LaTeX hivatkozások Harvard formátumban

Fórumok

Tud valaki valami okosságot mondani hogyan lehetne LaTeX + BibTeX + magyar irodalomjegyzék (huplain.bst-t használom most) triót rávenni arra hogy Harvard formátumban hivatkozzon forrásra (Szerző, 1989)? Próbáltam a harvard csomagot, viszont azzal dobálja a warningokat: ``LaTeX Warning: Citation 'Purves97' on page 6 undefined on input line 78.'', a dokumentumba meg csak kérdőjelek kerülnek a hivatkozások helyén. Simán harvard nélkül huplainnel meg ugye a hagyományos stílusban hivatkozik...

Hozzászólások

Azt mondják az okosok, hogy:


\usepackage{natbib}
\bibpunct{(}{)}{;}{a}{ }{,}

a preambulumba és


\bibliographystyle{plainnat}
\bibliography{azenbibliografiam}

a végére. Magyar jegyzékkel még nem próbáltam, írd meg, hogy mi jött ki belőle. Ja és nekem megjósolhatatlanul dobált kérdőjeleket a lefordított fájlba, szóval néha már kézzel csináltam meg a szükséges fordítási köröket, de amúgy a rubber jól szokott működni. A natbibről és a beállítható citation style-okról itt: http://en.wikibooks.org/wiki/LaTeX/Bibliography_Management#Natbib (ez egyébként egy nagyon hasznos wikikönyv)

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

Sikerült valahogy megoldani a dolgot? Ezzel szenvedek épp én is...

Ha sikerült megoldanod, és feltöltöd valahova szabad szoftverként a megoldást, akkor teszek ki rá egy linket a http://www.math.bme.hu/latex -re, hogy mások is megtalálják.

Jó ötlet!
A megoldás többnyire összeállt, de még vannak apróságok, amiket igyekszem elsimítani hamarosan (ehhez mindennemű segítséget szívesen látok!).
A szükséges állományokat és egy példadokumentumot (tex, bib és pdf) feltöltöttem ide, amely url a későbbiekben is élni fog, így nyugodtan mehetne ide a link. A későbbiekben természetesen frissítem az esetleges újdonságokkal. Amennyiben valaki tud megfelelőbb helyet a hirtelen összerakott (de egyéb fejlesztések kapcsán a jövőben is életben tartott) oldal helyett, szóljon.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.