Windows 7 mindenkit szétfog verni.

Fórumok

Ha már volt, elnézést nem tudtam megállni :) Kategórián belüli besorolást, szerintem mindenki érti majd. (Sajnos nem volt olyan, hogy "szánalmas","agyleszívó")

http://index.hu/video/2009/11/01/a_windows_7_mindenki_szetver/

Hozzászólások

Nekem olyannak tűnik az a Drajkó úr, mint aki nem lenne teljesen tiszta.

Végignéztem a videot, hát láttam már rosszabb dolgokat is. :)

Jajj bakker... Végignéztem a videót! Hihetetlenül veszélyes a Win7 "promotáló" része, meg úgy minden... Az interjú alanyokból teljesen jól lejön a célközönség... ".... még soha nem.." röhögtem ilyen jókat :DDD

Inkább az a női CS csapat érdekes a videóból. Vannak egész aranyos lányok is köztük.

de legalább most jó helyre tették a új window$ bemutatót. a gyerekjátékok közé.

Ez durva volt. :o))))
Szerintem a riporteren és a vágón is múlik a bemutató. Ő így látta vagy így akarta láttatni az eseményt.

Az első ami eszembe jutott, hogy szánalmasan gagyi..., a többit nem részletezem.

Nem semmi volt. A show szerintem jó lehetett, Dlajkó úr meg szerintem a dolgát tette (amennyit keres, szerintem más is megtette volna, ha meg van szorulva anyagilag, bár mindenkinek vannak elvei). Ha megfizettek volna inkább egy boxklubbos felkonferálót (bocs, de nem tudom mi a pontos titulusa annak, aki felhívja a ringbe és bemutatja a közönségnek a meccs elején a boxolókat), az jobban csinálta volna.

Nekem a legjobban a két kiscsávó tetszett, főleg a vírusíró ... Beszarás, milyen zsenik vannak az országban, kár hogy még nem tanítottam olyan helyen, ahova ilyen zsenik járnak.

A fej szerkezet megvan hozzá:)))
Volt egy hely, ahol tanítottam, (szintén nem igazán egy Apolló testalkattal és fejszerkezettel rendelkező srác) 17 évesen C++, Delphi, Java, Assembly, PHP nyelveken programozott és országos programozói csapatversenyen - mivel a csapattársai nem tudtak elmenni - egyedül 5. lett. Szinte mást sem csinált, csak a gép előtt ült, mert ez érdekelte.

Szép a videóbeszámoló :) Pláne a vírusíró kissrác aki utálja a windowst ezért lesz a következő gépe mac.
Azért az ms és kapcsolt részeinek színvonala eléggé kezd a zéró felé tendálni, íme 1 példa:

AZ ITfactory cégtől kapott a cég ahol melózóm egy hát .. nem is tudom mit:
Szószerinti idézet a levélből:

"Windows 2008-as képzés indul! (akár online is végezheted)
Windows 2008 rendszerfelügyelet, avagy hogyan használjuk ki a Windows Server 2008 ezernyi lehetőségét.
Mottó: - A Windows mindent tud, még azt is, amit nem!-

további infó: www.itfactory.hu/osz

a levél még tartalmaz további marketing szart is, pl leírja hogy a pannonnál mi a szitu:
"A Windows7 és a Windows Server 2008 R2 szakmai premierjén Kovács Zsolt, a Pannon Üzleti Alkalmazások Üzemeltetési osztályának vezetője bejelentette, hogy a telekommunikációs cég már elkezdte az átállást a Microsoft legújabb operációs rendszerére. Mindez elmondása alapján több mint 400 szervert és 2000-nél is nagyobb számú munkaállomást érint, amelyeket egy év alatt fokozatosan állítanak majd át, elérve a 97% szintet. Az osztályvezető az átállás indoklásaként a fejlett energiagazdálkodással elérhető költségmegtakarítást, a mobilitás nagyobb támogatását emelte ki, hozzátéve hogy az XP ma már nem képes megfelelően támogatni a Pannon üzletmenetét. Mindez az elmondása alapján 200 alkalmazást is érint, amelyek java kompatibilis a Windows 7-el. Még elmondta, hogy a Windows Server 2008 R2 bevezetésével együtt a BranchCache ésa DirectAcess használatának a lehetőségét is vizsgálják még."

