Debian Common Core Alliance: Debian szövetség a láthatáron

Címkék

Több érdekes bejelentés is várható a jövő heti san francisco-i LinuxWorld konferencián. Az egyik a már kitudódott OpenSuSE. Szintén érdekesnek ígérkezik az a bejelentés, amelyet keddre várhatunk.

Előzetes hírek szerint kilenc Linux disztribúció fog összefogni egy zászló alatt, hogy konkuráljon a vállalati szegmensben olyan nehézsúlyú versenyzőkkel, mint a Red Hat vagy a SuSE.A csoport neve a Debian Common Core Alliance (DCCA) lesz. A résztvevők között van kereskedelmi és non-porfit disztribútor is. Hogy kik a résztvevők?

- Progeny Linux (alapítója Ian Murdock, a Debian GNU/Linux alapítója)

- Linspire (korábbi nevén Lindows)

- Sun Wah Linux

- Xandros

- UserLinux

- MEPIS

- credativ

- LinEX

- és végül a KNOPPIX

Bővebben itt.

Hozzászólások

Hamvába hótt elképzelés. Először rakjanak egy akkora céget a társaság mögé legalább mint a Redhat, oszt akkor lehet nyomulni. A nagyvállalati szegmenst rohadtul nem az érdekli, hogy milyen okos a partner, hanem hogy van-e mögötte elég nagy tőkeerős háttér. Ha az észbeli képsségek meg a szoftver működése, biztonsága lenne az elsődleges szempont, akkor bizony a pici és puha csak egy garázs-széli gmk lenne a mai napig...

penz kell. sok.

ahhoz, hogy valamilyen oprendszer felkeruljon a Redhat-novell melle, kell az egesz vilagra kiterjedo sales es support garda. az pedig jopar szaz ember, de inkabb ezer. raadasul nem is olcso emberek. ezek utan lehet megprobalni legalabb 1-et a IBM-HP-Dell-Sun-Fujitsu-NEC tarsasagbol, hogy tamogassa es lehessen tole preinstalalt szervert venni. na ezek utan veszik komolyan a multik az adot oprendszert,vagyis ez kell, hogy penzt lehessen keresni az adott oprendszerrel, ezelott kispalyas, apropenzre jatszott jatekrol van szo.;(

Ha emlékeim nem csalnak a HP dolgozik Debiannal, mintha az lenne a fejlesztő platformjuk Linuxra.

Abban egyetértek, mindenképpen kell egy a disztro mögött álló cég, aztán a kisebb országokban mint hazánk is, úgyis lesz partnercége.

Pl.

Red Hat -> ULX

Novell/SUSE -> Novell Mo.

a redhat penzt ker a /etc -ert? a genyak :)

szerintem egyebkent pl. Michael Robertson (Linspire) lelkesedese es penze azert eleg egy csomo mindenhez. emellett az egesz csoport baromi eros, nezd meg, kik vannak benne, es hogy a desktop piacot mennyire fedik le. (plusz a tapasztalat, stb.)

az Ubuntut mondjuk nem artana meggyozni... de meg az is bekovetkezhet... (ha telleg kifogja a szelet a vitorlajukbol, hogy a 'rendes' debian helyzete normalizalodik... ha normalizalodik.)