Ez spam?

Elég nagy kamunak tűnik, van mellé csatolva két dokumentum is. Ilyennel eddig még nem találkoztam.

http://pastebin.com/DK9FceqQ

Hozzászólások

Végre egy rendesen megfogalmazott és nem géppel magyarított spam ! Gratulálok hozzá ! ;)

Nagyon megrázó. Már meg is jelent előttem a kép, amikor a "bármilyen egyházi személyek" kiürítik a templomok perselyeit, és a pénzzel rohannak a bankba, hogy átutalják a teljes összeget.

-----
Innen most töltsünk tiszta vizet a nyílt kártyákba: ...

Hát ez LOL, annak ellenére, hogy a csávó "tudós matematikus", valamit mégis k*rvára elcseszhetett, ha ennyi pénzt követelnek tőle :D

Ne izéljetek mán!
"Kanadában volt olyan eset, hogy egy egy óceánjáró hajó kapitánya nem adott le a kikötőben egy papírt, perbe fogták a céget, a papír leadásának elmulasztásáért kizárták az eljárásból, majd elvették az egész hajót büntetésül a papírért."
Láthatjátok, hogy manapság könnyű milliárdokat bukni apró feledékenységgel is. A matematikai tudósokról meg közismert, hogy szórakozottak!
Ma reggel én is megkaptam és olyan jó volt, hogy nyitottam neki egy SPAM mappát és eltettem szebb időkre.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

"ország mára egyetlen és óriási acélgyárát"...
Ott a McAfee "véd" - évek óta. Szóval, ez egy szépen megfogalmazott hoax.

A vicc, vagy nem is vicc az, hogy ennek a levélnek a fele igaz.
Nem a mekkáfonyát írta a csóka, hanem a viroverseer nevű víruskergetőt, és tényleg sokáig az ő cuccai védték egyes bíróságok rendszerekeit. Tényleg matematikus, és volt olyan matematikai bizonyítása, amitől leesett pár egyetemi dolgozó álla.

A másik fele, hogy bíróság kizárjon valakit a saját peréből, az meg nyilvánvalóan nem igaz, de el tudom képzelni, hogy valami olyasmi történt, amit a csóka tévesen így értelmez.

ElolvastamÁtfutottam a korábban linkelt anyagot. Abban csak egy helyen szerepel pénzösszeg, ami havi 727 CAD. Nem éltem még Kanadában, de úgy saccolom, hogy ez ott egy elég szerény összeg, és szerintem 2004-ben sem volt egyenlő 300 eFt-tal. Milliókról szó sincs.
Továbbá genfi Nemzetközi Bíróságot emleget a levélben, de a Nemzetközi Bíróságot hágaiként szokták emlegeti. A már említett linken lévő anyag szerint a Human Rights Committee-ről van szó, amire már illik a genfi jelző.

A levél alapvetően az érzelmekre próbál hatni, de a HRC-s anyaggal összevetve, néhány állítása a levegőben lóg. A sikeres matematikus egyik ismérve, hogy tiszta fejjel át tudja gondolni a helyzetet, és világosan le is tudja azt írni. Ebben a "levélben" sok minden nem világos. Persze lehet azt mondani, hogy az ügy nagyon felkavarta. Ezzel az érveléssel csak az a baj, hogy a kanadai bíróság 2005 elején döntött, az Emberi Jogi Bizottság pedig 2009. július 31-én. Azóta már lett volna idő megnyugodni, és alaposan átgondolni a dolgot.

Az interneten keresve csak egy Vargay Pétert találtam, 1987-ben végzett a gimnáziumban, így Ő nem lehet a keresett személy, hiszen a HRC anyagban 1969-et említenek születési évként. Ezen kívül csak az ügyhöz kapcsolódó anyagok találhatóak meg. Azt sem tudom kizárni, hogy valaki csak kihasználja a névazonosságot.

Az angol verzióban szerepelnek a szomáliai kalózok is. Ez sajnos a magyar változatból kimaradt. Kár érte. :-)

-----
Innen most töltsünk tiszta vizet a nyílt kártyákba: ...

Sokan mondták már, hogy a zsenialitás meg az őrület közötti határ keskeny...
"Az interneten keresve csak egy Vargay Pétert találtam, 1987-ben végzett a gimnáziumban, így Ő nem lehet a keresett személy, hiszen a HRC anyagban 1969-et említenek születési évként. ": lol, számolni tudsz-e?:P

ha tenyleg kerdezed, akkor igen: spam.