Na most az ilyen tömény szartól kap az ember idegrángást, a csóka szerint a "jobb energiagazdálkodás" miatt váltanak, haha szervereken meg munkaállomásokon mi? Hogy meg fog lepődni hogy nem lett kisebb a villanyszámla, pláne hogy a gépek többségét cserélni kell, mert az 5 éves konfigokon mégis csak lassabb a 7-es mint az Xp.
Azt mondjuk kifejthette volna hogy pontosan mi az a cégének az üzletmenetében amivel az XP nem bír, a 7-es pedig igen, e nélkül az egész csak nyúlós bűzös marketing ganéj.

Nezd: kulonbozo felhasznalok - kulonbozo szempontok es igenyek.
A Pannon 4-5 het alatt mar 200, uzletkritikus kornyezetben mukodo gepet atallitott Windows 7-re: ez nem "marketing ganej".
Szo sem volt sehol arrol, hogy az XP mivel nem bir a Pannonban, hiszen gepeik tulnyomo reszen most is az fut.

De Pannontol fuggetlenul teny az, hogy
-egy XP-s kornyezet konnyebben oregszik el egy Windows 7-nel
-XP-re elobb-utobb nem keszitik el a gyartok az osszes hardver driveret
-XP-re par ev mulva nem fognak megjelenni az alkalmazoi szoftverek legujabb verzioi, laptophasznaloknak fontos
-egy Windows 7 notebook tovabb birja akkumulatorrol mint egy XP-s
-Windows 7 alatt sokkal gyorsabb a sleep-wake up mint XP-n
-a Windows 7 szamos olyan innovativ kepesseget hoz, ami az XP-n nincs es egyszerusiti ezzel a Felhasznalo es az IT eletet.
-Windows 7 alatt (Vista ota) akar 1 image is elegendo egy vallalatnak
-a bevezetes soran olyan folyamatokat lehet kialakitani, amik a szemelyes rendszergazdai jelenlet csokkentesevel csokkentik a tamogatasi koltsegeket es roviditik az uzlet kieseset az adott gepen

Ezek utan a kerdes az, hogy ha
-jogosult hasznalni a Windows 7-et
-alkalmazasai kompatibilisek vele
-tudja, hogy elobb-utobb mar kenyszere is lehet a valtasra (ld fent)
-illik a ceg image-ehez az innovativ hozzaallas
-es profitalhat az uj rendszer kepessegeibol
miert _ne_ valtana Windows 7-re a Pannon elsokent Magyarorszagon?

Amugy meg akarmilyen ingerult is leszel a tematol, nem gondolom hogy barmi jogalapod lenne igy beszelni masokrol, akiket es munkajukat Te valoszinuleg kozelebbrol nem ismersz.

Udv,
mrceeka

Szerintem túl sok a marketing ganéj az egész W7 körül, mert:

1/ Ha télleg annnnyira de annyira jó, ahogy mondják, akkor sem dicsőség, mert már épp itt volt az ideje,
hogy 7-8-10 év alatt összehozzanak valamit NT alapon...Szerintem ez nem dicsőség, hanem szégyen, hogy csak most sikerült valamennyire méltó utód az XP helyett!

2/ Nem, nem annyira jó, mert én hiányolok belőle egy-két valóban hasznos dolgot:
(most biztos ki fogtok javítani)
-nincs az explorerben sem tabbed browsing, sem kétpaneles mód->Dolphinban van 2 panel, és már az űberfapad pcMANfm-ben is van tabbed browsing...
-még mindig túl sok a kérdés (biztos, hogy akarja, tuti, hogy törli...)és ez nem az ember biztonságérzetét növeli, inkább azt sugallja, hogy "jaj nehogy összeomlaszd a rendszert", szóval ilyen szempontból még mindig egy Scareware...
-maga a rendszer szerintem túl sok helyet foglal.
-Nem akarom hype-olni a MAC OS X-et, meg az Opensolarist sem, de mindkettőnél van hasznos realtime backup lehetőség..(time machine,time slider)Azért a májkroszoft is elgondolkodhatna ilyesmin.
//azért említem, mert, bár tudom, hogy létezik a RAID a világon, de egy egyszerű felhasználónak ezek a megoldások egyszerűek, és hasznosak lehetnek. Pl: nem hinném, hogy egy fotós, aki inkább a fényképezőkhöz, meg a fényviszonyokhoz ért nekiállna RAID tömböket csinálni//

