Instant get: Notion Ink Adam tábla PC

A tökéletes tablet hamarosan megjelenik! Az ipadet messze lekörözi!

http://www.notionink.com/

Néhány fontosabb jellemzője:

-Ubuntu asztali verziót támogatja (alapból Androiddal érkezik, tehát nem kell oprendszerért fizetni feleslegesen)

-Pixel Qi kijelzővel is rendelhető. Erről bővebben itt:

http://vilagkor.blog.hu/2010/09/11/ket_tablet_amit_hasznalni_is_fogsz

"Az e-book readerek új kijelzőjének szánt technológia. Vegyes jellegű képernyő, három üzemmódba kapcsolható:

1. E-book olvasó üzemmód
A panel gombnyomással váltható át szürkeárnyalatos olvasó üzemmódba, amivel az energiaigénye 0,5 wattra csökken. Ez elképesztő üzemidő-növekedést eredményez. További előnye az elektromos tintához képest, hogy videók, mozgóképek lejátszása is ebben a nyomtatott oldalakhoz hasonló megjelenítésben történik.
Ebben az üzemmódban nincs háttérvilágítás, a környező fényt az LCD tükröző rétege veri vissza - mindez az e-papírhoz hasonló, nagyfelbontású képet eredményez.

2. Hagyományos LCD mód:
Megegyezik a megszokott , színes LCD kijelzők nyújtotta megjelenítéssel - a fényerejét a háttrévilágítás szabályozza

3. Fényáteresztő mód:
Voltaképpen a kettő kombinációja - erős napfényben is olvasható, jól látható képet eredményez. Ilyenkor egy félig tükröző réteg szabályozza a háttérvilágítás és a környezetből visszavert fény viszonyát."

-NVIDIA Tegra 250
ARM Dual Core Cortex A-9

Hardveres HD videó és Flash gyorsítás

-tárkapacitás: akár 128 GB

-10.1" WSVGA Pixel Qi kijelző

-beépített kamera, hangszóró, 2 USB port (tehát egér, billentyűzet is csatlakoztatható), HDMI

-Multi-touch támogatás

-16 óra üzemidő

Az ipadet nagyon csúnyán elveri képességek, ár és nyíltság (Ubuntu, Android, Chrome OS) tekintetében.

$500 lesz az USA-ban (a Pixel Qi-s és 3G-s verzió). Látható, hogy mindenből a lehető legjobbat és legújabbat tették bele (ebben a kategóriában), és a lehető legtöbb funkcióval látták el.

Amit nem tudok viszont, hogy az Ubuntuban van már jól használható multi-touch támogatás, vagy erre áprilisig várni kell? A Gnome alkalmazásokat felismerik az ujjmozdulatokat?

Én egyébként a Pixel Qi-s kijelző miatt venném meg, ez egy forradalmian új technológia.

Hozzászólások

Tervezett arrol lehet tudni valamit?

--
To celebrate the Beatles' arrival on iTunes in 2010, I'm listening to their MP3s I downloaded from Napster in 2001.

Csak jöjjön már! Ugyancsak a Pixel Qi miatt várom.

"forradalmian új technológia": mekkora marketingduma már :D egy 1000 éves tft-ben kikapcsolták a háttérvilágítást :)
legalábbis lényegében, picit biztos csiszoltak rajta

amiben jobb az a napfény a többi kijelzővel szemben:
http://www.youtube.com/watch?v=NotK4TVQ-6E

de a frissítés ugyanúgy folyamatos, kicsit kisebb a fény a napfényél akko ráasásul háttévilágítás is kell

tehát se fogyasztásban se kontrasztban nincs közelében sem az epapírnak

(azt a 2-5fps nem tudom honnan van lehet csak a konkrét ebook olvasók nem használják ki a fizikai képességeit de ettől sokkal lassabbak, DE azt megtartják, nem kell 60fps-el frissíteni)

Ez tényleg új technológia, mivel előtte még nem volt ilyen :) Pont az benne a nagy trükk, hogy ez egy LCD kijelző, csak ki lehet kapcsolni a háttérvilágítását. Ez azért lényeges, mert így lehet használni a meglévő LCD gyártósorokat, tehát sokkal gyorsabban lehetett a végfogyasztók számára is elérhetővé tenni a technológiát.

