SIGWINCH

 ( pvajko | 2011. január 4., kedd - 23:07 )

Van egy processzem, az init a szüleje, nincs neki controlling terminálja és mégis SIGWINCH signalokat kap. Tudja valaki miért?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

esetleg valaki kézzel küldi?

+1, ill egyatalan mi ez a processz? mondjuk mi a neve? fogyasztasa? uptime-ja? uid/gid/...-je? stb?

Ez egy Oracle kliens (applikáció), de a kérdés szempontjából tökmindegy hogy mi az uptime, gid uid stb. Teljesen általánosan kérdezem, hogy ha nincs terminál, hogy jöhet SIGWINCH?

Ha a kérdés szempontjából tök mindegy, hogy milyen az alkalmazás, akkor a teljesen általános válasz rövid és egyszerű: bármelyik megfelelő jogosultsággal rendelkező (azaz rootként vagy azonos userként futó) processz küldhet ilyen signalt.

Hogy miért tenne ilyet, na ahhoz érdemes megnézni, hogy miféle az az alkalmazás, és vajon miért akarhat neki bárki ilyet küldeni...

Ha jól értem azt mondod, hogy nem láttál még olyat, hogy a Solaris ilyen signalt küldene egy processznek, aminek nincs terminálja.

Az alkalmazás egyébként egy Pro*C Oracle kliens (9.2), Solaris 8-on, ha ez segít, de félek hogy nem fog. És igen, megvan a forrássa, nem vár és nem kezel SIGWINCH-et, az egész rendszer soha sehol nem küld SIGWINCH-et, és az Oracle Metalink sem beszél róla (ellentétben a SIGCLD, SIGPIPE, stb signalokkal amiket használ amikor a dedikált szerverrel kommunikál)

Nem.