Mobil internet jelerősség javítás

 ( lancus | 2010. november 10., szerda - 14:46 )

Hello,

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a Kedvesem kiutazott külföldre, és egyetlen kommunikációs lehetőség a mobil internet lenne, de ez szakadozik. Sajnos a hegyekben van fent, és gondolom leárnyékolja, nincs más internet lehetőség. Elég idegesítő, hogy minden percben megszakad az internet.

Próbáltuk kitenni az USB sticket az ablakba, de ez se javított túl sokat :(

Van valami ötletetek, esetleg tapasztalat a jel erősítésére? Nem bízok abban hogy a HSDPA működni fog. de bármit ami csak stabilizálni tudja a kapcsolatot.

Köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Huawei E220, hátulját 1 helyen megfúr, röcid antennakábel, külső irányított antenna ráaggat.

Köszönöm, antenna típusáról esetleg valami tapasztalat? esetleg hallottál már ezen megoldás megvásárolható verziójáról? hogy fogom ezt neki elmagyarázni :)

van a huaweinek olyan stickje is, amin van külső antenna csatlakozó. olyan 5-7000 körül vaterázható. külső antennakábel és antenna ügyben pedig asszem a wlan-ok.hu a nyerő (fixme).

SW-es szempontból E220 == E272. Egy E272 van itt nekem szétszedve, de két antennacsatlakozó van rajta. És ha az E220-on is kettő van, akkor mindkettőre tegyen antennát? :) Vagy melyikre kell? (csak érdeklődöm, nem tervezem kipróbálni)
--
http://www.open-st.eu

Singup, illetve nekem olyan problemam van, hogy regi epitesu teglahazi lakasban nincs rendes terero. Hallottam mar olyan eszkozrol, ami belteri GSM jelerosito, ilyennek lehet ertelme? Gondolom ez a 3G jelet is erositi, az is fontos lenne. Ez kulso antenna, belso antenna felepitesuek, vagy hol talalok errol bovebb infot?

Koszi

Hevi!
A magenta színű szolgáltatónál, ha bejelented, hogy a lakásban kicsi a térerősség, így nem tudod használni a mobilnetjüket (vagy nem tudsz telefonálni), akkor díjmentesen fölszerelnek hozzád egy irányított antennát, a kábel végén egy tartóval, amibe bele tudod tenni a sticket (vagy a mobiltelefont).
Üdv!

Köszi!

Egyik ugyfelnel is kicsi volt, gyakorlatilag alig ment. Bejelentettek, erre felmondtak neki a husegszerzodest... atment a vodahoz azota happy.
pedig neki a T-s csomag jobban megfelelt volna, de szo nem volt semmilyen megoldasrol :(

A'rpi

Ez a tartó érdekelne, nem tudod, hogy hívják?

ha ez nekünk bevált, akkor neked is.
--
blackPanther 10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Ez nagyon nagy :D kipróbálom :)

ímélben küldöm a szabadalmaztatás miatti pénz-összeg igényünket is ;)

--
blackPanther 10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Szia, nem tudom már megnézni a képedet, ki tudnád tenni, vagy elküldeni privátba, szükségem lenne a prototípusra a gyártáshoz :)

Köszi

Ez üt :)

+1
Épp akartam ajánlani, de látom, lekéstem. Régi 2,4-es wifinél volt ez szokás, itt is beválik.
Szerintem asszonykának is könnyen elmagyarázod, hogy vegyen egy gömbölyded vájlingot. De láttam már a megoldást fém tésztaszűrővel és nagyobb merőkanállal is :)

Megoldjuk, Egy IT csaja el se hinnéd mennyi mindenre képes :)
Ha nem megy marad a régimódi levelezés :)

Én is próbáltam 5m-es usb kábellel kihosszabbítani, de állandóan ledobott, valószínűleg azért, mert nem tudja biztosítani a feszkót amikor a modem nagyobb teljesítményre kapcsol. Jobb volt közvetlenül bedugva a gépbe, vagy aktív hosszabbító kellhet.

vegyél aktív 5m-es USB kábelt. a passzivak 5m-nél beadják a kulcsot.

hatalmas jó :D

Ugyanilyen problémám volt, néhány telephelyen(ami kint van a vadon szívében és nincs más lehetőség csak a mobilnet) gyenge térerő miatt folyamodtam ezekhez:
http://www.ostelsat.hu/antenna_atk-log_gsm-dcs-umts-hsdpa__5m_k_abel_sma_r-p_dugasszal_A7042.htm
http://www.ostelsat.hu/antennakonnektor_dugasz_mc_card_-_aljzat_sma_r-p_rg-174_k_abelen_E83255.htm

