samba

Tudom hogy ez kell hozzá, és a gyakorlatban is végiglépkedtem a varázslóval a dolgokon. A megosztás a varázsló szerint megtörtént.
A hálókártya csatlakozva, a samba démon fut.
Linux oldalon egy mappát illetve esetlegesen behelyezett pendrivot, dvd-t kellene hogy lásson egy elvetemült windows 2000.
Az abban lévő teljes hálózati lehetőségek között a local area már nem visel piros x-t, tehát elvileg az is csatlakozott. De hová? Ugyanis a workgroup-ban nem látom a Mandriva által megosztott mappát.

Viszont még nem csináltam ilyet ennek előtte. A szabi-linuxon már olvasgattam a samba dolgairól, de fenntartásaim vannak annak régi dátuma miatt. Rengeteg smb.conf példafájl is kering a neten...
No de mégis merre induljak el? A bőség zavara. Aztán ki tudja hogy a sok példafájl közül melyek teljes hülyeség, és melyik a gyöngyszem?

Leginkább azt nem értem hogy mi kell a windowson ahhoz, hogy az lássa is a megosztásokat.

A linuxos gépen van a server ugye, mert oda települt. Beadott egy varázslót, melyen végiglépkedtem. Többnyire csak ok gombbal.
A windows 2000 mint kliens hogy jön a képbe, oda is kellene esetleg telepíteni valamit? Mert mint említettem jelenleg semmi.
A linuxos gépen a hálókártyán statikus IP-t adtam meg, Ha ez számít... Ugyanis ha jól értettem akkor a samba is tcp-ip-n alapul.
A windowsos gépen eddig semmit nem csináltam. Gondoltam mivel windows, úgyis megcsinálták már helyettem Redmondban.

Előre is köszi.

Hozzászólások

mondjuk pingeld meg win alól azt a fix ip címet, abból kiderül
hol van a kanóc vége.

A történeted szép, megható és eléggé bő lére eresztetted, ahhoz képest, amennyi infó van benne. Jobb lett volna két mondat és egy smb.conf, valamint az a kis adat, hogy a kliensek milyen workgroupban vannak. Én kérek elnézést a kötözködésért!