Az ötlet megszületése után 2,5 évvel már a fogyasztók is hozzá tudtak jutni a kijelzőhöz. Azért ez elég gyors szerintem.

Szóval pont amit kinevetsz, az a legnagyobb előnye a cuccnak.

Egyébként ha ilyen egyszerű a dolog, hogy lekapcsolják a háttérvilágítást, akkor eddig mért nem csinálta meg senki? Hány éve is létezik LCD?

Az ebook olvasókat tényleg megöli. Az Amazon Kindle DX, a 10 colos kijelzőjű, $379, ez meg $500 lesz. A Kindlen csak olvasni tudsz, ez viszont egy teljes értékű PC. Akár az otthoni számítógépet is képes kiváltani (akit nem zavar a 10 colos kijelző). De ha csatlakoztatod egy HD monitorra, akkor azzal is elvan.

"eddig mért nem csinálta meg senki?"
több mint 10, azaz többbb mint tíííz éve is olvastam lcdtft-n háttévilágítás nélkül is

ahogy beszínesedett kellett a háttérvilágítsás, napon meg úgy sem használták, azaz egyszerűen nem kellett nem volt rá igény

"ebookot megöli": pont azt írom hogy esélytelen rá, mert sokat eszik és ronda a képe, HIÁBA olcsó

Sikerült kiragadnod egy olyan felhasználási területet, amelyre pont nem tervezték. Nézz utána, hogy mire jó, kiknek szánják a tábla PC-ket és az ebook olvasókat. Ez a készülék egy tábla PC és egy ebook olvasó keresztezése. Valszeg te nem vagy a célcsoportban.

Sajnos az olvasás nem divat mostanában. Olvasás alatt azt értem, hogy leülsz, és elolvasol egy könyvet.

Ez az Adam tökéletes könyvet olvasni (is), tehát aki szokott könyvet olvasni, az tudja használni.

Az Amazon Kindle csak olvasásra jó, mégis viszik, mint a cukrot. Ezt az Adam tábla PC-t elég sokan várják, elég megnézni a blogjukat, a legutóbbi bejegyzésüknél pl. 4200 komment van, de a többi bejegyzésüknél is mind 1000 felett van a kommentek száma.

Te sem olvastad el a honlapot ahogy látom:

http://www.pixelqi.com

Kontrasztban azt tudja, mint az epapír.

Rájöttem, miért van félreértés. Rosszul írtam, mert a Pixel Qi-nak nem kettő, hanem három módja van!

A második mód a transflective mód, ami már régóta van, de a harmadik mód az a reflective epapír mód, amit olvasásra találtak ki, és 64 szürkeárnyalatot támogat.

Szóval ezért forradalmi, ilyet nem tudtak eddig keszíteni.

Jajj dehat ez sem uj :( Ezt ugy szoktak hogy az 1es pixeleknel van ilyen, es olyan pixel is. Es en is transflectivet mondtam. Mert ugye 3 tipusu lcd van mar ilyen teren 10 eve. Transmissive, reflective, es transflective. Elobbi ugye csak kulso oldalso vialgitasbol dolgozik. Kozepso az csak hatulrol torteno vilagitassal, a harmadiknal pedig minden pixel 2 modu, mert 2 pixelbol all. Van benne reflective es traansmissive pixel is. Es az altalam mar emlitett ipod video is ilyen 'dupla' kijelzovel bir. Tessek, ra is gugliztam neked. http://t17.net/transflectiveTFT/ Egyedul abban 'forradalmi', hogy ezt eddig csak pdaknal, gpseknel, mobiltelefonoknal alkalmaztak, es senkinek nem jutott eszebe netbookba tenni.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

De a Pixel Qi HÁROM AZ EGYBEN kijelző. Ez a három módja, amely között váltani lehet:

1. transmissive - a normál színes kijelző, háttérvilágítással
2. reflective - a 64 szürkeárnyalatos epapír mód, külső fényforrásra van szükség
3. transflective - színes kijelző, de napfényben is olvasható

Idáig NEM volt olyan kijelző, amely EGYSZERRE tudta volna ezt a hármat. Ezért számít újdonságnak a Pixel Qi. Vagy ha volt ilyen, akkor melyik az?

