A Bitmover bejelentette a szabad Bitkeeper visszavonását

Címkék

A Bitkeeper mögött álló cég - a Bitmover - ma sajtóhírben jelentette be, hogy visszavonja szabadon (in beer) használható Bitkeeper-t. Helyette a nemrég bejelentett nyílt forrású Bitkeeper kliens használható majd.Sajnos a nyílt Bitkeeper kliens funkciójában messze elmarad a korábbi Bitkeepertől. A sajtóbejelentésben az áll, hogy azoknak a fejlesztőknek akiknek szükségük van a kibővített funkcionalitásra, meg kell vásárolniuk a kereskedelmi verziót.

``BitMover looks forward to implementing our extensive roadmap and delivering advanced SCM technology to a wider market. As part of this focus, BitMover has replaced the free version of BitKeeper with the recently released open source BitKeeper client. Those developers who desire additional functionality may choose to migrate to the more powerful commercial version of BitKeeper.''

A sajtóhír itt.

Hozzászólások

Vajon Linus mit szól majd hozzá...?

trey!

légyszi foglald majd össze és linkeld majd be a Linus vs mások thread-et. Előre is kösz.

KJ.

Nem latom ezt annyira nagy tragedianak. 5 evig hasznaltak egy nagyon jo (sokak altal a legjobbnak nevezett eszkozt ingyen). Most Linus ugy dontott, hogy a bejelentes hatasara nem fogja a Bitkeepert elsodlegesen hasznalni (szerintem ha akarna megtehetne, az OSDL kiperkalna a licencet annak a par fontos embernek, akinek feltetlen kellene, nem hiszem, hogy olyan nagy gondot okozna), alternativat keres. Akarmit is fog hasznalni (en ugy tudom, hogy a Bitkeeper elott semmilyen verziokezelot sem hasznalt) annak az csak hasznalni fog. Vagy eroteljesen beindul a fejlesztese annak a verziokezelonek amit valasztanak, vagy tenyleg nekiallnak es irnak egyet. Ezen csak nyerhet mindenki.

a verziokezelokbol a legtobbszor hianyzik a patch remove opcio.

mivel Linus rengeteg patch-et kap, o ezt soxor hasznalja.

kap valamit, rarakja a sajat fajara, probalgatja, ha nem tetszik kidobja. ezt szerette a bitkeeperben. es ezert hasznalt tarball-t es patch-eket elotte.

a cvs erre tokeletesen alkalmatlan, a subversion is. a tobbit nem neztem.

Én csak azt nem értem ilyenkor soha, hogy szerintem visszamenőleg nem lehet liszenszet váltani, tehát a váltás elötti verziót nyugodtan használhatják, csak a max. ezután megjelenőket nem. Szóval amig nem találnakjobbat, addig használják, majd ha már jobbak lesznek az alternatívák akkor váltanak.

``NOTE! BitKeeper isn't going away per se. Right now, the only real thing

that has happened is that I've decided to not use BK mainly because I need

to figure out the alternatives, and rather than continuing "things as

normal", I decided to bite the bullet and just see what life without BK

looks like. So far it's a gray and bleak world ;)''

Sajnos meg onmagaban sem igaz. A free itkeeper licenszeben ugyanis benne van hogy koteles vagy mindig a legujabb valtozatot hasznalni, meg akkor is ha ez licenszvaltozassal jar. Amikor ez belekerult a licenszbe akkor kezdodott el az igazi anyazas a bitkeeper ellen.