harvard stílusú hivatkozások magyar nyelvű bibliográfiával

Fórumok

Sziasztok!

Magyar nyelven szeretnék harvard stílusú bibliográfiai hivatkozásokat használni.
/ (Johnson, 2008) nem pedig [23] szerepel hivatkozásként /

A huplain.bst képes az irodalomjegyzék magyar szabályoknak megfelelő szedésére, de a hivatkozások egyszerűen [XX] stílusúak. A harvard.sty és az agsm.bst képesek harvard típusú hivatkozásokat előállítani, de a huplain.bst nem működik együtt a harvard.sty-vel (kérdőjelek lesznek a hivatkozások helyén).

Szembesült már valaki hasonló problémával? Van kész megoldás, vagy át kell írnom az agsm.bst-t a magyar szabályoknak megfelelően?

Van valami egyszerűbb alternatíva, akár a bibtex-en kívül is?

Hozzászólások

Sikerült megoldani a kérdést? Engem is érdekelne a válasz :)

Ettől tartottam én is :)
De akkor ezt nem lehet megspórolni, pedig reméltem, hogy valaki más már megküzdött a problémával. Sajnos akkor marad ez a feladat 1 hónapon belülre nekem is, gondolom a harvard.bst és a huplain.bst összemókolása valahogy megoldható.
Ha jutok valamire, írok ide is.

Már egy ideje nem jártam ebben a topicban, most véletlenül benéztem, és micsoda meglepetés!
Pedig már lélekben felkészültem, hogy nekem kell megküzdeni ezzel a problémával.
Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult a megoldáshoz! Pár hét múlva egy sok száz hivatkozást tartalmazó bibliográfián fogom tesztelni és használni ezt a megoldást, nagyon hálás vagyok érte!

natbib:


...
\cite{alice2000},\citet{alice2000},\citep{alice2000}
...
\begin{thebibliography}{}
\bibitem[Alice \& Bob 2000]{alice2000}
Alice, C \& Bob, D 
2000, XY, 123, 456
...
\end{thebibliography}{}

itt a \bibitem{}-et ugy irod meg ahogy akarod (magyar szabalyoknak megfeleloen, kezzel), es a \cite... eredmenye pedig az az altalad is emlegetett forma lesz. vannak meg trukkok, szovegkozi es zarojelezett hivatkozasok kicsit mashogy neznek ki, de azokat igy nativan me'g nem lattam, csak adott folyoiratnak megfelelo stilusfile-hoz kotve. pl:


\bibitem[\protect\citeauthoryear{Alice \& Bob}{2000}]{alice2000}

ami nagyon jol mukodik, mert \cite-vel "Alice \& Bob (2000)"-t szur be, \citep-pel meg "(Alice \& Bob, 2000)"-t. de hogy ez mennyire a natbib es mennyire az adott folyoirat sajatja, azt nem tudom [...]

de megis, megneztem: ez a natbib sajatja. nezd meg a natbib.sty elejen (/usr/share/texmf-texlive/tex/latex/natbib konyvtarban van) a kommenteket, ott szepen le is irja hogy kell hasznalni, hogy hivatkozol meg miket. szoval natbib, jo lesz az, szerintem, elegge sokoldalunak tunik.

igen, csak gondoltam a kolleganak bibtex-en kivuli megoldas is jo (mintahogy irja is). szvsz (vagylegalabbis tapasztalat szerint) nem maga a referencialista osszeszedese a szuk keresztmetszet egy munkanal, szoval igy szerintem kezzel osszirogatva a bibitem-eket sem tortenik tragedia (es akkor ugy irja ossze, olyan szabalyok szerint, ahogy szerente', vagy ir egy kis sh/awk/barmi szkriptet, ami megformazza a kimenetet, felteve ha tenyleg nem olyan veszes). mondjuk kicsit wronly voltam, nem lattam hogy a tema kicsit regebbi, gondolom azota akkor megoldodott.