Csekk kitolto

 ( efbijn | 2010. december 25., szombat - 20:10 )

Sziasztok!

Tud valaki olyan programot/sablont (elso korben ingyenesen elerhetot) amivel egyszeruen lehet sarga csekket kitolteni? A lenyeg, hogy az alap sarga csekkek megvannak, csak rajuk kene nyomni, egyszeruen, a befizeto nevet es a fizetendo osszeget.

Elore is koszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

OOo + körlevél? Nem próbáltam, de talán meg lehet vele oldani.

pdf-et generálsz amit rányomtatsz a csekkre.

Igen, csak mivel. :) Tulajdonkeppen baromira nem ertek ezekhez az irodai alkalmazasokhoz, most nezegetem, hogy ez a Korlevel funkcio mit tud.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

pl "* 2 pdf"

Én éppen nemrégen csináltam egyet accessben. kb 3 óra egy hozzá nem értőnek is. Most csinálom az autómata számból szöveg konvertert hozza, illetve egy irányítószám adatbázissal is kiegészítem. ha megleszek vele és még aktuális lesz neked akkor elküldöm.

https://gist.github.com/755001
Számot betűvé alakít.

Visual Basic 6-ban működött annó, gondolom Access-ban is jó lesz.
Használd örömmel!

Hmm, azt megkoszonnem, megneznem. :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Gondolom, valami számla mellé tennéd be. Van esetleg megoldás arra, hogy a királyi posta az utalási csomagban azt is közölje, h kik a feladók (v bármi adatot) - digitálisan, amellett, hogy hetekkel később megkapom a befizetett csekk egy másolatát?

Egy tarsashaznak kene a futesszamla csekkjeit egyszeruen kitolteni, hogy aztan csak szetkelljen osztani a lakok kozott.
Problemadra: az megerkezik egy szamlara, ahol szerintem nyomon lehet kovetni, hogy ki fizette be (netbankon keresztul mondjuk). De passzolom, en csak megigertem, hogy utannanezek ennek a csekk kitoltos dolgoknak, hogy egyszerubb legyen az elet.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Tudtommal OCR31 csekk esetén küldi digitálisan a tartalmat a posta.

Van olyan tipus is, amikor minden adat (összeg/befizető azonosító) a csekkeken eleve rajta van (alsó számsorokban is bele van kódolva), de az OCR31-nél az összeget és befizető azonosítót utólag kell kitölteni, csak a címzett számla száma van az alsó sorokban.

Szerződni kell a postával hozzá és OCR31 tipusú csekkre kell nyomtatni az adatokat. A legegyszerűbb, ha minden lakóhoz (esetleg év/hónap) ki kell tölteni a befizető azonosító mezőt (ha jól emlékszem 16 karakteres szám és az utolsó szám ellenőrző összeg).

Az indulás előtt néhány (5-10) próba csekket kell készíteni, hogy az adatok megfelelő pozicióba kerültek-e. Ha ezekre rábólint a posta, akkor mehet. Annyit érdemes tudni, hogy a poziciókat nem a piros/sárga kerethez kell illeszteni (mert azok a csekkek szkennelésekor nem látszanak, csak kézzel való kitöltéshez adnak támpontot), hanem a csekk alsó sorában lévő számsorokhoz.

Érdemes a csekket egy A4 méretű lap aljára gyártatni (nyomda), mert így könyebb nyomtatni és a felső részen lehet a pl. számla.

Még annyi infó, OCR31-es csekk esetén ha a szkenner/ocr nem tudja beolvasni az összeget vagy a befizető azonosítot akkor a PEK-ben (Posta Elszámoló Köszpont) villám kezű hölgyek javítják és ha túl gyakran kell javítaniuk akkor morcos lesz a posta. Ezért érdemes a pozicionálásra oda figyelni.

Valóban OC(R nélkül!) 31, 32 esetén küldi a posta digitálisan az összes befizetőadatot külön szerződés esetén. De ilyen csekket külön kell gyártatni minden befizető részére, ami így már macerás.
A bevett gyakorlat az, hogy a számlakibocsátó leszerződik a 31/32-es OC kódra, a számláit viszont digitális állományból egy megszemélyesítő kóddal rendelkező csekgyártóval nyomtattatja minden számlázási időszakban, teljesen kitültött (TC51-es) csekkekkel.
( További részletek )

Amúgy az alapkérdéshez hozzászólva: Én php-ban írtam egy scriptet, ami pdf-be generál nyomtatható csekképeket bármilyen kitöltési variációban.

A PEK itt nem kritérium, tehát nem értem, hogy jön ide. Ő csak biankó sárga csekket akar feltölteni adattal. A PEK az nem csak a csekkitöltésről szól, hanem egy üzleti logikáról is és adatcseréről, analitikáról, anyjakínjáról.

Ezesetben nem mindegy, mit nevezel "biankó"-nak. Teljesen üres csekket csak PEK-es megszemélyesítő kóddal rendelkező szerződött partner kezelhet. Átlagfelhasználó kezébe csak min. alapmegszemélyesítéssel és - ezzel együtt - OCR kóddal ellátott csekk kerülhet.
Az OK, hogy a kérdező számára az alapmegszemélyesített (általában TC54, OC21) csekk a "biankó".
A PEK úgy jött ide, hogy felmerült a digitális befizetőadat-átadás kérdése, amit viszont az OCR sorokba kell kódolni, így kizárólag a végfelhasználó nem tudja megoldani.

Oké, közben már elolvastam a feletted öttel látható postot is és rájöttem, hogy jött ide a PEK. Amit egyébként leírtál, az helytálló, tehát csak azt nem értettem meg elsőre, hogy miért merült fel. :) Lassan felfogtam már. :)

Ez ugyan csak egy csekkhez jó, de talán segít:
http://hu.openoffice.org/files/documents/176/4869/csekkminta.ott

Ez tok jo, koszi. :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Nem ingyenes, de a számlát is elkészíti, apeh komaptibilis és negyed tank benzin áráért elviheted: http://www.clearadmin.hu/szamlazo_program.php

Szamlazo az mar lett veve.
Vegulis, amugy, a korlevel a legnyerobb eddig. Egesz jopofa dolog. :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

...és melyik számlázó nem tud csekket tölteni? ...csak azért, nehogy megvegyem.

Jo, hogy mondtad. Megneztem a progit es vagott csekkett nem, de szamlalevelet (aminek az aljan van a csekk perforalva) tud nyomtatni. De legalabb megtanultam korlevelet csinalni. :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

:)

subscribe

Mi ezt hasznaltuk: egy pdf-et kopott ki, ami 3 sargacsekkre tudta kinyomtatni az infokat. (a cimzett infok mar eleve a csekken voltak)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!