(én már írtam hogy kiszálltam a vitából: "nyertél", az hogy a gúnyt nem sikerült értelmezned más kérdés, röviden: nézőpont kérdése hogy a különböző eszközöknek az előnyeit vagy hátrányait ötvözi, vedd meg, legyél vele boldog, komolyan

részemről viszont: nemhogy elolvastam hanem veled szemben értelmeztem is (már régebben), nem is szóltam volna le olyan technológiát amit nem ismerek valamennyire; és arra az eredményre jutottam hogy kismilló kütyü van, egy adott embernek is _több_ van, semmi értelme (általánosságban! tehát hogy "forradalminak" lehessen nevezni) különböző eszközök hátrányait egybe nyomni csak hogy kis helyen elférjen, inkább két eszközt visz magával az ember, .. vagy hármat:

"hátrányok": igen, azok, sehol nem mutattál konkrét számokat, képet hogy mennyire fogyaszt keveset és mennyire jó a kontrasztja.. én keresgéltemm és amit találtam az az hogy _rosszabb_ a képe mint az einké és többet fogyaszt)

"Az tény hogy többet fogyaszt (a képfrissítési sebességért cserébe megéri)"

Még mindig nem érted. Nem azért fogyaszt többet mert nagyobb a képfrissítési frekvenciája. Akkor is többet fogyasztana ha 1Hz-es lenne. A lényeg, hogy még ha azt is írják, hogy bizonyos paramétereiben megegyezik az e-inkkel, ez nem az.

De tudod mit? Kijavítom neked: Az tény hogy többet fogyaszt (de megéri, mert az lcd-t meg lehet hajtani nagyobb képfrissítési frekvencián is, mint az e-inket).

--
Don't be an Ubuntard!

Pixel Qi kijelzővel is rendelhető. Ez gyakorlatilag a dedikált ebook olvasók (pl. Amazon Kindle) végét jelenti. A Pixel Qi kijelzőn van egy kapcsoló, amellyel a színes, háttérvilágításos mód, és a szürkeárnyalatos, háttérvilágítás nélküli mód között lehet váltani.

A háttérvilágítás nélküli mód teljesen ugyanolyan, mint a mostani ebook olvasók (pl. Amazon Kindle) kijelzője, kivéve, hogy kb. 60 FPS a frissítési sebessége, szemben a mostani 2-5 FPS-sel, amit az E-Ink produkál. Tehát videót is lehet rajta nézni. Ha nincs háttérvilágítás, az szemkímélő (csak annyira rontja a szemet, mint egy könyv), és erős napsütésben is kiváló a kontraszt!

Hát ez tényleg nagy újítás, fogsz egy színes lcd-t, a háttérvilágítást oldalról/alulról tolod alá, a kijelző mögé raksz egy fényvisszaverő fóliát, kivezetsz egy acpi gombot amivel szoftveresen (ami lehet firmware is) lekapcsolod a háttérvilágítást és átváltasz szürkeárnyalatos módba (ezt ugye nem kell elmagyaráznom, elég triviális).

Ezer éve létező technológia, semmi újdonság nincs benne, mobiltelefonok lcd-i is így szoktak működni.

--
Don't be an Ubuntard!

Akkor mutass már egy eszközt, aminek ilyen 10 colos kijelzője van! A mobiloknál melyiknek van 10 colos kijelzője?

Ha ez tényleg "ezer éve létezik", akkor miért az E-Inket használják a mostani ebook olvasók? Az E-Ink is ügyes találmány volt annak idején, a Pixel Qi most viszont megoldja az alacsony képfrissítési sebességet. Gondolom a következő lépést ugyanezt megvalósítani színesben.

A háttérvilágítás hiány nemcsak a szemkímélés miatt fontos, hanem napfényben is látható marad a képernyő, illetve sokkal kevesebb a fogyasztás.

Azért az e-inket használják, mert annak csak a kép megváltoztatásához kell áramot felvennie, utána egyáltalán nincs szüksége áramra. Az lcd-nek háttérvilágítás nélkül is kell áram, hiszen a kristályok csak addig maradnak elcsavarodva, amíg feszültség alatt vannak. Azaz az e-ink még mindig sokkal energiatakarékosabb.

