daap-ot tudó lejátszó

Fórumok

oyan linuxos (no jó, FreeBSD-s) hanglejátszókat keresek, amik tudnak DAAP-ot. Amit eddig a neten találtam:
Amarok, Rhythmbox, Banshee - mondjuk. No ezeken felül keresnék másokat, mert ezek egyikével se vagyok igazán kibékülve.

Ezen kívül jó lenne, ha pl. valaki elárulná, hogy Audacious-sal, Parole-val, GMplayer-rel (esetleg KMplayer-rel, VLC-vel) hogy lehetne megetetni DAAP-ot.

Hozzászólások

senki nem hallgat hálózaton keresztül zenét?????

Komolyan elmondhatná már az egyik gyökér nekromancer mint te is hogy mi a franc visz rá valakit hogy előtúrjon egy 3 éves topikot és beleböfögjön valamit?
Most szólok mindegyiknek hogy a hupon nem látszik a neved melett hogy hány hozzászólásod szóval még e-penis méregetésre se jó, és semmit értelme de időről időre jön valaki aki előtúr egy ősrégi topikot csak hogy beleírjon valami totál fölöslegeset.

Az például nagyon tetszik az osnewson hogy egy topkihoz egy hétig lehet hozzászólni aztán bezár a bazár. Itt mondjuk 1 hét az rövid lenne de max 3 hónap már megtenné, 3 hónap után meg csak a topiknyitó írhatna a kezdő hozzászólásba, ha van megoldása a problémára. Az hogy valakinek évekkel később van megoldása egy problémára teljesen irreveláns, ha topiknyitónak nem sikerül megoldania egy hónap alatt akkor úgy is valami más megoldást kell keresenie , évekkel később meg a kutya se kíváncsi az ötletekre.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

A doksik alapján úgy tűnik, az Exaile is tud DAAP-ról játszani. A fentiekkel ellentétben ez már az elején elvesztette a belé fektetett bizalmat, mert a friss, ma éjszaka frissült verzió core dump-pal szétszáll. Egyelőre írtam a maintainer-nek, és várok türelemmel. További progikat keresek.

Tovabbi tesztek. Az elozo valtozat is core dumpot dob. Ellenben mivel az ui modulban hal el, szokasos erzekkel megprobaltam LANG=C exaile formaban inditani, es ugy mar szepen elindul. Engedelyeztem a modulok kozott a daap client modult. Szuper! Latszik is a logban, hogy "INFO : DAAP: Found NSLU2 Music." Csak eppen nem jelenik meg az a ful, ahol aztan abbol zenet tudnek valogatni. meg egyaltalan, sehol nincs nyoma a DAAP-bol valo valasztassal kapcsolatosan semminek. Hm.

Valaki, aki Exaile -t hasznal?

A locale kezeléssel kapcsolatos jó hírt kaptam a csomagkarbantartótól: "a fix was inserted to make exaile's locale support fallback gracefully on failure in the future. These were merged from trunk and will be in 0.3.2.1." Ennek nagyon örülök. De basszus, lejátszani még mindig nem tudja a DAAP-pal elérhető zenéket. Szépen kiírja, meg rendezi meg minden szar. De lejátszani, no azt nem.

Áruld már el, h a sereg más (szabad) között miért pont ez kell neked?

"The DAAP protocol was originally introduced in iTunes version 4.0.[1] Initially, Apple did not officially release a protocol description, but it has been reverse-engineered to a sufficient degree that reimplementations of the protocol for non-iTunes platforms have been possible. Recently, however, Apple has begun to license the protocol specification for commercial implementations.[2]" [wikipédia]

A korrekt választ Saabi fentebb leírta, de mivel linuxos, elvileg sokmindent lehet. Ebben az esetben kérek sok tippet a sereg más (szabad) listádból. Ugyanis a sok fontos feltételből jó lenne ilyen:

legyen ARM-os linuxos szerver hozzá (pláne a NAS-om tárolójában)

ne akarjon átalakítani semmit, ha flac/wav/mp3/ogg, akkor azt valahogy el lehessen érni (az átalakítással az a gond, hogy azt nem bírja a proci)

az elterjedtebb médialejászók kezeljék

- és ne SMB/NFS-féle megoldáson alapuljon.

Szóval?

A http-s kerdesre a valasz oszinten csak annyi, hogy egyszeruen idegenkedek tole. A lejatszonak pedig siman csak le kene tudnia jatszani. Mivel a jelenleg ugy-ahogy hasznalt lejatszoim (audacious, mplayer, vlc) latszolag nem tudnak DAAP-ot, de valamiert ez jott szembe, es meg akartam ismerni, ezert kezdtem keresni a lehetosegeket. De kezdek letenni rola.

iTunes :-D

A Wikipédián fel van sorolva néhány kliens, de gondolom ezt már láttad. És az OpenDAAP fórumon jártál? Sajnos túl sok minden itt sincs. Viszont vannak Perl meg Python modulok, legfeljebb írsz magadnak egy klienst. :-)

Ave, Saabi.

Rhythmbox tokeletesen tudja.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.