OpenOffice calc: nyomtatás több oszlopban/hasábban

 ( dii | 2010. június 28., hétfő - 17:31 )

Az alábbi problémával küzdök, sajnos a dolog általánossága miatt nehezen találok jó google kulcsszavakat, hátha itt tudja valaki mi a megoldás.

OpenOffice calc-ban van egy sok soros, 3-4 oszlopból álló lista amit szeretnének kinyomtatni. A 3-4 oszlop olyan keskeny, hogy nyomtatásban kétszer is elférne egymás mellett egy lapon és ez jót is tenne az áttekinthetőségnek.

Tehát a feladat: úgy kinyomtatni a teljes dokumentumot, hogy egy oldalra ne egy oldalnyi cucc kerüljön, hanem két oldalnyi, egymás mellé. A kézzel pakolgatás nem nagyon megoldás, mivel sok adatról van szó. Van erre valami egyszerű megoldás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Print to file -> output.ps
mpage -2 -Pmyprinter output.ps

Kicsit geek, de megteszi, talán be tudom rá tanítani a titkárnőt :)
Köszi

Nincs mit!

Amúgy annyit segíthetsz Mancikának, hogy ne kelljen fs szinten kódorognia.
Futtatsz egy cron szkriptet, ami percenként megnézi X könyvtárat, és az abban lévő ps-eket átszűri a mpage-en a nyomtató felé.

Esetleg a szűrés elé beteszel egy hurkot, ami addig várakoztat, amíg az adott ps mérete módosul, hogy ne szűrj/nyomtass még generálódó fájlt.

Elegánsabban is lehet, ha nem használsz cupsot (ami a printcapet feszt felülírja), vagy ha tudod, hogyan lehet a cupsot a printcap 'if' paraméterének beállítására bírni (én nem - valaki???). Ekkor az mpage-et a prefilterben futtatod, és Mancikának még a Print to file felé sem kell kódorognia.

Ha lesz időm, Qt-ben írok nekik egy 'válaszd ki a fájlt és jól kinyomtatom neked úgy ahogy akarod' programot, de ez még egyéni szorgalom és szociális állapot kérdése :)