A frissítési frekvenciáról annyit, hogy az e-ink valóban nem alkalmas magas frissítési frekvencián üzemelni, de erre egyáltalán nincs is szükség mivel egy e-book readeren viszonylag ritkán kell megváltoztatni a képet.

Nem tudok "ilyen" kijelzőt 10 colos méretben mutatni, egész egyszerűen azért, mert a tabletek/netbookok előtt marginális igény volt 10 colos lcd-kre, függetlenül attól hogy aktívan, passzívan, vagy "hibrid" módon akarják üzemeltetni.

--
Don't be an Ubuntard!

De a Pixel Qi se fogyaszt túl sokat, ha ez a cucc tényleg 16 óráig bírja.

Az Amazon Kindleben van webböngésző, de gondolom elég használhatatlan. Akkor miért tettek bele böngészőt, ha csak ebook olvasásra szánják? Mert jó lenne, ha böngészni is lehetne vele, de ezt eddig nem tudták megvalósítani.

Ha veszel egy ebook olvasót, mért ne akarnád böngészésre is használni? Ha olvasod egy angol PDF-et, akkor pl. megnéznél néhány szót a szótárban, követnéd a PDF-ben lévő linkeket.

Tehát az E-Ink nem optimális megoldás. Az ebook olvasók nem bírják 3 hónapig, ez hülyeség, nekem is van egy.

Ha angol nyelvű szöveget olvasok, és nem ismerek egy szót, akkor olvasás közben használom a gyárilag vele szállított egynyelvű szótárat. Ehhez csak annyit kell tennem, hogy a kurzort a szóra mozgatom. Ha nem tetszene, akkor le is cserélhetem egy másik programra.

A böngésző problémája nem hardveres, hanem szoftveres okokra vezethető vissza, így ez a későbbiekben javulhat. Az viszont kizárt, hogy valamikor is flash tartalmakat fog lejátszani.

Másrészt a használhatatlan jelző az erős túlzás. Egy másik topicban panaszkodtam, hogy a chrome engedélyezett NoScripts-szel csak egy üres fehér lapot jelenit meg az orczy.com oldal helyett. A Kindle-lel sem tökéletes, de használható az oldal.

-----
"Guglizni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.""

"De a Pixel Qi se fogyaszt túl sokat, ha ez a cucc tényleg 16 óráig bírja."

Az aktív (transmissive) lcd-khez képest valóban nem fogyaszt sokat, hiszen a fogyasztás legnagyobb részét a háttérvilágítás adja. Nyilván a notebookoknál is az energiatakarékos mód elsősorban a háttérvilágítás csökkentését jelenti. (Persze még sok mást is, de a háttérvilágítás a legfontosabb.)

"Az Amazon Kindleben van webböngésző, de gondolom elég használhatatlan."

Gondolom itt a problémát az alacsony frissítési frekvencia jelenti, hiszen egy weboldalon az ember sokkal gyorsabban mozog, mint egy e-bookban. A videókról és egyéb mozgó tartalmakról már nem is beszélve.

--
Don't be an Ubuntard!

Azert ismerjuk el, hogy 60*24 > 16.

De az e-book olvasokkal valo osszehasonlitas _ertelmetlen_ ugyanis a ket eszkoz teljesen mas _kategoriat_ kepvisel. Igen, egy laptoppal is lehet olvasni, es mellesleg PC is, megse gondolkodik senki azon, hogy csak azert, mert tablette alakithato, ossze kell hasonlitania egy e-book olvasoval. Ez az eszkoz alapvetoen egy igen energiatakarekos Tablet PC, sem tobb, sem kevesebb, ennek alapjan kellene osszehasonlitgatni barmi massal, nem pedig ad-hoc alma-narancs teszteket csinalni. Az alma edesebb.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Forradalmi?? Mar a Palm m505om is transflective kijelzos volt. Nappal siman lekapcsoltam hattervilagitast, mert a kornyezeti feny eleg volt...

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

... 160x160-as kijelzőn. Az Adam tablet felbontása 1024x600.

Akkor te olvass el egy könyvet egy 160x160-as kijelzőn. Meg azon gondolom sokkal csúnyábbak a betűk.

