Miert nem tortenik munka a munkahelyen ?

Hozzászólások

Hát az nagyon jó, thnx. M&Ms és a no-talking-thursday ... nagyon igaz.

Eleg szuk tesztmintaval peldal az emberke, elegge nagyvonaluan banik a peldakkal, 10-bol kb. 5 pontot er az eloadas. Igaza van a legtobb dologban, de maga az egesz koncepcio, amire az eloadas epul, elegge teves.

Szerintem nem mondott semmi újat, a flow állapotot már évek óta ismerjük.

Nekem mondjuk azért van egy kis ellentétem, amit nem nagyon bírtam feloldani magamban:
- Az rendben van, hogy az irodában a beszéd zavarja azokat, akik épp nem vesznek részt a beszélgetésben (többek között ezért is van majdnem egész nap a füles)
- Azzal viszont nem értek egyet, hogy az IM megoldások hasznosabbak lennének a kommunikációra => általában az IM-el közölt információ ténylegesen prioritást élvez (valaki számára), szemben mondjuk egy e-maillel. Viszont ebből meg az jön le, hogy a kommunikációt sokkalta gyorsabban meg lehet valósítani szóban, mint sem írásban (ami amúgy lassabb is); Személy szerint ezért is preferálom a verbális kommunikációt gyors információ cseréhez.
Persze lehetne azt mondani, hogy az ilyen esetekben is:
- Menjen az adott csoport quiet room-ba, és ott tárgyalják ki azt ami épp számukra fontos, és ne zavarják a többieket (ez sztem ott bukik, hogy nincs annyi quiet room egy cégnél, ami elegendő lenne ilyen célokra)
- Akkor is használjon IM megoldásokat, és akkor meg szimplán az ember berakja a queue-ba a kérést, aztán majd feldolgozza (na ez az ami meg a csapat munkát nagyon vissza tudja fogni)

Ami amúgy még nagy problémám mind2 megoldással: mind2 interruptal jár.. Innentől meg folyamatosan zökkensz ki a ritmusból => bármi olyan munkakörben van az ember ami folyamatos (és több irányú) információ cserét követel meg, ott ez bukott.. Vagy van amit kihagytam?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..