A Sláger Rádió tulajdonosa mégsem vonult ki Magyarországról

 ( hrgy84 | 2009. november 30., hétfő - 0:43 )

Idézet következik:

Idézet:
A széles körben elterjedt hírekkel ellentétben a Sláger Rádió részvényesei, az Emmis és partnerei nem vonultak ki Magyarországról és továbbra is arra fókuszálnak, hogy a Sláger Rádió ismét hallható legyen az éterben. "Nagy erőfeszítéseket teszünk az ügy bíróságon történő érvényesítése érdekében, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy népes és hűséges hallgatóságunk minél előbb visszakapja a Sláger Rádiót." - mondta Barbara Brill, az Emmis International budapesti alelnöke.

A cikk további része ezt ecseteli élénken, valamint hogy a kilenc ország nagykövete által benyujtott kifogásokat most kezdik komolyan venni, meg ilyenek. Egyelőre ezen felül semmi konkrét infó nincs, de már ez is valami.

Forrás: BrandTrend

A hírért köszönet sartek-nek

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Most mar kivancsi leszek, mi lesz a vege. Aki hallgatta rendszeresen a radiot, lehetett sejteni, hogy nem vonulnak ki az orszagbol, tobbszor is elmondtak, hogy harcolni fognak a jogaikert.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Milyen jogaikért?
Az ügy elég piszkosnak tűnik, de jogilag nézve elbukták a tendert, azt' slussz-passz.
--
42

Ehhem... ehhem... Meg kellene nezni, hogy milyen feltetelek mellett buktak be a tendert. 1) ordit, hogy a nyertes ceg a felet nem fogja tudni teljesiteni ha nyereseges akar maradni, 2) az Emmis szamszeruen tekintve sokkal tobb penzt fizetett be, mint a jelenlegi ket radio osszessen fog. Ugyhogy ha ez vicc akart lenni, akkor gyenge volt, ha komoly akkor meg nevetseges.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

1) igaz
2) igaz
Ezeket mindenki tudja kb. 1 hónapja.

Szóval, milyen jogaikért?
--
42

A sugarzasi jogokert, amit onkenyesen elvettek toluk, noha mindenki tudta, hogy a nyertesnek kinevezett ket radio meg a palyazat (mwhaha) felteteleit se tudja betartani. Meg azok is, akik atnyujtottak a feljogosito szerzodest.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

A sugárzási jog azé, aki megnyeri a tendert. Kevesebb _százalékot_ ajánlottak mint a másik két pályázó.
(más kérdés, hogy mennyire tisztességes a másik pályázók üzleti modellje)
--
42

Most pedig nézzük meg, milyen körülmények között kapta meg anno az Emmis a sugárzási jogot: http://birkanep.blog.hu/2009/11/05/a_megkergult_birka_radioja

Röviden: ugyanilyen körülmények között. Szóval most nehogy már ők legyenek az igazság eltaposott bajnokai...

>ugyanilyen körülmények között.

epp ez a baj...

A 2 formailag érvénytelen, ámde megnyert pályázatra célzol nyertes tender alatt? És a hozzá kapcsolódó jogokra?

--
Elder Scrolls

Szerintem már letölthető innen-onnan az az 50-60 szám, amit minden nap shuffle/repeat módban lejátszottak, a több műsor meg eleve elviselhetetlen volt. Nem értem mire még mindig ez a nagy rinya...
--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

Hat nem tudom. Szerintem tobb is volt az 50-60 szamnal, de a gond nem is errefele keresendo, hanem hogy radio volt, vagyis igazabol akarmivel is lehetett fogni, nem kellett hozza mp3 lejatszo vagy ilyesmi. Jelenleg semelyik radionak sincs szamomra emesztheto kinalata, ez volt az, amelyiket ugy tudtam megallas nelkul ket oranal tovabb hallgatni, hogy nem vagodott ki a kezem a kikapcsologomb fele. A helyette bepo fatlankodo masik radiot ketto percen belul tovabbtekertem, minosithetetlen szarhalmot kozvetitettek.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Mióta van a két új rádió, azóta ugyanúgy tekergetem (nyomkodom) az állomáskeresőt, de néha már van valami hallgatható is a 100.8-on, meg a 103.3-on. Ez utóbbi régi zenei kínálata valahol a béka segge alatt tanyázott. Mostmár jobb. Nem sokkal. De jobb.

