OpenVPN 2.0

 ( x-daemon | 2005. április 20., szerda - 14:07 )

Megjelent az OpenVPN 2.0(-s|ás)* verziója.Letölthető az Openvpn.net oldalról innen. Előnye az IPSEC tipusú VPN-nel szemben, hogy nem kell a TCP/IP stacket módosítani. A változások listája itt.* majd ha eldőlt, hogy melyik a helyes, szóljatok (trey)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hali!
A problémám a következő:
2 gépet összekötöttünk OpenVPN el. Gyönyörűen müködik a másolgatás, és a direct connenctos játékok. Viszont a Broadcast based játékok nem találják meg egymást!
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Tud erre valaki orvosságot?

előre is thx!

Az IPSEC VPN lehet szebb, csak nem tudom mi alapján :-) Az tény, hogy külön alkalmazás kell hozzá Win alatt is - az ügyfelek gépei ugye általában ilyenek - és nem az L2TP/IPSEC beépített megoldást használja, szabványosabb is, de rögtön két választási lehetőséged van, illetve három, hogy szerveroldalon mit raksz fel, mi fejlődik jobban stb. Az OpenVPN viszont teljesen tutin működik, bírja a NATolást, nincsenek egyébb gondjai. Kulcskezeléssel működik és nálunk sem okozott még sehol gondot. IPSEC előnye egyedül a viszonylagos szabványossága. Nem véletlenül írtam a viszonylagost.

Igy nem ad okot felreerthetosegre:
Megjelent az OpenVPN 2.0-release. :)

>Előnye az IPSEC tipusú VPN-nel szemben, hogy nem kell a TCP/IP stacket módosítani.

Viszont van aki azt mondja, hogy az IPsec -es szebb.
(Én még nem próbáltam.)

Viszont ha valamiert borul az OpenVPN, akkor pont ezert (remelhetoleg) nem rantja magaval a kernelt, mint a hogy a Poptop megtette rendszeresen.