A HP kivonul az Itanium fejlesztéséből?

Címkék

Több hírforrás is jelentette, hogy a HP befejezi az Intel-lel közösen fejlesztett Itanium processzorok fejlesztésében való aktív részvételt.

Hozzászólások

Erdekes taktika miutan az EV8 es az uj PA-RISC fejlesztest leallitottak es ki is vonjak mindket termekvonalat...

teljesen logikus taktika. a egyedi unix prociknak semmi ertelme. vannak psecializalt proci gyartok (amd,intell,via,ibm/power, hitachi,...) mindegyiknek megvan a maga terulete. vannak koztuk jocskan barmekkora szerverben hasznalhatok. most csinalni egy sajatot az sokminden csak nem uzletileg sikeres stategia.

nezd meg a Sun doglodeset.;)

A HP eddig is kuszkodott problemakkal a procigyartas teruleten.

- Az Alpha-t (EV8) mar a Compaq szemetre tette, miutan megvette a Digitaltol. Ok is az Itanium javara mondtak le rola. Csendben jegyzem meg, hogy TALAN jobb valasztas lett volna az Alpha erre az evtizedre, mint az Itanium.

- A PA-RISC a rossz nyelvek szerint nem igazan volt teljesitmenybajnok. Ez is annak tudhato be, hogy a HP az Itaniumra koncentralt, mikozben az IBM egyre sikeresebbe valt a Power-rel.

A Sun langyos vizben ucsorgott a nagy dotkom bukta elott, es amikor kezdtek lefaragni az IT koltsegveteseket, hirtelen nem maradt versenykepes termekuk. Es ok azt hittek, hogy folytathatjak ott, mint korabban.

En egyebkent hiszek abban, hogy a proci es az OS-t fejleszteset szigoruan ossze kell hangolni. Nem veletlen, hogy az IBM elkepeszto eredmenyeket er el sajat fejlesztesu processzorral, OS-el, RDBMS-el....

Azert mert az uj kepessegek kiaknazasa nem marad el, azonnal lehet villogni a fejlesztesekkel.

Pelda: az AMD-t meg mindig tavol lehet tartani a jelentosebb piaci sikertol azaltal, hogy nincs rendes 64 bites WindowsXP. Ha lenne senki nem venne 32 bites intel procit, hanem mindenhol Athlon64-ek ketyegnenek. Amikorra megjelenik a 64bit edition addigra -Isten segedelmevel - az Intel is vegre valahara osszeizzad egy 64bites desktop procit es minden megy a regiben.

Andrei

>hogy nincs rendes 64 bites WindowsXP. Ha lenne senki nem venne 32 bites intel procit, hanem mindenhol Athlon64-ek ketyegnenek

eredetileg ev elejere igerte a M$. szerintem azota megerkezett az Intel jokora utalasa, hogy nem kene sietni;)

azon csdalkozom, hogy nem allt neki az AMD ezerrel nyomni a linux desktopokat/szervereket AMD64-en. mondjuk 1 milliard$-os reklamkampannyal;))