A legújabb családtag

Na, végre itt van, elhoztuk. Szaladgál, törleszkedik, keres, vadászik, pofozkodik, nyávog, lehetetlen pózokban alszik és rongálja a bútort.

Szóval minden olyat művel, ami egy 13 hetes kölyökmacskától elvárható. Ő Ginger, a maine coon kislány. :)

Hozzászólások

aranyos, bár valami perzsafajta ez, majd bajlódhatsz a szőrével :)

Tobbek kozt a fejformajabol is latszik a kepen, hogy ez nem perzsa.
A maine coon szore is egy kicsit hosszabb a tobbinel, kicsit tomottebb, de a perzsaval ellentetben nem filcesedik. Szoval a szorevel nem lesz gond. Tavasszal persze lecsereli nyari bundara, de az csak a porszivonak okozhat kellemetlen meglepetest. Amugy ez az egyik legnagyobb testu macskafele, szoval nosteny letere a kornyekbeli kandurokkal felveszi a versenyt teruletvedelemben. Egyik exemnek volt ilyen cicaja, volt, hogy latta a macskat a villamos ablakabol - 2 megallora a haztol..

--
"ne támogasd az erdők kiírtását mozijeggyel, töltsd le a netről!" - killllll, asva.info

Gratulálok! Nekünk jövőhéten érkezik egy Tonkinéz kölyöklány:-) Remélem a bútor rongálást Ő kihagyja:-)
______________________________

http://buthidae.neobase.hu

Hosszú, és eredményes életet nekije! :)
Sziámi macsekot szeretnék nemsokára.
Már csak a fizetésemre várok :)

Megorultel!! :)
Edesanyamnak van sziami macskaja:
pozitivum:
-ha hazaerkezel, a legmelyebb alombol is folkel es szalad udvozolni (fetrenges, hangos dorombolas)
-farkanal fogva is folemelheted, kb. szarik bele (max ragja a kezed)
-Kutyat siman megkergeti
-Gyonyoruek a szemei
-felalomba nagyon edes tud lenni (nem rag)

negativ:
-rag (kezed, labad, laptop, konyv, drot (egyszer meg is vagta a 230), telefonzsinor (harmadikat veszi joanyam))
-neha bekattan, ilyenkor elkezd szaladgalni (flipper stilusba -> kanyarokban a butorokrol pattan vissza), es ponthogy leszarja mi van az utjaba, ha eppen te, akkor siman atmaszik rajtad, ha a kinai vaza akkor annak annyi
-tudja fokozni az elvezetet, ha mindezt hajnali haromkor kezdi el
-neha csak ugy unalombol leul nyarvogni a szoba kozepere, persze nagyon aranyosan :)

Ha valaki megtud cafolni akkor atadom edesanyamnak, hogy csak az o macskaja bolond. :-)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Megnyugodtam, én.
Ugyanis a tesóm sziámi sziamjauja ugyanolyan lüke.
Ezenkívül szereti harapdálni az alvó emberek lábujjait, (meg)enni virágokat, fordítva betolatni a wcre, rossz irányban végezni el a dolgát és kifelé szórni a szórnivalót. A legjobb amikor annyira leszarja, hogy lecsúszik, leesik valaminek a szeléről, hogy még fájdalmas felháborodott miaukolásra is lusta. Csak szimplán puffan, koppan. :)

Eletemben eddig 5 sziami macskaval kerultem rovidebb hosszabb ideig kapcsolatba. Ismerosoknel voltak/vannak joszagok. Nagyon szep a szinuk, gyonyuru a szemuk, de a jellemukkel soha nem voltam kibekulve.

Nagyon agresszivek voltak, tamadtak az ember kezet-labat, ragtak a kabeleket stb. Persze ha valaki a fajta szerelmese, nem lehet rola lebeszelni :) nem is akarom.

A pozitivumai nagyreszet pedig egy bármilyen jol szocializalt macska is tudja prezentalni :) Azt viszont nem ertem miert akarna valaki a farkanal fogva emelgetni az allatot..:)?