3 még mindig egy hatalmas vírus, spyware, és egyéb kártevők mágnese...
//egy közeli ismerősömnek a Lenovo Ideapad-ján W7 csücsül egy hónapja, és most kapott egy olyan vírust, ami szépen szétcseszte a rendszerét, pedig átlagosan használja jobbára a munkahelyen, és fejlesztésre(tehát nem pornó, meg egyéb vírusszipákoló tevékenység)
Őszintén megmondom ezt a dolgot sajnálom is, mert már szinte drukkoltam a Win7-nek, hogy legalább legyen olyan jó,
mint amilyen az XP volt a legutóbbi SP óta.//

4 egy-két átlagos alkalmazás (nem 3DStudio, ne MAYA, nem Adobe PS) pl: totális commander iszonyat lassan indul, és emellett erősen bugzik....

Szóval jelenleg elmondhatjuk, hogy a Win 7 idejére kiforrta magát az Aero, és szépen elfedi az XP-s alapokat, de
ezen felül nem sok változás történt.Akik meg hype-olták a beépített keresőjét, elmondom, hogy a Gnome-do, meg az Apple alatt a Spotlight is tud olyat már évek óta(gyanús is, hogy honnan jött az ötlet)....

Hogy kellemeset is mondjak:
A hálózati nyomtatókat a W7 hamarabb megtalálja, és felcsatolja, mint a winXP, de a Unix, és Unix like rendszereken már évek óta megszokhattuk, hogy könnyű...

Dell Studio 15 + #!9.04... :-D

"még mindig túl sok a kérdés... ...inkább azt sugallja, hogy "jaj nehogy összeomlaszd a rendszert"

ezzel szerintem inkább az a baj, hogy a huszadik felugró ablakra már olvasás nélkül klikkel a júzer. Aztán ha az volt a kérdés hogy "biztosan telepíti ön ezt a trójai programot és törli a dokumentumait?" akkor arra megy az oké. Legalábbis a vista ilyen volt. Azért ezen legalább valamit javítottak.

A nagy probléma inkább az, ahogy írtad, hogy a "tipikus windows zűrökkel" továbbra is terhelt. Idővel hízik, idővel lassul, idővel pusztul és third party védelem nélkül továbbra is olyan biztonságos, mint fing a szélviharban. [/KÉPZAVAR]

Hát igen, ahogy mondod...
Magyarul valójában nem csináltak semmit, csak GUI-t csiszoltak.
Egyébként az Office-ra ugyanezt elmondhatjuk, annyiban más a helyzet, hogy az új menürendszerben az tuti, hogy legalább 15 perc, ha egy rejtettebb funkciót keresel....

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

"de mindkettőnél van hasznos realtime backup lehetőség..(time machine,time slider)Azért a májkroszoft is elgondolkodhatna ilyesmin."

Meglepődtem én is, amikor egy Samsung külső merevlemezt USB-n rádugtam a Win 7-re és mindenféle driver telepítgetés nélkül felkínálta, hogy "Use this device as Backup". Pontosan nem tudom mit és hogy csinál, mert nem próbáltam ki, de pozitív csalódás volt. Az mondjuk igaz, hogy nincs akkora marketing mögötte, mint a Time Machine mögött.

Ezt nem tudtam, bocsánat!
De most, hogy említetted, utána nézek, hogy hogy is valósítja ezt meg a Win7...
Viszont azt tudom, hogy a Win 7 nem ismeri sem az Ext2-3-4 et, sem a HFS-t, sem a Reiser FS-t...
Linux alól is és OSX alól is(meg még a szék alól is)látsz, írsz olvassz Win NTFS-t.....