Ha elerheto, neked is ajanlom az online radiot. Ott folyamatosan sugarozzak a megszokott kinalatot. En csak szivok, mert nekunk a 8000 feletti portok (mint oly sok minden mas) le van tiltva.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Kocsiban, vagy gyalog szoktam csak hallgatni rádiót, itthon három havonta egyszer, ha rámjön. De köszi :)

Engem meg a hányinger elkapott, mikor nemrég a 100.8-ra kapcsoltam és valami új köcsögzene ment. Ilyen sötét, bunkó zene nem ment a Slágeren.
Egyelőre a Sztár FM még létezik (és jobb is, mint a Sláger volt), de senki sem tudja, mikor szűnik meg, mert az új tulajdonosa is "új zenéket" akar játszani ezen a frekvencián. Nem értem, miért. Az a sok ízléstelen fasz, aki egynyári "slágereket" akar hallgatni, úgyis a kismillió+1 másik rádiót hallgatja.

Valamelyik új rádión hallottam meg ezt. Ezt eddig nem ismertem. Itthon rákerestem, nem is sejtettem a keletkezési dátumot. Eszméletlen jó zene.

Na ilyet sose hallottam a Slágeren vagy a Danubiuson.

hmm vajon en honnan ismerem? (nem celzas)

A Sztár FM-en viszont játszanak Kovács Katit. De azt is egynyári köcsögzene-rádióra akarja alacsonyítani az új tulajdonos.

ez volt az, amelyiket ugy tudtam megallas nelkul ket oranal tovabb hallgatni, hogy nem vagodott ki a kezem a kikapcsologomb fele

igénytelenség ftw

Én elsősorban a Sláger reggeli műsorát (Bumeráng) hallgattam. Igen, én azon igénytelenek egyike vagyok, akinek tetszett. Megpróbálkoztam a Kamikáze hallgatásával is. Ez a reggeli műsor nekem nem jön be. Gansztát már régóta ismerem (és nincs is vele gondom), de Lovászt ezelőtt nem ismertem. Szerintem ez nem egy jó párosítás. Lehet hogy külön-külön jók, de együtt nem.
A Class FM-et is megpróbáltam. Ők nem is próbálkoztak humoros reggeli műsorral. Már hallottam, hogy Balázs fogja valamikor csinálni a reggeli műsort. Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt mondom, ő nem tartozik a kedvenceim közzé. Ezzel nem az embert, hanem az általa vezetett rádió és TV műsorokat értékelem csak.

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

"Ezzel nem az embert, hanem az általa vezetett rádió és TV műsorokat értékelem csak."
Ha láttad még a Z+-os műsorainak a kivágott részeit (ahol tudta, hogy nem fogják leadni a tévében, ezért önmagát adta...), amik a neten terjengtek, akkor sejtenéd, hogy "az ember" sem különb...

Nekem speciel eleg szar napjaim vanank Bumerang nelkul. Miota vege, azota kb nem mosolygok reggelente, mert hat min lehetne?

OMFG ROTFLMAO

Ha jol tudom, valamelyik radion a bumerang meg most is hallhato. Majd mindjart jon sartek, es megmondja a tutit, hogy hol.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

nem tudom mirol van szo?

Azért a sláger pénzügyeiről is sokat lehetett hallani, biztos tévedek de évek óta arról volt szó hogy bármikor becsődölhet, nem fizetett, ilyen-olyan büntetései vannak hátra, stb.
A zenei kínálata szerintem nagy halom fos volt, már bocsánat azoktól akiknek egy ~100 slágerből álló csomag megfelelt évekig :)
A danubiusnak se volt nagyobb kínálata, se műsor- se zeneügyileg.

Egyik rádiót sem bírtam hallgatni. Elképzelésem sincs róla hogyan lehet ragaszkodni ehhez a két adóhoz. Ha már rádió akkor maximum MR2, MR1, vagy netstreamen Tilos, vagy valami hangulatnak megfelelő shoutcast stream.

Hogy a pályáztatás mennyire volt etikailag meg jogilag szabályos lövésem sincs (nem értek hozzá véleményt meg így nem fogok alkotni).
(Btw, más országoknak mi köze van a mi rádiós ügyeinkhez? A külföldi befektetés miatt?)

De hallgattam kicsit a Class FM -et, és rögtön lejött hogy tényleg odatesznek kicsi a zenei kínálat bővítésének (ami ugye járhat azzal hogy olyan zenéket raknak be amiktől a falat kaparja az ember. A rádió már csak ilyen, ha fontosabb az hogy ne veszítsünk túl sok hallgatót akkor képződik egy elég szűk kínálat, ha meg bátrabbak akkor szélesítik aztán maximum egy idő után visszatáncolnak). Szóval olyan számokat tettek be amik eddig szinte sosem voltak hallhatóak rádióban.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Egyik rádiót sem bírtam hallgatni. Elképzelésem sincs róla hogyan lehet ragaszkodni ehhez a két adóhoz.