A szuleimnek van otthon egy felperzsa matronaja (14-15 eves hazimacska-perzsa keverek), az is prezentalja az altalad felsorolt effekteket nagyreszet, szoval nem vagyok meggyozodve rola, hogy ez pusztan sziami jellemvonas. Nem tudom, hogy a macska pusztan azert skizo, mert van benne perzsa vonal, vagy szimplan az az oka, hogy nagyon kicsinek hoztak el a mamajatol es a testvereitol, es nem kapta meg a megfelelo cicaszocializaciot. Csarli csak feher halalkent emlegeti, ahogy settenkedik korbe a lakasban. Neha lehet latni rajta, ahogy zarlatos lesz a matrix a fejeben, rebootol es ujbol macskakent animal :)

Az otthoni macska foleg skizo, mas kedves macskai szimplan aranyosak, de ennek a rossebnek itt van vmi plusz a lenyeben, amit nem igazan lehet leirni szavakkal... latni es tapasztalni kell.
Meglattam, megtetszett. Olvastam szakirodalmat a neten, szemelyes beszamolokat, meg inkabb ereztem, hogy o a nekunk valo macskek. Borju mereture no, de nagyon nyugodt, megis sokaig megorizi jatekossagat es kicsit kutyatermeszetu beszedes macsek (nem semmi hangja van). Kovet szobarol szobara, es probal segiteni a maga modjan:)

"Azt viszont nem ertem miert akarna valaki a farkanal fogva emelgetni az allatot..:)?"

Mert nem normális. :-)
Mikor tépi a kezed és nemtudod máshol megfogni. Ha ráversz egyet, kettőt a fejére akkor egyre dühösebb lesz a kezedre. :-) Nagyon imádnivaló mikor hangosan dorombolva, a gyönyörű kék szemeivel rágja a kezedet. Egyszerűen nincs szivem elzavarni.:-)
Illetve, mikor a negyedikről lógott kifele félig és elhatározta, hogy ő pedig ma mengézi mivan a terasz túloldalán.
De azért nagyon imádom, kis gombócka (anyám szokás szerint minden keze alá kerülő élőlényt elhízlal). :-)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Barátosné fóka-sziámijával eltöltött két év után már még mindig nem tudom kiismerni. Ezért tetszik :)
Az összes felsorolt tulajdonság igaz lehet rá, de nevelés, meg társaság kérdése is.
Amikor ők elhozták, a hasára tette, és elaludt. A hasán meg a macsek. A nevelés azóta is meglátszik.
Napi 20 órát simán alszik :D Amikor megyünk aludni, vigyázni kell, mert a takaró alatt szokott lenni valahol.
Télen még jobb, a radiátoron alszik, ha hazaérünk, lemászik üdvözölni a 60°C-os macska. Mobil hősugárzó.
A drótok, kábelek rágásáról le lehet szoktatni.
Rosszabb, mint bármilyen elkényeztetett ficsúr, szóval meg fog sértődni a felé repülő papucs/kontaktpasztás-doboz/mobil simogatásától.
Elhord mindennek "brrr, mjauu, pff" tüntetőleg leül eléd, aztán elfordul, stb.
De nem hülye, néhány alkalom után már nem fog próbálkozni.

Nagyon szeretik a társaságot, nem szabad egyedül hagyni, legalább egy másik macska legyen még otthon, mert különben
tényleg tudja produkálni a random bekattanást. Mondjuk így is, de akkor legalább a szerencsétlen másik (egyébként vörös házimacska-classic)
macsek az áldozat, és nem a váza. Meg néha leáll verekedni a szőnyeggel. Sétálgat, egyszer csak minden előjel nélkül eldől a szőnyegen, mellső mancsaival megragadja a szélét és gyűri, a lábaival meg rugdossa. Hasonlóan kiszámíthatatlanul támadja be a másik macsekot. Mondjuk ő is benne van ám a játékban.