Tökéletesen bevált.

ez eddig OK, de mire kotod ra? mi amikor hasonlo problema miatt par honapja nezelodtunk 1 olyan modemet se talaltunk amin van antenna csati :(

A'rpi

A probléma 0 fok alatt jelentkezik (meg esőben ... vagy ezek kombinációjában)

???

ezekbe nincs 3g modem, azt usb-set dugsz bele, abba meg ugyanugy nincs lyuk az antennanak (max ha szetszeded de az szolgaltatoi cuccnal nem annyira nyero)

ami antenna ezeken van az a wifi-e...

A'rpi

Nekem egy Samsung usb modemhez kellett ilyen. Szétszedtem és van benne ilyen csati, egy kis fasza vízmentes dobozban csücsül, azóta sem kellett(1,5év) hozzányúlni.

SZERK: A pontos típusa SGH-Z810, de lehet hogy már nem lehet kapni. Nem tudom.

Regebben amit a pannon osztogatott azon volt antenna csaltakozo. A tipust sajnos nem tudom, de mar olyan egesz vekony, modern stick volt.

Ubiquitinek van olyan cucca hogy 3gstation. Tetején van egy usb aljzat, beledugod az usb-sticket, van benne egy 3g erősitő és wifin leszórja a lakásban a mobilnetet. Azt hiszem hogy most novembertől lehet kapni, Prágában promózták az airmax konferencián. (csináltam képeket is, itt megnézhetitek őket: http://www.3dbwireless.com/boyd/?p=238 )

Korábban a tetőtérbe helyezett mobilnet -> wifi átalakítóval csiholtam itthon netet. Ezzel két probléma volt illetve van. Mindig fel kellett mászkálnom amikor hazajöttem, illetve a cucc megpusztult a tetőtérben, gyanítom az erős hőingadozástól (erősen melegedett és télen elég hidegről kellett felmelegednie meg vissza.

Tehát keresek olyan cuccot, amit lehetne a lakásban tartani és csak az antennát vinném fel. Vagy a mobilinternet stikcjére csatlakoztatható antennát esetleg egy olyan mobilnet -> wifi eszközt, aminek a gsm antennájához van csatlakozó (és természetesen kapható hozzá kábel és antenna is, lehetőleg nem túl drágán).

Mi az ami manapság kapható ilyesmi célra?

mikrotik USB verziós eszközei (eléggé jól bírják az "mostoha időjárást"), van bennük watchdog is. Ill. van olyan stick, amin láttam UFL csatit.

Most, 2013-ban, számomra a legjobb megoldás a vodafone r208 lett, amihez csatlakoztatható külső antenna:

http://www.macrobudapest.hu/webset32.cgi?MacroBudapest@@HU@@14@@HUP (A HUP-ot én írtam bele :D)

Azért választottam ezt a megoldást, mert így akár több készülék is lóghat a wifin, illetve elkerülöm, hogy a laptopból kiálljon az usb stick (*), amit amúgy is hurcolnom kellett eddig is. Igaz most egy nehezebb holmit kell cipelni, de a laptop tömege mellett nem jelentős plusz.

*) meg azt is, hogy a három USB portból általában csak egyben volt hajlandó működni, ám hogy épp melyik volt az az egy, az valami hihetetlen random módon volt képes változni.

http://dx.com/p/1990-2170mhz-12dbi-directional-high-gain-10-unit-antenna-for-3g-wwan-network-n-female-29147

http://www.ebay.com/itm/N-male-to-CRC9-male-cable-for-Huawei-USB-Modem-E160-169-/330417209411?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cee668043

De tudnak mindenfélét csinálni, megadott hosszra.

Nem garantálom az eredményt. Úgy vettem észre, hogy inkább stabilizálta és egy kicsit emelte a jelszintet, de csak a szobában helyeztem el, nem raktam ki póznára.

http://www.youtube.com/watch?v=UHUyE_A0Bh0
nekem ilyen modemem van, de ez régi és csak kb 200KiB/s -ot tud nyújtani, letöltésnél. E330 vagy valami ilyesmi már 900KiB/s-ot.

Soha többé nem élesztek fel régi topikot :(

Az időt nem is láttam. pfff
Meg lehetne jelölni az 1-2 hónapnál régebbi topic-okat valami randa színnel, hogy könnyebben lássuk.