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

Na utánanéztemennekabackupnak...
Hát ez nem folyamatos Backup, mint az OSX esetében, hanem periódikus....
egy abszurd élethelyzet:
//->troll on
Na, de mi van akkor, ha pont a mentési időszak előtt fél órával kapok egy villámot, és leég a házam, csak a külső vinyóm marad meg,(mert ilyen vagyok és nem használok szünetmentest sem, csak egy külső vinyót)egy backuppal a tragédia előtt, akkor a legutolsó életbevágóanfontosdoksijaimat hogyan pótolom?
Vagy is: I-GA-ZAM-VAN!No nem csak most, már amikor ide fele gyöttem kétszer igazam volt KÉREM!(Besenyő Pista)
\\<-troll off

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

1: a vista is tokeletesen jo volt, a win7 rakontrazott erre. ott az volt a baj hogy a nagy warez pistikek meg az ilyenek mint itt sokan elkezdtek terjeszteni hogy fos meg szar, de csak mert nem futott jol a 386os gepeiteken, ahogy az xp sem futott jol senkinek mikor kijott. ennyi.

2: nyitsz ket explorer ablakot es mind a kettot a kepernyo oldalra huzod, az egyiket a balhoz a masikat a jobbhoz es mivel van tiling ezert azt fogod latni hogy van egy ketpaneles módod. de bonyolult!!!! http://dl.dropbox.com/u/279376/wtiling.png

nekem kb max 2-t szokott kérdezni a win7, a windows vista sem kérdezett tobbet.

nem akarom a kedvedet szegni, de nagyon sok helyen leirtak hogy az apple time machineja egy kalap fos, kb 1 even belul meghal az osszes, es leirtak sok helyen hogy iszonyatosan lassu mind wifin, mind lanon. egy ejszaka alatt alig megy fel 5 giga ra. nice!

3: 3 eve hasznalok kb vistat, most hogy kijott a hetes lecsereltem erre a vistat, ez ido alatt egyetlen durva spywaret sem szoptam be, se virust, ennyi.

4: lenyomtam a start menu gombot a billzeten, beirtam hogy "to", egybol kiirta hogy total commander, entert utottem es 1mp alatt elindult a program... hideg inditasnal.

és amugy mondd már el nekem hogy mi a baj azzal hogy van benne Windows Search amivel hasonlo keppen lehet keresni mit a spotlightal? leirhatnád nekem hogy mégis hogyan képzeled el a windows változatot ugy hogy utanna ne lassak toled ilyen commentet hogy megint másolt valamit az MS. mert egyszeruen nem értem, ez a feature már a vistaban is benne volt. most fikázod hogy hasonló, de ha nem is lenne benne, akkor meg azért fikáznád. hogy van ez? most ez komolyan olyan mintha néznéd a mai autokat és szemrehanyast tennél hogy huh! gyanus hogy honnan jott az otlet !!!!! ( http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile ) nem hiszem hogy egy ilyen fajta keresőt meglehetne maskepp oldalni, tovabb megyek: nem hiszem hogy lenne értelme másképp megvalositani.

xp ota pedig nagyon sok dolog tortent, jobb windows update, drivereket szepen lehuzza onnan, sok drivernel nem is kell mar restartolni aminel eddig kellett, sokkal sokkal sokkal stabilabb az egész rendszer, en vista ota nem lattam kekhalalt. biztonsagosabb, gyorsabb. gyorsabb a boot, nem kezd el egy ido utan meghalni / lelassulni. sokkal jobb a halozat es a lemez kezeles, gyorsabban ebred fel suspendbol es gyorsabban is megy le. illetve a hibernalas is gyorsabb. GDI helyett van Direct2D. a wifi kezeles _FÉNYÉVEKKEL_ JOBB. xp-s notikat rengetegszer latom leesni csak ugy wifirol mig a vista/7 betonstabilan van rajta. stb. de amig csak az ubuntud mogul bamulsz ki a vilagbol, addig ezeket ugysem tudod meg es csak alaplatalanul fikázol.

"de csak mert nem futott jol a 386os gepeiteken, ahogy az xp sem futott jol senkinek mikor kijott. ennyi."

Ja, nehogy már a rendszer hibája legyen, ha nem fut a legtöbb gépen amikor kijön :P

"nekem kb max 2-t szokott kérdezni a win7, a windows vista sem kérdezett tobbet. "

Nekem ne kérdezzen semennyit, mert csak idegesít. Csak csinálja, amit mondok neki, kérdés nélkül.

