy "a NASA mysql-re valtott"? (... a levlista-szerveren).

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Anno ezt mondták. Amit láttam szabad szemmel az a régi vezérlés (és az tényleg régi fajta volt :) meg az egyik vezérlőterem, ott meg mezei desktop gépek voltak. De az csak monitoring, vezérlést meg állítólag valami FSC végzi. Asszem egy éve voltunk, de csak van, itt, aki tud majd valami pontosabbat mondani...

----------------
Lvl86 Troll

Tehat:
- a FuSi szerver szar
- a HP szerver szar
- a Dell szerver szar

Nem lehet, hogy inkabb be kellene kapcsolni a legkondit a gepteremben? ;)

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Légkondi szar! :-)

--
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Hogyne, és akkor mivel fűtik fel az irodákat? :)

Segítséget kérek!

"a szerver gyártásától számított 5 éven át térítésmentes szervizelést biztosít"

Ez szerviz garancia? Vagy alkatrész cseregarancia + szerviz? Ha csak szervizgarancia, akkor mennyi az alkatrész cseregarancia??

IBM forever!

No.
---
Linux is bad juju.