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Szerinted meddig lehet még statisztikai alapon SPAM-et szűrni? Mikor lesz neurális háló alapú SPAM szűrés már?
Kb 15 éve csinált egy fizikus Csillebércen a KFKI-ban neurális önprogramozó program objektumokat, amik egyfajta evulúciós elven vagy tanultak és átörökítették az állapot tulajdonságaikat, vagy megsemmísültek. Akkor a fejlesztés leállt, mert az akkori gépteljesítmények még nem tették lehetővé real time valódi párhuzamosított futtatást. Ma talán ismét elő lehetne venni az elgondolását az ürgének...

Ha abbol indulok ki, hogy a statisztikai is mennyire el tud kanaszodni, akkor nagyon nem szeretnek AI alapu spamszurest.
Ugye tanitgatni kell ezeket, viszont a felhasznalo altali tanitgatas csak hobbi siznten mukodik, vallalati szinten nem igazan: nem varhatod el az userektol hogy tanitgassak, masreszt van olyan user aki szerint a fonokeitol kapott levelek is spammek... a visszacsatolt automatikus tanitas meg eleg erdekes eredmenyeket tud produkalni.
Pl. egyik cegnel az idegen nyelvu levelek 99%-a spam, amit az egyeb modszerek spamnak minositettek es ezert automatikusan megtanulta a statisztikai szuro spamkent. Igenam de egyszercsak jott azon a nyelven egy nem spam, de a nyelv osszes kotoszavat addigra megtanulta a szuro spamra jellemzonek igy azt is spamnek vette, es igy tovabb. Egy ido utan mar nem lehetett nemet nyelven levelezni. Megoldas: spam stat db torlese, kertem az egyetlen nemetul levelezo usertol egy marek minta levelet, es megtanitottam ham-kent a szuronek. Ezutan az az user megkapott szinte minden spammet, mert a nevet, mailcimet megtanulta ham-ra jellemzonek a rendszer...

Es ez meg csak egy egyszeru statisztikai keplet, el tudom kepzelni egy AI-val milyen mellekhatasok lennenek.

A'rpi

a statisztikai is mennyire el tud kanaszodni,

Errol a "mit csinal ez a hulye a szamitogep?" felkialtas jutott eszembe. Nyilvan azt csinalja, amit az ember mond neki. A gep sem tudja megvedeni a usert onmagatol.

Ugye tanitgatni kell ezeket, viszont a felhasznalo altali tanitgatas csak hobbi siznten mukodik, vallalati szinten nem igazan

Szamos termek letezik (vallalati felhasznalasra), amelyik statisztikai elvet (is) hasznal, szoval van, ahol kepesek kezelni a tanitas problemajat. (kicsi flame: te is azt irtad, hogy a kereskedelmi rendszeredbe az SA-nak hasznalod a bayes-i moduljat...)

Ha mar vallalati levelezes, akkor ott van rendszermernok, aki be tud loni egy indulo adatbazist, hogy a usereknek ne nagyon kelljen mar tanitani. Szerintem a tanitas nem egy felelmetes es szornyu dolog, amitol irtoznak a felhasznalok, hanem egy lehetoseg szamukra, hogy ha elegedetlenek, akkor tehessenek valamit. Mas megoldasnal max. anyazhatnak, de egy statisztikai szurot megtanitasz, es onnantol kezdve tudja. Sot, ha globalis adatbazist hasznalsz, akkor amit Bob tanit, abbol Alice is profital(hat). Ha meg valaki lusta, vagy elvbol nem hajlando 1-2 alkalommal tanitani, akkor baratkozzon meg a default pontossaggal. Nincs itt kerem sehol problema.

aki szerint a fonokeitol kapott levelek is spammek

Ez HR-problema, amit nem technikai szinten kell megoldani...

egyik cegnel az idegen nyelvu levelek 99%-a spam [...] de a nyelv osszes kotoszavat addigra megtanulta ...

Igy is lehet, ha az ember onmaga ellensege. Btw. ez nem a statisztikai algoritmus hibaja, hanem egy nem tul ugyes implementacio + a nyilvanvaloan elhibazott tanitas. Egy megfelelo statisztikai implementacio nem csak a szavakat, hanem a kifejezeseket (2 vagy akar 3 tagu elemeket) is megtanulja. Igy hiaba van egy 'kotoszo' (btw. nem kell annyit karomkodni :-)) a spam oldalon, azokat 'kiszoritjak' a dontesi matrixbol a ham kifejezesek (nyilvan csak ham level eseten). Ha pedig spam jon be, akkor jutnak ervenyre a spamkent megtanult egytagu tokenek.

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

A http://en.wikipedia.org/wiki/Neural_network szerint "at its very heart a neural network is a complex statistical processor", ugyhogy erzek meg potencialt a statisztikai alapu szuresben.