"ez ido alatt egyetlen durva spywaret sem szoptam be, se virust, ennyi."

Itt a kulcsszó nem a durva hanem a spyware, a vírus és a beszopni.

Szubjektív vélemény, de én még mindig nem tudom felfogni, hogy ilyen csicsás bughalmazt hogy lehet piacra dobni. Ráadásul kemény tízezrekért.

Már a Vista megjelenesenel is voltak Core 2 Duo gepek tudtommal, azokon is elfutott. Én azt mondtam hogy a Pentium 3 szintu gepeken nem fut el rendesen meg 256 mega rammal. Elhiszem az atlag Hupper kedvenc "agyon haxolt"; "semmi nem mukodik elsore csak 60 perc kernel forgatas utan"; "20 mega ramot evo" linux disztroja elfut egy ilyen gepen, de nem kéne elvárni hogy egy 2009ben megjeleno OS is elfusson rajta. :)

Egyebkent akarmelyik unix like kérdez sztem legalabb 1x valamit. Pl a root jelszot. :)

Viszont szerintem aki nem tud rákattintani a biztosan torli párbeszédablaknál az Igenre, az egyszeruen egy analfabeta b***sz. Nem értem miért okoz ez gondot itt sokaknak.

Akkor ugy mondom hogy értsd: _soha_ _semmi_ _baja_ _nem_ _volt_ a gepemnek virustol vagy spywaretol.

Mutass rá a Windows 7en belul a bughalmazra, csinálhatnál egy listát rola, én nem nagyon találtam eddig bugokat benne, minden ugy mukodik ahogy kell.

Én bevallom, letöltöttem torrentről (nem vagyok hajlandó megvenni, igazán kár hogy nincs belőle trial vagy live vagy valami, ami kipróbálásra ad lehetőséget), telepítettem virtuálisan, és öt indításból háromszor kékhalállal hasalt el boot után nemsokkal. Szerettem volna kicsit szórakozni vele, de így sajna nem lehetett. Pedig még azt se lehet mondani, hogy valami nagyon warez verzió volt :|

"de nem kéne elvárni hogy egy 2009ben megjeleno OS is elfusson rajta"
Sok jó és használható UNIX-like rendszer,pl az Ubuntu 9.10 ami pár hete jelent meg,sem igényel olyan hardvert,mint a windows 7,szerintem értelmetlen és felesleges egy OS-t ilyen rendszerigénnyel kiadni,ha nem lenne benne ennyi csili-vili sz*r akkor lehet hogy egy stabilabb megbízhatóbb rendszert kaptak volna.

Az erveid rendben vannak (mondjuk wifivel vitatkoznek, Vistaval T500-on nehany orankent random eldobta, es csak a modul ki-be kapcsolasa segitett, de egy kesobbi driver megoldotta) meg amugy latszik h hasznaltal linuxot\meg ugy remlik freebsd-t is, es macet is lattal mar, de ezert itt olyan
oltasokat fogsz kapni, mint handras blogjan amikor a nagy pc-fikazas kozben meg merted emliteni h a thinkpadek se szarok azert :)

erdekes, minden megkerdezett ilyen buzerans kinezetu. veletlen?

Csak úgy balhéból elnéztem volna egy "Debian" vagy "HUP" pólóban erre az "ömlengésre"!
Hál' istennek messze van...

Kedves Evone!

"Alaptalan", meg "terjeszteni"...
Nem vagyok én próféta, hogy igét terjesszek, aki meg ezt hiszi, na az az igazi elvakult:-D.

Egy kis igazítás:

1 A Time-machine, és társai folyamatos backupot tudnak, tehát ha öt másodperce töröltél valamit, akkor is meg van, és nem időzítettet, mint a Pista, vagy a 7.

2 LAN-on keresztül nem hinném, hogy van olyan idióta, aki megpróbál real-time backupot, hiszen amint az köztudott,
a sávszélesség miatt lehetetlen. Aki meg NAS-t használ ilyen jellegű backupra fontos adatokkal, na annak meg külön úgy kell.....