+1

Mind a ket MR-rel az a bajom, hogy azon pofaznak is. Mindegy, hogy mit, nem zenei radio.

Alapvetoen nem is azzal van a bajom, hogy mas szamok, vagy uj szamok hallhatoak mas radiokon. Nekem azonban viszonylag kenyes az izlesem (vagy csak kulonleges?), es a legtobb mai stilusu szam nekem egyszeruen nem jon be, mert csak a duborgest hallom ki belole, es ket percen belul fejfajast kapok. Lehet ezert engem fikazni, utalni, etc. nekem akkor is ilyen marad az izlesem.

Mas orszagoknak azert van kozuk a dologhoz, mert ez a ket radio kimondottan a hallgatok akarata ellenere szunt meg - raadasul a Slager volt hazank egyik leghallgatottabb radioja -, es cserebe ket olyan radiot akartak betenni, ami egyreszt stilusaban is messze eltert a ket masiktol, plusz eleg sok pletyka keringett arrol, hogy partszimpatizans radiok lettek volna (ket radio - ket part).

Kicsit fentebbre is valaszolok: bar nem tudtam, 12 eve milyen korulmenyek kozott kapta meg a sugarzasi jogot, ez jelen pillanatban akkor is kevesse erdekes. Az sokkal inkabb erdekes, hogy ket olyan radio szunt meg, aminek viszonylag nagy volt a hallgatottsaga (na jo, nagyon nagy hallgatottsaga volt). Ez nyilvan persze koszonheto volt annak is, hogy orszagos radio volt, de valoszinu, hogy minoseget is kellett szolgaltatniuk, mert lehet egy radio orszagos, ha a kutya nem kivancsi a musorara (vagy csak egy szuk reteg az).
Felmerul a kerdes: vajon ha egy ilyen dontest kepesek veghezvinni a nep akaratanak ellenszegulve, akkor mi varhato a politika egyeb teruletein? Jon majd a cenzura intezmenye? Javitsatok ki ha tevednek, de a demokracia valahol arrol is szol, hogy figyelembe kell venni a nep akaratat, ha az explicite kinyilvanittatik.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Kb. +1

Khm.. anno amikor a Sláger megnyerte a tendert, akkor ők is irreális ajánlattal ütötték ki az utánuk következőt, majd kb. fél év múlva sírtak az ORTT -nek, hogy hadd ne kelljen kipengetni az ajánlatukban szereplő lóvét, mert csődbe mennek. Így állapodtak meg évi ~600M HUF -ban. De ezt már elmondták előttem.

Az tény, hogy itt politikai döntés született (van még az országban olyan dolog, amibe nem pofáznak bele politikusok?). Ez zavar engem is. De Sláger attól még nem tetszik, meg a vergődés, amit csinálnak, az sem.

Ráadásul milyen jogon szólnak bele más országok egy szuverén (haha) ország belügyeibe? Milyen jogon akar az amcsi kongresszus elmarasztaló határozatot (figyelmeztetést?) hozni Magyarország ügyében? :-@

Ezt hívják lobby-nak. Nem beleszólnak a belügyeinkbe, hanem lobbyznak az országunkba működő cégeik érdekében. A demokráciákban megszokott dolog a lobby, és nem egyenlő a korrupcióval. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Lobbizás)
Legtöbbször azok (az országok) beszélnek belügyekbe való beavatkozásról, amelyek valami olyat tettek, ami a többség szemében nem szimpatikus (megint törekedtem a finom fogalmazásra).
Milyen jogon akarod meghatározni, hogy az amcsi kongresszus milyen határozatokat hozzon, vagy ne hozzon? :-) Ez nem az ő belügyük?

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

Jogos, amit írsz. Csak valahogy mégis kicsit fenyegetőzőnek érzem a határozattervezet hangnemét (belefoglálják/ták azt is, hogy eddig hány Mrd USD -t fektettek be ide jenki cégek, ami olyan, mintha azt mondanák, hogy emberek, akár el is vehetjük tőletek azt a 9 Mrd USD -t, ha nem viselkedtek, ejnye-bejnye). Mellesleg hol voltak '56-ban? :) (hol vannak most a szloták nyelvtörvénnyel kapcsolatban?)

