Szerver költözés

 ( trey | 2002. március 28., csütörtök - 12:34 )

A portal.fsn.hu jelenlegi helyét kinőtte. A 128Kbit/s-es béreltvonal a nagyszámú kéréseket már nem bírja kiszolgálni. Ezért a szerver az Axelero egyik budapesti szerverközpontjába kerül a holnapi nap folyamán (előreláthatólag). Ma a szerver archiválása, karbantartása folyik, ezért napközben kiesések lehetnek rövidebb-hosszabb időre a szolgáltatásban.

A kiesésekért elnézést kérek.

trey

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ettől még jobban be fog lassulni. ;>

Ooo, nem hiszem. Napkozben azert volt lassu az eleres, mert ezt a 128Kbit/sec vonalat ez mellett a gep mellett kb. 60db munkaallomas, meg egy mailszerver is hasznalta. Estenkent es hetvegen nekem ADSL kapcsolatrol otthonrol nem volt olyan rossz. Viszont: tobben jeleztek kulfoldrol, hogy onnan meg sokkal jobban el lehet erni az oldalt mint altalaban a magyar oldalakat (nemhiaba, azert a datanet mindig eros volt kulfoldre). Tehat szerintem a szuk keresztmetszete a dolognak a sav volt. Egyebkent ki fog derulni, mert ha minden siman megy, akkor este mar az Axeleronal lesz a gep. A sav meg ha jol tudom 100Mbit/sec lesz (ebben nem vagyok biztos).

Ha az eleres igy is lassu lesz, akkor meg mindig van ido elgondolkodni a php motor cseren (amire vannak is elokeszuletek), de azt tudni kell, hogy egy sql szerverbol dolgozo web tartalomkezelo eloszor kibanyassza az adatot a sql adatbazisbol (ez az idoigenyesebb) es utanna tolja kifele a stuffot. Biztos hogy lassabb mint egy statikus oldal. De annal azert valljuk meg tobbet is tud =).

Ez fugg a percenkenti/orankenti, stb., atlagos keresek szamatol is. Ez a portal egyelore nem a google, se nem a slashdot, es szerintem a 25-40 konkurens web klienset egy dual processzoros gepnek illene rendes sebesseggel kiszolgalni. Amint emlitettem a gep eddig a sav miatt volt lassu, kb. 2-3 Kbit/sec jutott ra napkozben a maximalis 17Kbit/sec-bol (ennyit tud egy 128K-s berelt vonal. Ha a forgalom lenyegesen megno, akkor raerek elgondolkodni, hogy milyen vasat teszek ala.

Akkor meg ugyis tamogato utan kell nezni =).

Félreértettetek, én azon poénkodtam, hogy az _Axeleróhoz_ kerül a gép. :)))

De azért én is örülnék annak, ha a mod_gzip az alap Apache disztrib része lenne. ;)