3 Azt nem írtad le, hogy milyen a konfigod, de az Ismerősömnek Atom prockós Netbookja van (Lenovo Ideapad)
Namármost, ha a W7-et nyomatják ezeken a gépeken kötelezően, hogy kompatibilis, meg ilyenek,
akkor optimalizálják már úgy bakker, hogy ne kelljen egy Core 2 DUO a "normális" sebességű futtatáshoz....
Itt nem egy 386-osról van szó, hanem egy mai energiatakarékos processzorcsaládról.

4 Beírod, hogy to, és már löki is, hogy totalcommander....
Akkor mondok valamit: a spotlight meg már régóta(tehát évek óta, még a Vista megjelenése előtt óta) tud keresni szöveges doksikban szavakra, e-mailekben szavakra, is, meg úgy általában mindenre ami csak a gépen van
(mégegyszer hangsúlyozom: ÉVEK ÓTA, DOKUMENTUMOKON BELÜL IS),tehát ez sem akkora feature, mint ahogy azt beállítják.
(mielőtt megkérdeznéd, 3 évig OSX-et használtam, volt MacBookom, fehér Core2duo-s iMac, meg egy PowerBook G4 12",
és ugyan így az OSX Snow Leopard-ról is megvan a véleményem, hogy nagyobb a hype, mint amit kapsz szolgáltatásként, mert ahelyett, hogy végre rendbetennék a Findert, mindíg jön ez a twice as many as fastest... duma, közben a sok iPhone őrült rákattant itthon a Mac érzésre, és a hazai support meg egy fos.)

5
Én nem akartam azt sugallni senkinek, hogy nevegyéW7-etmertegyszar!
Mindössze annyit írtam, hogy szerintem nem hozott akkora változásokat, mint amekkora a hype körülötte,
és ráadásul még qrvadrága is! Mert én nem adok 30-40k nél több HUF-ot egy oprendszerért, csak azért mert egy kicsit szebb lett, mint az előző.

6
Most épp Crunchbanget használok, és mint az köztudott, ez egy minimalista stílusú disztró.
Aki ilyennel kezd, az tisztában van azzal, hogy neki kell majd néha parancssorban turkálni, meg hogy tweak lesz az egész élete, cserében egy saját szája íze szerinti rendszert kap (akármelyik Linuxra elmondható).
Aki meg Vista-t, vagy W7-et vesz, az nem akar ilyenekkel foglalkozni, tehát azt szeretné, hogy egyszerűen csak menjen, és itt a kulcsszó: EGYSZERŰEN CSAK, de ez sajna nem így van, és még egy darabig nem is lesz így.
Nem hinném, hogy egy átlagfelhasználó, állandóan felbukkanó figyelmeztetőablakokra lenne kíváncsi, meg egész rendszert megbénító háttérben futó vírusírtó+folyamatos update figyelő szolgáltatásokra(tudom, ez kikapcsolható, de nem mindenki tudja)

7
A Linux root jelszóról meg annyit, hogy igen, kéri ha a rendszer összetételét, vagy stabilitását befolyásoló dolgot akarsz csinálni, na de nehogymár egy sima kép letöltése miatt is kérdezgessen, mint a Win
(default gyári winre gondolok, nem a kikapcsolt biztonsági központosra)...

Na, úgy kábé ennyit az elvakultságomról.

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

http://dl.dropbox.com/u/279376/winsearch.png

A start menuben levo kereso is tud dokumentumokban keresni. Egyébként nem kell megmagyarazni, szoktam OSXet hasznalni, de én nem látom hogy miért rossz hogy a Windowsban van ilyen, azt meg főleg nem értem hogy miért az fő indokod a windows ellen hogy osxen már a tiger óta van ilyen. és? ez kb semmit nem jelent.

Másrészt pedig igenis reklámozni kell a ficsorok nagyrészét, még azt is ami a Vistába is benne volt már, nagyon sokan nem tértek át Vistára anno, honnan tudnak hogy leteznek ezek? A userek nagy része fel sem rakta mert azt hallottak hogy jajdeszar.

A konfigom: Core 2 Duo T8300, 4 giga ram.