A statisztikai szurokben az a bamulatos, hogy epp ugy kepes tanulni (ok, nyilvan sokkal primitivebb teljesitmenyre van determinalva), mint egy gyerek. Olvastam egy erdekes kiserletrol, hogy valaki megtanitotta sakkozni a bayes-i szurojet (http://spamblog.hu/2007/11/13/a-te-spamszurod-tud-sakkozni/), es ha egy sakk nagymestert nem is ver meg, de hatarozottan intelligenciat mutat, amire mas termekek nem kepesek (es ezert soha nem lesznek kepesek megverni a statisztikai szuroket - imho).

Nehez megmondani, hogy a neuralis halok hasznalataval mennyire lehetne a teljesitmenyt ill. a pontossagot novelni. Az elobbin bizonyara segit a parhuzamos feldolgozas, az utobbi azonban nem ilyen egyszeru. Yerazunis azt allitja, hogy a bayes-i algoritmussal 99.9%-os pontossagig lehet eljutni, szerinte ez a modszer plafon erteke. O a crm114-gyel (ami Markov-lancokat hasznal) azonban tullepte ezt, nyilvan a 100%-os felismeres szamara is csak egy elmeleti ertek. Erdekes azonban az, hogy az ember (mint valodi "neuralis spamszuro") pontossaga ~99.5-99.9% korul van (http://www.networkworld.com/supp/2007/ndc2/031907-antispam-man.html?pag…), azaz egy jol megtanitott statisztikai spamszuro egy leheletnyivel jobb az embernel. (Paul Graham 99.84%-ra taksalja a sajat kepessegeit, es azt mondja, hogy "I conclude that CRM114 is "better than human", ld. http://www.paulgraham.com/wsy.html).

Gondolom, a "meddig?" kerdesre nem egy datumot akarsz hallani, de ha megis josolnom kell, akkor azt mondanam, hogy kozep tavon (~5 ev vagy amig a levelezes a mai formajaban mukodik) biztosan I.o. anti-spam megoldast biztositanak a statisztikai szurok. Ettol fuggetlenul, persze, ki lehet probalni a neuralis halokat is spamszuresre...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Érdekes - vagy talán nem is -, hogy nekem a Google első találatként a hoaxbuster oldalát jelölte meg.

Johny! Tényleg érdekel: miből nem derült ki egyből, hogy spam?
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Nekem pont osztálytársam volt ez a Vargay péter és tényleg ő fejlesztette a Viroverseer nevű víruskeresőt. Amolyan bolond zseni. Vagy zseni bolond?

Abban az időben fejlesztőmérnök voltam és felügyelgettem a cég IT rendszerét is (egy szerver meg vagy 20 kliens) és megvetettem a főnökkel ezt a vírusvédelmi rendszert. Teljesen jól működött, havonta kaptunk frissítést, emlékszem Péter a DOTE-ra meg a KLTE-re járt vírusokat gyűjteni az ottani nyitott hálózatokból. Még 5.1/4-es floppy lemezeken jöttek a frissítések (1995 környéke). Ami lényeg, teljesen korrekt üzlet volt, minden jól működött.

Mindamellett SPAM-nek tekintem a levelet és eszem ágában csincs pl. megnyitni a mellékleteket.
Ja és még valami: az én levelemben már nem CIB-es, hanem valamilyen más bankszámlaszám volt...

Na igen, ez a nem semmi. Az eredeti levél még lehetett akár igaz is.

Mostanra már a tényleges haszonlesők forwardolják saját bankszámlaszámmal. Átutalásnál senkit sem érdekel a név. A bankszámlaszám ha működik, megtörténik az átutalás, tökmindegy mi a név...

Ettől hányok. Rutinból megnéztem egyébként a headert, valójában ki küldte az Emailt. Hát persze hogy nem Pétertől jött, hanem valami másnevű gyökér suhanctól. Emiatt is töröltem azonnal.

Át is utaltam a teljes megtakarításomat... :D A Dokumentum1.doc attachment mindent visz.

Ezmiez?
Lehet, hogy tenyleg van valami alapja az ugynek? O.o
U.i.: Utana neztem, es ez egy akkora atveres mint ide Lachaza. :D

Úgy néz ki, Var Gay Péter Bankszámlát váltott, már az MKB bank: 10300002-10280820-[köcsög] lett a számlavezetője és számlaszáma.

A legidegesítőbb benne, hogy a Döntést nagy betűvel írja folyton.

