Blumen Kraft by Bluebox Cinematique GmbH

Lezajlott a Function 2010 (a.k.a. Function-X) demoscene party, és úgy esett, hogy nem tértem haza üres kézzel.

De kezdjük az elején. A Function 2009-re egy compiler bug miatt nem sikerült semmit beadnom, pedig két amigás entry is volt, ráadásul a díjátadón a szervezők jól be is szóltak a hazai amigásoknak, hogy na megint nem volt itthonról semmi se, ezért importálni voltak kénytelenek.

Ez persze engem elég szarul érintett, figyelembe véve, az ezt megelőző egyhetes szívást, a végigkódolt partyt és a végén kialakuló epic failt. Mondhatni szívemre vettem. De aztán az élet úgy hozta, hogy compiler bug kijavítás ide vagy oda, nem igazán volt időm foglalkozni semmivel a partyt megelőző egy évben, így kb. 2 nappal Function előtt végleg lemondtam az egészről, a korábbi - nem éppen Mozarti magaslatokat karcoló - helyett másik zene sem készült, meg hát amúgyis a szervezők kapják be, importáljanak maguknak releaset. Nincs, kész.

De ember tervez, emberi hülyeség végez. Kimentem péntek este a tetthelyre, ahol elkapott egy kicsit a feeling megint, meg a release-t hegesztő emberek látványa kissé szomorúvá tett, hogy ebből már megint kimaradok. Kb. éjjel 11 körül hazamentem, leültem a gép elé, és belenéztem az intró porlepte kódjába, átírtam 1-2 effekt paramétert ... és valahol itt eljött a "na nebazmárbaze, hogy egy rohadt gagyifos intró éveken át kifogjon rajtam, megcsináljuk" feeling. Szóval nem bírtam a véremmel.

Hajnali fél ötig összehajigáltam a szétszedett, külön megírt darabjait a cuccnak - már ami megvolt belőlük - ami korábban ugye a compiler bug miatt lehetetlen volt, és beidőzítettem a zenére, hogy ott váltson partot ahol kell. Úgy feküdtem le aludni, hogy az intró végigment, bár az "effektek" fele még hiányzott. Reggel hatkor keltem, hétkor kivittem a zasszonyt a nagyobbik döggel meg egy tonna cuccal az aktuális macskakiállításra, majd visszaadtam a meggyógyult Feliciát jogos tulajdonosának. Aztán hazamentem, majd immár az Amiga 2000-rel telepakolt 105-össel, 11 tájban felszedtem tifeco kollégát a házuk előtt és kicsapattunk Soroksárra. Közben elment, majd visszajött az alapjárat, meg egyéb kalandok voltak, végül a legnagyobb esőt megúsztuk szerelés nélkül és egy darabban kiértünk. Gyorsan összehajigáltam az Amigát, teleittam magam kólával és elkezdtem az effektek üres, félkész helyeire bedobálni a darabokat, és/vagy befejezni ami még befejezésre várt. Végül bőven (órákkal) a délután ötre meghirdetett deadline előtt kész lettem, agyilag is, meg az intró is, már amennyire egy ilyen produktum késznek minősíthető. Példátlan. Öregszem, vagy mi. Slusszpoén, hogy a vége a tömörítés után nem is egy 64k, hanem egy 40k intró lett, ami egy régebbi, ma már nem gyakran használt, de továbbra is jegyzett kategória. Duplán retro.

Az intró a compon "nagy sikerrel" lement, és a lengyel Racers csapat nagyszerű, zseniális és utánozhatatlan Black Flag című PC-re készült intróját mindössze egy ponttal megelőzve, a 64k intro compo első helyén végzett. ZOMG! Nyertem vele egy 160 gigás SATA winyót, meg egy szép érmet. Hogy a SATA vinyót hogy fogom feldugni bármilyen gépre itthon, az még további gondolkodás tárgyát képezi, de ez most mellékes, azért örülök annak is. :)

A cucc a YouTube-on itt nézhető meg, a Pouet-en itt található meg.

Ja és hogy mi az a Bluebox Cinematique GmbH? Ha bevallottan szart csinálunk és nem akarjuk aláírni "rendes" nicknévvel, ezen megy ki. Az ezer éve nem frissült honlap is eléggé tanulságos. Wir sind Weltmeister, Widerstand ist zwecklos. Jetzt bist du froh.


A képen látható hivatkozás a Function 2009 deadline-ja...

Hozzászólások

Gratula! Klasszikus sztori, megérdemelt győzelem. ;)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

s/wiederstand/Widerstand/

;-)

Amugy szep, a cimhez van esetleg koze Ott Blumenkraft cimu albumanak? ;-)

Javítva, bár egyébként a hibás németség az Bluebox copyright. :P Egyébként tudtommal semmi köze bármilyen albumhoz. Maximum a Flower Power című régi Amigás demóra rímel. Meg arra, hogy virágok vannak benne, amik azért lettek, mert írtam gyors fillezett körrajzolást, és egy "virág" volt az első teszt-grafika, amiből kinőtte magát ez az egész... :) Szóval mélyfilozófiai rejtett üzenetet ne lássunk bele kérem. :P

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

pouet-en nezted a kommenteket? "Schwule Blumen" hehe ;-)

Zsír, gratula!
--
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2