Amarok Dockwidgets

Nem tehetek róla, de én imádom az Amarok-ot. Egy érdekes blog bejegyzést olvastam az imént, melynek témája az új Dockwidgets.

Íme egy kis videó a témával kapcsolatban:

http://www.youtube.com/watch?v=lpx4jwt1ILE

Hozzászólások

Woooh! Ez egyszerűen nagyszerű! Ez az eddigi egyik legkirályabb feature az legújabb playlist mellett!

Legújabb playlist alatt nem az Amarok 2.0.0 playlistjét értettem, hanem azt, amelyik már testreszabható és ha akarom, beállíthatom az 1.4-es Amarok lejátszólista elrendezését. Ez a variálhatóság meg tetszik. Már csak a play/pause... stb. gombokat kéne módosítani és akkor a felület rendben van. Meg a moodbar. ;)

Ez szép és jó, de egy Qt-s tucatfunkciónak kellene úgy örvendenünk, mint az évezred fejlesztésének? Az Amarok csapata nagyon elbízta magát a KDE 4-es verzió fejlesztésének kezdetén ("a KDE 4.0 kiadására már az Amarok 3 is elkészül"). Én szinte a végletekig elfogult és elkötelezett vagyok a KDE mellett, de az Amarok számomra az évezred csalódását jelenti. Az Amarok jelenleg egy kusza, másodlagos (és felesleges) funkcióiban túlhízó, ugyanakkor elsődleges funkciókban nagyon hiányos valami.

Nem vagyok egy KDE4-teszter, de a sok örömködés, meg a release-k után el-elhangzó "hú, most aztán már tényleg jó lett, stabil meg használható" után tegnapelőtt lehúztam a legutolsó KDE4 live cd-t, hogy megnézzem, mert a 3-as szériával nagyon elégedett voltam amíg használtam. Na ez még fényévekre van attól. Pont az amarok pl. el se indult, terminálban csak egy segfaultot dobott maga után. Pedig szép a design :-) Azt mondjuk még elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg a virtualbox-al volt baja. Mindenesetre nekem még misztikusnak tűnik, hogy ilyen stuffoknak hogy örülhetnek emberek :-)

Én már egy ideje egyáltalán nem használok KDE-t desktop-nak. A KDE4-et pedig élesben sosem használtam. A Jaunty-ban lévő Amarok2 szépen teljesít a gépemen Gnome alatt. Most is azt használom éppen.

Tudom ez nem jelent semmit... Nekem bevált, örömmel használom és tetszik. Másnak talán meg nem. ;-)

Nekem a videón látható képesség is nagyon tetszett. Talán az év legvége felé, egy apt-get install után a gépemen csücsül majd a fenti képességekkel rendelkező verzió. Másnak meg talán nem. ;-)