Kiadták a Huhyphn első hivatalos verzióját

Címkék

A Huhyphn elválasztásiminta-gyűjtemény a TeX-ben és a LibHnj-t használó programokban (köztük az OpenOffice.org-ban és a Scribus-ban) teszi lehetővé a magyar nyelvű elválasztást. Letölthető a Tipográl.hu oldaláról, ahol részletes leírások is találhatóak a projektről.A Huhyphn fejlesztése két évvel ezelőtt vette kezdetét, majd a Szószablya projekt eredményeinek publikálása után új irányt vett, és befejezését az FSF.hu 2004-es OpenOffice.org pályázatának támogatása tette lehetővé.

A Huhyphn az első professzionális elválasztásiminta-gyűjtemény, a magja egy több mint 2.600.000 szóból álló szótár (ez a méret legalább 35-szöröse a korábbi megoldások szóállományának), és teljes mértékben megfelel a magyar helyesírás szabályainak. A Tipográl.hu révén havonta átlagosan 600.000-1.000.000 karakternyi szöveg kerül nyomdába, melynek elválasztása a Huhyphn felhasználásával történik.

A letölthető csomagban lévő dokumentáció foglalkozik a telepítéssel, valamint két Ruby-szkript is található a teszteléshez és a hibakereséshez.