Disztribúciók

Arch -> Ubuntu -> Fedora -> Arch kör után a következő tapasztalatokat vontam le:

- Éljen a trip-hop

- Az Ubuntu nem rossz, kár hogy akad a hang meg néha behal pár másodpercre. Plusz teljesképernyősen szaggat a flash (csíkokban frissül a kép...). A videókártyám itt ment a legjobban.

- A Fedora nekem nem tetszik. Pampog hogy legalább 6 betűs legyen a root jelszó (állandóan azt kell beírkálni, szóval elég nekem a 4 ;), alapból SELinux meg anyámkínja oszt' közben ha mp3-at akarok hallgatni akkor gizike rpm szájtjáról fogom letölteni, mert az mp3 nagyon patented. A hang itt is megakad, a flash szaggat (vajon mik a közös pontjai az ubival?). A videókártyám közepesen jól működik (glxgears is not a benchmark, tudom, de azért 200 vs 800 jelent valamit). A csomagkezelő szar. Rosszul keres, túl sok szemetet megtalál. Miért kell lefordítani a csomagok leírásait (mármint a nevüket)?

Maradok az arch-nál, inkább legyen lassú a videókártyám, és ne menjen a brightness :) Itt a a hang folyamatos, a konfigfájlok tiszták, a rendszer érthető, a pacman gyors, mennek a filmek, sok a csomag. Most Gnome-ot raktam. Jó.

Hozzászólások

És akkor még az arch wikiről nem is szóltam.

> a flash szaggat (vajon mik a közös pontjai az ubival?).

a flash

szerintem nézz utána a videókártya beállításaidnak, nincsenek csodák :)

nekem pl archon egy csomag hiányzott, hogy háromszorosára ugorjon a glxgears kimenete, és így megegyezzen egy ubuntuval.