[MEGOLDVA] Xorg magas CPU használat (lenny)

Fórumok

Sziasztok!

Debian Lenny-t használok egy HP nx7400-as laptopon, Intel 945GM videovezérővel, és azt tapasztalon, hogy az xorg processz szinte konstans 25% körüli CPU-t eszik, néha lemegy 10 körülre, de akár 50-60%-ra is felkúszik. Az abkakkezelő KDE 3.5.

Semmi olyasmi nem fut, ami ezt indokolná (most pl egy firefox 2 tabbal, egy konzolablak, Krusader, aMSN, Amarok). Nem megy játék, film, stb, ami miatt izzadnia kellene az xorgnak.

Sőt, épp ellenkezőleg, most elindítottam egy filmet, és ennek hatására 25%-ról lement 3%-ra, majd a film bezására után 8-13% között ingadozik.

Az xorg.log-ban ennyi rendelleneséget találtam:

(WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x23

(párszor ismétlődik, más hexa kódokkal a végén)

Ti láttatok már ilyet? Szerintetek hogyan tudnám kideríteni, min pörög ennyire az Xorg?

üdv,
Petya

Hozzászólások

oops, sorry, azt hittem az aiglx az vmi AMDs bináris cucc ...
már csak azért mert nálam AMD videókártyán a zártforrású driver volt, ekkor hasonló tünetek léptek fel, miután pedig lecseréltem a nyíltforrásúra, azóta megoldódott a hasonló erős CPU használat!
_______
14.77 %

kezdj el kísérletezni. más verzójú xorg, stb. Abból tudsz majd következtetni hogy hol romlott el valami, kereshetsz hibabejegyzést dátum vagy idő alapján, stb.

Mondjuk próbálsz etch-et, lenny-t, sid-et, valami nem debian alapú cuccot, így nézegetheted hogy hol és hogy van eltérés. Ezekből már elindulhatnál valamerre.

Vesa módban is pörög?

Mi lenne ha megnéznéd Debian live-al? Egy Gnome-ot ha ráindítanál ott is fenn áll-e? (van usb image is)

"most pl egy firefox 2 tabbal"
A flash plugin lesz az nagy valószínűséggel, ha a két tab valamelyikén van flash-es tartalom.