C++/Qt4 gondom a Phonon hangrendszerrel

Fórumok

Belefutottam egy, számomra nagy problémába. Egy kivezérlésmérőt (VU meter) szeretnék létrehozni. A GUI nem gond. A kérdésem: hogy tudom olvasni a Phonon által lejátszót audio folyamot?

Valaki tudna segíteni?

Hozzászólások

Ha arra az audio folyamra gondolsz, amit a saját alkalmazásod játszik le, akkor ugye hozzáférsz a lejátszott audio stream MediaSource-hez: talán azzal el tudsz indulni, vagy audio-effektek körül nézz szét. a b c d

Ha arra gondolsz, hogy a rendszered által lejátszott hangfolyamot szeretnéd olvasni: _ha_ jól tudom a phonon nem képes erre, mivel nem erre tervezték. Az aktuális sound server körül nézelődj (mostanában a pulse audio a divat...) vagy a backendnél (xine, gstreamer, mplayer stb...).

de ez csak tipp, mivel még soha nem használtam a phonon api-t.

Köszönöm,de ezeket már át néztem. Phonon használatának vannak előnyei, de mivel még elég új(ha jól emlékszem a KDE4-el jött be), ezért még kevés és bizonytalan források. A forrását átfutottam, és zavart, hogy a különböző backend-eknél különböző fejléc állományokat használ, és ténylegesen kevés a közös ős(/usr/include/phonon/*). Valami ByteStream osztályt emlegetnek, de az előbbi mappában ilyen osztály nincs.

Keress ra, hogy nincs-e esetleg ilyen keszen mar vmelyik kde/qt appban...
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.