Ilyen kijelző, mint a Pixel Qi, nem volt előtte. Ha lett volna, akkor azt használták volna az ebook olvasók, nem az E-Inket. Az ebook olvasók is azért jelentek meg, mert feltalálták az E-Inket.

Miért is nem voltak ebook olvasók az E-Ink megjelenése előtt?

Mert 10 eve miben volt 1024x600 10" meretben? a telefonoknak 64x64 felbontasa volt. De nezzuk meg mondjuk az ipod videot 2005bol. Annak is transflective kijelzoje volt. 2.5" meretben 320x240 felbontassal. Nincs ebben a technologiaban semmi extra. Miert hasznalnak e-inket? Mert _energiatakarekos_. Ezzel a kijelzovel ellentetben, csak a valtoztataskor van szuksege az einknek aramra... Ez nem idealis egy konyolvasonal? Az e-bookos konyvolvasok elott, pedig pdakon! es telefonokon olvastunk ebooot. Barmi meglepo de ez igy van :) palm m500ra, compaq 3660ra, vagy akar nokia 7650re is rengeteg ebook olvaso jott ki, es mndenfele konverterek, amig atkonvertaltak a mindenfele pdf/rtf/txt/doc formatumot valami kicsire, ami jol rafert ezekre a 10 eves eszkozokre. 10 evvel ezelott, pedig az 'ebook olvaso' mint olyan nem letezett, es maga az ebookosdi se volt elterjedt.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

De akkor hogyhogy nincs egy transflective kijelzős netbook sem?

Tudtommal csak úgy juthatsz hozzá ilyenhez, ha rászereled a Pixel Qi külön kapható 10 colos kijelzőjét az ezzel kompatibilis modellekre.

Tehát ha ennyire triviális a dolog, akkor hol vannak a transflective netbookok? Tehát amiknek nincs háttérvilágításuk, 10 colosak, és gyors a képfrissítésük?

Sehol? Mivel senkit nem erdkelt hogy ilyet keszitsen? En a netbookok letezeset se ertem... A kijelzot lattad mar eloben? Vajon meglesznek ugyonazok a problemai mint m505 kijelzojenek? En arra tippelek, hogy igen. Mibol tippelek? Kikapcsolt hattervilagitassal elegge gyengek voltak a szinei az 505 kijelzojenek... De itt ezt a problemat mar kikuszoboltek, hiszen atkapcsol szurkearnyalatos modba! Zsenialis.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Nem értem, miről beszélsz. A kettő különböző elven működik.

Van egy ipod nanóm, ha kikapcsol a kijelző világítása, akkor alig lehet látni. A Pixel Qi-nak az a lényege, hogy háttérvilágítás nélkül is éles és kontrasztos a kép. Ezt eddig nem tudták elérni.

Szerintem ebben tévedsz, hogy eddig nem volt olyan kijelző, ami háttérvilágítás nélkül is kristálytiszta és kontrasztos képet ad, kivéve az E-Inket. De annak meg ugye lassú a frissítése.

Ki beszelt az ipod nanorol? :D En a legelso ipod videorol beszelek arrol, aminel meg lekapcsolhattad a vilagitast kezzel! Az oramon pl kristalytiszta kontrasztos a kep hattervilagitas nelkul. Az ericsson mc216om kijelzoje is kristalytiszta kontrasztos volt hattervilagitas nelkul. Az m505 kepe, csak akkor volt kontrasztos hattervilagitas nelkul, ha software segitsegevel atvaltottam szurkearnyalatos modba szinesrol. Gyanitom itt is meg lesz ez a problema, azert nem maradnak szines modban. Szines modban eleg nehez volt megkulomboztetni a magentat a pirostol, vagy az aranyat a sargatol ha nem olyan szogben erkeztek a fenyek a kijelzore.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Itt bemutatják az eszközt közelről:

http://www.youtube.com/watch?v=WxgRBC47SAo&hd=1

Hidd már el, hogy ilyen nem volt előtte. Vagy akkor mutass már egy 10 colos, hasonló paraméterekkel rendelkező kijelzőt! Az meg nem igaz, hogy nem volt rá igény előtte. A kisebb fogyasztásra mindig is volt igény.

szóval várom a linkeket :)

