Használ valaki Delphit?

Fórumok

Most viccen kívül kérdezem:

Éles környzetben ismertek olyan project-et, amit ezen a nyelven fejlesztenek? Ha igen, akkor miért?

Hozzászólások

A mi cégünknél igen, nekem is abban kellett dolgoznom, míg bedolgoztam az egyik kollegámnak. Egyetlen egy oka van hogy azt használjuk, az hogy piszok régi projekt, és hatalmas munka lenne árírni, és nincs rá idő, mert folyamatosszervíz, módosítások stb kell... Szerintem kényelmes, de kritikán aluli a minősége. A threadkezelése közröhely, iszonyat nagy munnka, hogy ne ugyanazon a magon futtassa a teljestményt igényő thread-et, amin a többit...... Szóval szerintem olyan tipikus marketinges cucc, kivül csicsa belül kaka.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Igen. Nem is egy projectet. Ezek altalaban regebben irodott programok amikor meg nem nagyon volt mas elfogadhato RAD alternativa windowson (a VS 6-ot nem sorolom ide). Ma mar nem sok ertelmet latom komolyabb projectnek nekikezdeni Delphiben, de kisebb programok fejlesztesere siman alkalmas akar meg ma is. Mondjuk en a Delphit a hetes verzioig ismerem, a mostani verziokrol csak a hirekben olvastam.

Mi is használunk delphi-t. Ugyanis amikor ki lett találva, hogy milyen alkalmazás kell, és hogy azt miben kellene megírni, akkor (97) a Delphi még nagyon is életképes
választás volt. És azt kell mondanom, hogy semmi problémánk nincs vele (Delphi 7), kompatibilis minden Win verzióval. Mssql adatbázisban turkál, c++-ban írt dll-el
kommunikál, hálózaton keresztül elosztottan kezeli az eseményrendszerét. Egyszóval nincs semmi kifogásom(unk) ellene.

Ahogy mondani szokták: VisualBasic-ben is lehet Linux kernel modult írni, csak Nehéz!

--
"Megtanultam a zenét, de nem csináltam, s azóta tudással, de irigység nélkül hallgatom.
Megtanultam egy sereg tudományt, mesterséget és művészetet, értek hozzájuk, de nem csinálom, s így érdektelenül tudom azokat élvezni. "
Hamvas Béla

Igen. Adatgyűjtők kezeléséhez, kisebb adatbázisok GUI-jához, beviteli/konfigurációs alkalmazásokhoz.
Gyorsan össze lehet vele dobni alkalmazást és jóformán mindenen fut.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

hat az nagyon attol fugg, hogy mire hasznalod.
Ha egy minimalista alkalmazast kell osszedobnod, ahol egy formon van egy gomb, amire kattintva atnez egy file-t es statisztikat keszit a tartalmarol, es esetleg meg valami, ami mutatja hogy hol tart benne, akkor olyan nagy kulonbseg nincs abban, hogy delphiben vagy lazarusban irod meg azt a par sort, de meg meg az sem gond ha egy tizedmasodperc helyett otig tart. En max. ilyesmire hasznalom.

Használunk. Delphi7-el fejlesztünk több száz terminálon futó kliens-szerver alkalmazásokat. Nagy előny vele, hogy vékonykliensen is képes menni wine-vel linux alatt. Most állunk át a legfrissebb Delphire valamikor, idén, ha lesz időnk rá, de egyenlőre a telepítések levisznek minden időt.

Egyetlen gondunk D7 alatt eddig, hogy SOAP-ot nem valami tökéletes módon kezel.

http://kovisoft.hu

Mi az, hogy éles környezet? Integrált biztonsági rendszer (beléptető, behatolásjelző, kamerás vezérlő/rögzítő) annak számít? Mert ebből hármat is tudok, ráadásul mindegyik magyar. Hogy miért Delphi, azt nem tudom.

--------------------------------------------------------------
"Tegnap reggel addig röhögtünk a főnök viccén, míg ki nem derült, hogy az a napi feladat."

Mi használjuk, egy vállalatirányítási rendszert írtak benne, és azt fejlesztjük. Most kezdtem ráérezni a dologra, adatbázis kezelésre nagyon jó. MS SQL-t használ a cég, és van mikor 'visszasírom' a MySQL-t :D
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

+ Delphi 2007

Több project is ebben készült/készül nálunk. Az egyik ok, hogy régóta ezt használjuk és megvannak az előre elkészített könyvtáraink.
Akik a Delphi 5-7 alapján mondanak véleményt, azok remélem tudják, hogy egy 7-10 éves dologról beszélnek. Természetesen vannak előnyei és hátrányai is, bár én a legnagyobb hátránynak a jelen korban a multiplatform hiányát érzem. De akinek ez kell és szeretne maradni a Delphi mellett az válassza a Delphi Prism-et.

En nemreg turtam elo a regi jo Delphi 5 telepitokeszletem, es ebben irtam meg, a terepasztal vezerleseul szolgalo programot. Gyorsnak gyors, mukodonek mukodo. Az elso valtozat pythonban keszult, ment is jol a cel windowson, de a kis pentium 133/72mb ram, notebookot, nem python futtatasra talaltak ki.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű