[részben megoldva] OpenOffice vs. .doc

 ( freyr | 2010. február 20., szombat - 22:22 )

Üdv!

Egy olyan problémám lenne, hogy ha OpenOffice-szal elmentek egy dokumentumok .doc formátumban, minden új sor megduplázódva mentődik el, ami nagyon zavaró. 3.1 és 3.2 alatt egyaránt előfordul, sőt .rtf-ként elmentve is, bár ott csak az MS Office lát dupla sorokat, az OO nem.

Az op.rendszerem Arch Linux.

Tud valaki megoldást?

Szerk.: pontosítást igényel a probléma leírása, ebben a formában lehet félreérthető. Új sor alatt új bekezdést akartam érteni, tehát amikor a sor végén Entert nyomok, nem a szerkesztő töri meg a sort és nem Shift+Enter-t nyomok. Ezekben az esetekben jelenik meg, első ránézésre egy sornyi térköz van ott, de nem térköz, hanem egy egyetlen karakterből (a sorvégződés és új sor karaktere, nem tudom itt hogy tudnám megjeleníteni) álló bekezdés kerül oda.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Próbáld ki, mi történik, ha először .odt-ben, majd Save As... .doc-ban mented el. Nekem így nem duplázódnak a bekezdések.
(Szintén Arch, és OOo 3.2)

Így működik, Köszi, bár a két mentés közt be kell zárnom és újra megnyitnom. Érdekes megkerülése egy igen fura bug-nak.

Nyilván nem ez az ideális megoldás. Nem szoktam .doc-ba menteni, csak .odt-be és .pdf-be, ezért eddig nem is vettem észre, hogy van ilyen bug, csak kíváncsi lettem az írásod miatt, és kipróbáltam, nálam is csinálja-e. :)

`pacman -Sy go-oo`

Nem segit? Bar nem tudom pontosan milyen patcheket raknak bele..de talan..

Nem segít, ugyan úgy előjön a probléma ennél is.

FIXME de office-ban nincs egy alapveto ilyen ... sorkoz?.. Nem is sorkoz, van normalis neve.. lenyeg hogy korbe kene nezni ezen a teren. Mivel OpenOffice jol kezeli a mentett .docx-eket, es ugyanugy betartja ezt az ujfajta sortavolsagot, forditva ugynezem mar nem jon ossze.

(Sajnos most nem tudom megkeresni, nincs Office-om kozelben).

Fura módon a .docx-be jól menti el, legalábbis így hirtelen tesztelve nem tapasztaltam semmi gondot, de .doc-ba nem. Ha úgy mentem el, majd ugyan úgy OpenOffice-szal nyitom meg, akkor is előjönnek a dupla sorok. Mondjuk azt vettem észre, hogy csak egy bizonyos terjedelem felett jön elő ez, de nem tudom mekkora szövegmennyiség esetén jön elő, pár sornál már tapasztalom.
Mondjuk pontosítanom kell a megfogalmazást, bekezdéseknek hívják ezeket ugye, amikor entert nyomsz a sor végén. Szóval bekezdések után minden alkalommal megjelenik egy új sor, mintha térköz lenne ott, de az nincs, csak egy üres sor.

S nem talaltad meg ezt a beallitast valamerre?

Ezek a beállítások a Bekezdés alatt vannak, de nem egészen értem, mi köze ezeknek a megduplázódott új bekezdést jelölő karakterekhez.

Nekem olyan problémám volt multkor, hogy Opensuse alatt készített openoffice calc-al készített filet az ubuntu nem tudta megnyitni. Nyelvi hibára hivatkozva... semmit nem engedett csinálni hibaüziablak és semmit se nyitott meg. MIndkét rendszeren fel voltak rakva a nyelvi csomagok természetesen.

Nem vág derékba mer nagyon ritkán használom. Az én irodai csomagom a: nano+gedit+mcedit :)