IP Innovation vs. Red Hat/Novell: Amiga was prior art

Amint az itt a HUP-on is megíródott, a Red Hat/Novell páros megnyerte, az ellene az IP Innovation nevű patent troll cég által indított pert.

A perben a több(szörös) desktop megjelenítés és néhány kapcsolódó szabadalom került terítékre. Azonban akkor nem került szóba, hogy mi is volt az a "prior art" ami a alapján a bíróság a Red Hat/Novell párosnak ítélt igazat, és megsemmisítette az IP Innovation szabadalmát, úgy ítélve, hogy az "érvénytelen és értéktelen".

Egy Commodore Amiga 1000 1985-ből és természetesen a rajta futó AmigaOS 1.x (leánykori nevén Kickstart/Workbench), amelyet egy elkötelezett gyűjtő ajánlott fel, mint bizonyítékot. Részletek a Groklawon.

Hozzászólások

Mikor olvastam az írásod, pont az jutott eszembe, mint a groklaw első kommentelőjének:
"Does that mean the patent becomes valid when that Amiga stops working? "

suckIT szopás minden nap! Adobe vallás

Miért is lenne ez így? A patenthez nem kell működő prototípust, implementációt biztosítani (van egy csomó perpetuum mobile patent az USA-ban), de a benne szereplő gondolatnak egyedinek, és előtte még nem létezőnek kell lennie (ez a prior art lényege). Az Amigával örökre bebizonyosodott, hogy a troll patentje nem teljesíti ezt a feltételt, így nem is érvényesíthető soha.