Na mindegy, bocs, csak kicsit sok a politika, jobb szeretnék pl. Finnországban élni, ott legalább nem érteném, még ha szóba is kerülne a politika. :)

Az USA-t úgy nagyjából marhára nem érdekli, hogy melyik párt ugat bele, mindaddig, amíg ez amerikai érdekeket nem sért. És úgy gondolják, ha egy amerikai tulajdonú cégnek sérülnek az érdekei, akkor az USA érdekei is sérülnek.
Az 56-os magyarországi forradalomba való USA (inkább nyugati) beavatkozás esetleges "nyeresége" a nyugat számára elhanyagolható lett volna. Ezzel szemben nagy kockázata volt, hogy háború alakul ki Szovjetunió és a nyugati hatalmak között. Ez persze nem szép dolog, de csak akkor érdemes kockáztatni, ha a várható nyereség arányban áll az esetleges veszteség kockázatával.

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

Nyílván, nem lett volna túl nagy hasznuk. De nem kellett volna hitegetni a magyar népet, hogy majd segítenek, csak csináljuk nyugodtan a magunk kis forradalmát. Végül nagyon kiengeszteltek bennünket, mert a Time magazin ,,Év embere'' a ,,Magyar Szabadságharcos'' lett. :-/

Szerintem sem szabadott volna beleszólnia külföldieknek ebbe. És éppúgy nem szabadott volna a belpolitikai mutyi által eredménynek születnie. Meg a Sláger is sáros elég rendesen. A Bumerángban meg a műsorvezetők mondtak akkora ordenáré baromságokat, hogy az valami hihetetlen, de többnyire viccesek voltak. A Sláger meg naponta ötször ismételte a playlistjét legalább, de nem kellett átkapcsolni másik sávra, mert valami istentelenül szar ugatást (pl. rap, diszkósköcsögzene) tettek volna a zenék közé. Én pl. egyszer kapcsoltam a 100.8-ra a Sláger megszűnése után, de többet sem fogok, mert igénytelen (gusztustalan) a zenei összeállításuk.

En nem emlekszem szamismetlesre. Legalabbis, en eleg permanensen hallgattam a Slagert, hetvegen gyakorlatilag reggeltol delutanig ez szolt, de nem emlekszem ismetlesekre. Meg az elejen is ugy hirdette magat, hogy nem adjak le egy nap ketszer ugyanazt a szamot, es szerintem ez az esetek donto tobbsegeben be is tartatott. Szerintem egy masik adoval kevered.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Azért az elején nem, akkor volt kb. 10 CD-jük a 60-as évekből és egész nap azok nyekeregtek.

Aztán persze sokkal változatosabb lett a kínálat és még ha oltári nagy baromságokat is összehordtak reggel alkalmanként, azért a leghallgathatóbb műsort csak ők csinálták. Mióta elvették tőlük a frekvenciát, azóta inkább csak mp3 megy az autóban, mert a többi rádiónak minősíthetetlen a műsora - igen, a Juventusé is...

-------------------------
Trust is a weakness...

+1

Sokat hallgattam a nyáron nem gépi munka közben pl. és nekem feltűnt, hogy vannak számok, amiket minden nap leadnak, adott időszakokban. Hétvégéken viszont sosem hallgattam, mert nem bírtam azt a nőt, aki mindig beledumált két szám közt valami buzi ezoterika meg feng shui faszomról, ami csak folyton otthon ülő házisárkányokat érdekel. Reggel jó volt a Bumeráng többnyire, kivéve a Márta nénit meg a tuti, hogy nem amcsi Briant, napközben sosem adtak szar számokat, csak a sok hallgatás után feltűntek az ismétlések, este meg asszem a Szerelem hullámhosszán ment, ami a betelefonálásoktól meg a kissé nyálas műsorvezetőtől eltekintve kellemes műsor volt, már ami a zenéket illeti. A hétvégi Lali király azoknak jött be, akik szeretik a fárasztó, agy-elnyomó poénokat.

> irreális

az visszatekintve, de akkor normalis volt, volt vagy ket radio akkor...

Ne búsuljunk, még él a Bartók Rádió. Ott legalább a zeneszerzőkről és műveikről is tanulhatunk valamit.

Nyomnak ott Rick Astley-t? :DDD
____________________________
Az ellentetes velemenyek soha nem zavartak. Ami zavar az a tudatos rombolas es az onkontroll hianya.

Igen, pont ez a baj, hogy azon is tul sokat pofaznak. Nem veletlen, hogy nagyon ritkan tekerek a MR radiok barmelyikere.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.