Nincs 10 colos, mert halistennek mar az ujabb pdakban sem ilyen fajta kijelzo van. A videon tisztan latszik, hogy amikor nem megy a vilagitas, akkor a feher elveszti feherseget, leesik a kontraszt. Ezert valtanak at ok szurkearnyalatra, es ezert hackeltem en is az m505ot, hogy szurkearnyalatos legyen, mert egyszeruen csunyak lettek a szinek. Miert nehez elhinni hogy ez ugyonaz a kijelzo technologia ami regen m505ben volt? Anno nem csinaltak belole 10 colosat, mert nem lett volna mibe belerakni :D

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

szerintem más a technológia. Akkor azt magyarázd meg, hogy miért csak a Pixel Qi gyárt jelenleg ilyen kijelzőt? Továbbá netbookok már régóta vannak, miért csak most kapnak ilyen kijelzőt? Talán mert eddig nem tudták megvalósítani?

Igen, ez is LCD, de gondolom nem volt triviális háttérvilágítás nélkül is működésre bírni, pláne nem még multi-touchot is hozzáadni.

Lassuk csak. Egy a4es deszkabol is lehet multitouchot csinalni, pusztan attol fugg milyen foliat huzol ra. Az m505 kijelzojere, resistive foliat tettek... Ez pedig mitad isten kapacitiv touchscreennel rendelkezik. Tok mind1 mi van az touch felulet alatt. Hogy miert nem volt? Nemtudom. En nem akarnek ilyen kijelzovel szerelt eszkozt vasarolni. Akinek fontosak a szinek azok nem vasarolnak ezzel megaldott valamit.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Sokat segítene, ha beleolvasnál a Pixel Qi honlapjába:

http://www.pixelqi.com/

A technikai specifikációja ezt írja:

"PQ 3Qi-01 is a 10.1” TFT Liquid Crystal Display module with LED backlight unit and 40 pin LVDS interface.
This module supports 1024 x RGB x 600 Wide-SVGA (WSVGA) mode and can display 262,144 colors.
This module also supports two low power modes: a transflective mode with lower color and a reflective
black and white (64 grayscales) mode. In reflective mode the screens shows higher resolution at 3072 x
600 pixels, in transflective mode the color resolution is 1024 x RGB x 600, while the black/white/grey
resolution is 3072 x 600. The converter module for the LED backlight is built in."

Tehát 3 módot támogat, a könyvolvasó módban 3072x600 a felbontása! És azt írják, hogy a kontraszt kb. ugyanolyan, mint az Amazon Kindle esetében.

Ilyen nem volt korábban, hogy átkapcsolod a kapcsolót, és nagyobb felbontást kapsz, tökéletes kontraszttal.

Az első mód a sima színes, háttérvilágításos mód. A második mód a napfényben is olvasható színes mód, a harmadik mód pedig az epapír mód, nagy felbontással és kontraszttal.

Az első két mód valóban létezett már eddig is, de a harmadik csak különálló kijelzőn (E-Ink). Most keresztezték az E-Inket az LCD-vel, így lett a három módot támogató Pixel Qi.

A honlapon írnak a mostani mobil kijelzőkről is, hogy miért fogyasztanak sokat.

Oh wait. Ilyet is lattam mar?! Nezzuk csak 3rgb pixel van 1mas mellett.. 3x1024 az veletlenul pont 3072. Es sajnos ilyen kijelzo is volt mar pdaban... Ezt ugy kapod hogy a korabban linkelt transflektiv kijelzot ha megnezed 1 pixel '6' reszbol all. rgb transmissive pixel, ezt hasznaljuk hattervilagitassal, Egy rgb reflektiv pixelsor, ezt latod hattervilagitas nelkul!, es itt jon a szinten sok eves trukk. A reflektiv retegnel levo szinszuro eltolhato! Ezt ra tudod tolni a kapcsoloval a transmissiv pixelekre. Igy kapsz 3szoros vizszintes felbontast. Ami igy tenyleg sokkal jobb, mint a reflektiv szines... Mar csak az eink azon megoldasat kellene belemagyarazni amikor csak a kijelzo modositasahoz szukseges aram... Na ezt nem tudja az lcd panel. Meg mindig nincs benne forradalmi. Egyedul az hogy ujra kitalaltak hogy ekkora meretben meg kell csinalni, es ujra elojott a mehanika amivel kihuzod alola a szinszurot. Az ilyet kellene mar reg elfelejteni :D

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Akkor lehet, hogy tényleg nem forradalmi. De akkor hogyhogy csak a Pixel Qi gyárt ilyet?