A legjobban az tetszik hogy az ellenérdekelt félnél természetesen mindenki (ügyvéd, ügyész, bíró, stb..) büd-zsid, csak hogy adjunk egyet az antiszemitizmusnak is. Elvégre mindenkinek az érzelmeire hatni kell valahogy... Ki tudja kinek mire nyílik a pénztárcája :)
Arról már nem is beszélve hogy a jogeset ami le van írva kész kabaré. Büntetésből nem lehet a törvényektől eltérően ítélni, és nem lehet megtagadni a fellebbezést sem ha annak feltételei adottak.
A 216 millából állítólag 210 az ami törvénytelen, vagyis 6 milliót szerinte is jogosan követel a nő. Csakhogy az hogy ő mit gondol jogosnak illetve hogy a kanadai törvények szerint mi a jogos az két különböző dolog. Namármost ha valaki a családja mellett félredugott és tudós matematikus létére nem húzott kotont akkor így járt.

----------------
(:> )B

Üdv!

A volt cégem is használta anno a virusírtóját, volt olyan eset, hogy bejött hozzánk mert nálunk volt
meg az a vírusminta amit felhaszált, és nálunk tesztelt egyszer.
Egyszer csak eltüntek a frissítések és nem tudtuk, hogy most mi van, be kellett szerezni másik virusírtót.
Ezek a levelek spamnek tünnek, de az ismerős tálálkozott vele kb 1éve és akkor ugyanezt elmesélte neki is
, hogy hogyan járt.
Szóval a történet az igaz lehet, a többi bankszámlás dolog meg.......????

"17. Ebben a perben a feleségem két ügyvédjét Israel-nek és Goldstein-nek, a bírót pedig Waldman-nak hívták."

Írj vissza, hogy sajnos téged Wiesenthaler Izsáknak, apádat W. Ábrahámnak, apósodat meg Schwarzschild Ágostonnak hívják, így nem tudsz segíteni. :D :D :D

"17. Ebben a perben a feleségem két ügyvédjét Israel-nek és Goldstein-nek, a bírót pedig Waldman-nak hívták."

Írj vissza, hogy sajnos téged Wiesenthaler Izsáknak, apádat W. Ábrahámnak, apósodat meg Schwarzschild Ágostonnak hívják, így nem tudsz segíteni. :D :D :D

Szerintem mint minden mondának ennek is van igazságtartalma. Mivel csak az érzelmektől fűtött egyik oldalt halljuk nem lehet megítélni, hogy mi történt. Valószínű kapott egy bírósági ítéletet, amit annyira igazdágtalannak élt meg, hogy megzakkant tőle.

Az ilyennel mit érdemes csinálni?
Küldjek neki anyázó levelet, ahogy szoktam? :D

Balázs Péter
psc részére
Részletes fejléc ápr. 26.
Tisztelt Címzett!

Az elektronikus Direkt Marketing közismerten a leghatékonyabb reklámozási módszer.. Közvetlenül, emailben keresheti meg potenciális ügyfeleit, a címzettek jelentős része biztosan meg fogja ismerni a levélben bemutatott terméket, vagy szolgáltatást.
Törvényi háttér

: "A legfontosabb jogszabályi változás az, hogy a fogyasztók védelmének érdekében ezután más megítélés alá esik, ha a címzett természetes személy, illetve ha nem az. Szeptember 1-től a kifejezett és előzetes hozzájárulással küldhető reklámokra vonatkozó korlátozások abban az esetben alkalmazhatóak, ha a címzett természetes személy." Forrás: Nemzeti Hirközlési Hatóság
Ma Magyarországon tehát csak a nem természetes cimekre küldhető tömeges reklámlevél (email) (és a legutóbbi törvényváltozás után is csupán ezek használhatók szabadon és LEGÁLISAN, mig személyes email cimeket átadni sem lehet) - vagyis olyan email cimekre, melyek nem tartalmaznak személynevet (példa: info@ceg.hu, office@ceg.hu cim megfelel a kritériumoknak, a peter.nagy@ceg.hu viszont már nem).

Mi összesen 400.000 magyarországi, tömeges hirlevélküldésre alkalmas vállalkozás email cimével rendelkezünk, melyeket az idei év folyamán nyilvános forrásokból állitottunk össze. A cimek formátuma: info@ceg.hu, office@ceg.hu, ceg@ceg.hu

Az email cimlista ára most kedvezményes:

17.000 Forint - Rendelje meg most, küldjön válaszlevelet részünkre, érjen el Ön is négyszázezer cimzettet hirlevelében!
Megrendelné a hirlevélküldés lebonyolitását is? - Rendelje meg most, küldjön válaszlevelet részünkre, érjen el Ön is négyszázezer cimzettet hirlevelében!

Várjuk megrendelését, érdeklődését:

Balázs Péter