Nagyon rapszódikus a természete. A másik macskával se csak verekedni szokott, van, hogy rájön a szeretetroham, és körbenyalja.
Minket detto :) Vagy csak ránkfekszik. Vagy a nyakunkba ül a kanapén. Ha közben felállunk és megyünk valahová, arra is szarik, ő marad :)
Mondjuk amikor hajnali kettőkor kezdi kinyalni a szemgödrömet azt annyira nem értékelem :D

De tényleg fel tudja dobni az ember napját, már ha meglátom. Meg lehet vele beszélni a napi problémákat, ő mindig türelmesen válaszol :)

Már csak a kittie starter kit-et kell beszereznem, és jöhet is.

Nállam eddig egyszer volt megőrzésre akkor teljesen nyugodtan aludt mellettem. De az tény, hogy este kikellett fárasztanom rendesen, 11 fele rájött, hogy milyen jó is szaladgálni és mint az őrült 10 négyzetméteren (lakótársat nem akartam felébreszteni) elkezdett sprintelni (falon fordulás, körömmel a hátamra felmászás, asztal letakarítása). Én meg hullafáradtan próbáltam vele foglalkozni. De télleg nagyon megértő a kék szemével mikor figyel az emberre (de óvatosan, nekem többszor harapott bele az orromba, mikor túl közül mentem hozzá :-)).

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

jajj de szééép!
én is szeretnék cicát, de nincs szívem a négy fal közé zárni. meg sokat utazok hosszú időkre, nem tudnám gondozni és nincs kinek adjam. a növényeim is lassan kipusztultak emiatt. :(

----------------------------------
feel the beat - it's everywhere!

Nem perzsa, hanem ke'k klasszikus cirmos Maine coon kislany:) Amerikabol szarmazik es a fajta beceneve "gentle giant". A szoren (szinte selyem tapintasu) egy specialis vizlepergeto reteg van es nem filcesedik:) A nostenyek kifejlett korukban cc 8-10 kilot nyomnak, de akkorra is megorzik angyali csilingelo hangjukat :)

A butorokat mersekelten tepi, a viragom egyik hajtsat mar lepofozta. Gazdasagi szempontbol empatikus joszag, a legolcsobb home-made jatekokat csipi a legjobban (papirgalacsin, darab madzag, pet palack kupakja) es irto kivancsi :)

Ugh, felmérted, hogy mekkorka cica lesz belőle?
A maincoon 12-16 kilósra is megnő, a hozzátatrozó izomzattal, és egy 6 kilós macska agyával. Viszont annyi előnye van, hogy egy nyugodt fajta.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Olvasd el feljebb Gbeatrix hozzaszolasat. Az o valasztasa volt a macska, de nekem is tetszett. :) Szoval felmertuk. Maradjunk annyiban, hogy illeni fog hozzank (tobbes szam) a macska. Mereteiben is. :)

Tehat ez az elmacskasodas elore kitervelt merenylet volt, alaposan felmerve, nem ilyen "jajdeedicicavigyukhaza" erzelemhullam.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nem nézlek titeket ostobának.
De volt már dolgom mainecoonal, és beszélgettem olyan tenyésztővel akihez vittek már vissza ilyen macskát "garanciába" azzal, hogy kinőtte a családot.
Amúgy jó választásnak tartom, mert mondjuk egy sziámihoz képest nyugodt és kiszámítható fajta. Viszont továbbra is macskából van és hajlamos kihasználni a méretéből adodó előnyöket.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Azert mert masok hulyek es ostobak, mindemelle meg felelotlenek is, nekem nem kell annak lennem es sertonek talalom, hogy ismeretlenul ilyesmit feltetelezel.

Viszont tovabbra sem ertem, hogy mire gondolsz, amikor azt irod, hogy majd kihasznalja a termetebol adodo elonyoket.

A 180 centimmel es a nagy seggemmel sokkal korultekintobben es udvariasabban kozlekedem es letezem a tobbi atlagos testalkatu ember kozott. Pedig kozlekedhetnek en is buldozerkent, ahogy az 50 kilos mamik nyomjak, nem merik fel, hogy ok fognak rolam lepattani, ha fronatalisan utkozunk es nem forditva:)