Illetve melyik PDA-ban volt ilyen kijelző? Tudomásom szerint a Notion Ink Adam lesz az első, amelyiknek ilyen kijelzője lesz.

Meg ha olvasol blogokat, mindegyik úgy ír a Pixel Qi-ról, hogy idáig ilyet még senki nem állított elő.

Vagy clie vagy zaurus es olyan 7-8 evet kell csak visszafele kutakodni, amihez nekem nincs erom sem kedvem. Lehet nem volt termek belole, de a technologiat es a megvalositast demonstraltak valameik CESen sok evvel ezelott. Kb olyan ez mint szinten kb 7 eve bemutatott pelda oled kijelzok a cesen demo cellal pdaba szerelve. Engem zavarna a mehanika es a tolokapcsolo amivel mindezt megoldjak, szerintem nem valo egy izig verig hordozasra keszitett eszkozbe

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Ez érdekes, ezt találtam:

http://www.mirasoldisplays.com/

Aszondja, hogy ez olyan, mint a Pixel Qi, csak színeket is tud :) Azaz gyors frissítési sebesség, színes, nincs háttérvilágítása, és olvasható napfényben is.

De ebből még nincs termék, de ezt is mostanában ígérik, hogy lesz belőle vmi. És ez nem LCD.

Néhány hónapja vettem $139-ért egy ebook olvasót. Kb. havonta kell tölteni. Nem akarok videót nézni rajta, a lapozáshoz pedig elég az alacsonyabb FPS is. A kb. 3 GByte-nyi tárolókapacitás bőven elegendő. Nem akarom GPS, notebook, rádió helyett használni. (Az nem lenne baj, ha egy kicsit nagyobb lenne a kijelzője, főleg a konvertálatlan pdf-ek miatt.)
Nem hiszem, hogy le akarnám cserélni egy Pixel Qi kijelzőjű készülékre. Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy notebook helyett esetleg ilyet vegyek (a Kindle mellé) majd 1-2 év múlva, mikor kicsit lejjebb megy az ára. Az $500 sem lenne sok érte, de tudjuk, hogy nálunk mindig sokkal többe kerülnek a számítástechnikai termékek, mint az USA-ban.

A készülék pozitív hatását abban látom (ha több cég kezd ilyeneket gyártani), hogy lejjebb nyomhatja a többi hordozható eszköz, így például az ebook olvasó árát is.

-----
"Guglizni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.""

Nem is videót kell rajta nézni, hanem csatlakoztatni kell egy HD kijelzőhöz HDMI-n keresztül, és úgy nézni vele videót.

Ezen nemcsak olvasni, hanem internetezni is tudsz többek között.

Az Amazon kiadott egy alkalmazást, amellyel PC-n is tudod olvasni az Amazonon vásárolt ebookokat, tehát így tényleg teljes mértékben kiváltja a Kindlet az Adam.

Eljen a TeleShop. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

A kijelző csak annyiban érdekel, hogy a specifikációban említett "Matte finish, Anti glare coating, Finger print resistant" mennyire lesz igaz.

Már meg lehetett rendelni, csak a Pixel Qi-s változat egyből elfogyott.

Jó hír, hogy egységes a szállítási költség, az ár és a garancia is, az egész világon.

$50 a szállítási költség. És csak egyfajta ára van a készüléknek országtól függetlenül, dollárban.

Tehát a Pixel Qi-s változat 3G nélkül, Wifivel 110 500 Ft, a 3G-s változat pedig 120 500 Ft (+ vám???). Szerintem van rá vám, mert Kínából hozzák.

De azt mondja, hogy a még megmaradt darabok szállítási ideje 6-8 hét :( Jó, ha február elejére megérkezik Magyarországra, feltéve, ha hamarosan lehet újra rendelni.

Van ilyen már valakinek?
Egyáltalán lehet még/már kapni?