Nem azt mondtam, hogy baj, hogy van benne ilyen, hanem azt, hogy már nem újdonság.
De szerintem te személyes sertésnek veszed minden mondatomat, pedig mint azt mondtam, nem támadás a célom, mindössze az, hogy észrevedd, hogy túl nagy a bálványozás, és mint mindig, most sem kapsz a pénzedért megfelelő ellenértéket.

Felhozhatnám erre az Office csomagot is, mert az is méregdrága, és van rá alternatíva ingyen is, de rendben, ne adják ingyen, de akkor kapjak már valami hasznos ellenértéket a pénzemért!

Dell Studio 15 + az épp aktuális disztró amit használok... :-D

Kisrac megmondta a frankot 1:48 -nal :D

micsoda riportok :)
amikor 10éves kissrác vírust készít, hát az óriási! vajon html nyelven irja, vagy mi? :)
egyébként a riportalanyokból is látszik, hogy mennyi önjelölt "szakember" van, akik csak ms termékekhez ragaszkodnak :)

----------------
..túl feledékeny vagyok ahhoz, hogy igazán jó legyek linuxból...

Megfejtettem... DOS 6.22-ben írt egy ilyen állományt:
copy con virus.bat
@echo off
del command.com /Y
echo A szamitogepedet most megette a halalos virusom... HA-HA-HA
echo Dis is less than onehalf... :)
.
Ctrl+Z

:D

És megmondja a francot a Windows szar, mert a vírus csak DOS-ban megy:D

Ha az egykori informátoraim nem tévedtek, akkor az IBM-nél kellene petíciót indítani,
hogy adják ki GNU/GPL alatt az egykori rettegett One Half forráskódját! :)
Kedvünkre forkolhatnánk Win7-re...:)
pl. Win_Half_7_SVN2009...
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Nemtudom. En nehany napja, talan egy hete mar hasznalom a windows 7-t es megkell mondjam gyorsabb, szebb, es kompatibilitasi problemak sincsenek. Bar a masodik napon boot es bejelentkezes utan egy fekete kepernyo fogadott es egy intezo ablak, aztan feladatkezelo -> futtatas -> explorer.exe es gugliztam. De nemvolt ertelme mert aztirtak, hogy a videokartyam nembirja, ami hulyeseg mert minden statisztika es leiras, tapasztalat aztmutatja hogy konnyen megbirkozik a karim a w7-el. Szoval egy gyors javitas utan ugyanonnan folytattam mint ahol abbahagytam a hasznalatat, fajlaim is megmaradtak. De ezt a 'konfliktus'-t ferreteve, igen, azt kell mondjam jo a windows 7 es van jovoje. De a nyilt forrasuakkal akkorsem veheti fel a versenyt :)

Friss telepítés, új winyó (előzetesen rámásolva ~400G motyó a régi hdd-ről), 2G RAM. KB 45 percig ilyen homogén "tzzzz-tzzzz-krrr-krrr" ment, "üres desktop, nem fut semmi"-közben. Kb. 15 perc után lőttem le a windows search-t, semmi hatás. Azt írja: "Az indexelő szolgáltatás nem fut". Na mindegy, úgy tűnik annak a peiódusnak már vége, most egy fokozattal halkabb "tak-tak-tak-klaty-klaty-klaty" megy, továbbra is folyamatosan.
Nem tudom.

Hat mondjuk azert ra kellet volna nezned hogy hol tart a indexing. 400 giganal ne csodalkozz, mire beindexeli az fel nap, es osxen meg linuxon se megy hamarabb.

Najo, osxen biztos hamarabb megy, ott egy szempillanatas, de ha linuxon vagy es kde4et hasznalsz akkor kb 0.1 mp, hiszen arrol masoltak az egesz win7et.

Jah, es nezzel smart adatokat, parom gepe is hasonlokat csinalt, 9.10es ubi livecd [probalgattam rajta mas miatt] elkezdett visitozni a realloc. szektorok miatt:/
Megneztem win alol is, es tenyleg siralmas allapotban van a lemez, hetfon probalom gariztatni:/
Mondjuk uj vinyo mint fentebb irtad nem valoszinu, de egy "hosszu felulet tesztet" raereszthetsz :)