Villámgyors az Intel operációs rendszere - Index

 ( Hevi | 2009. február 3., kedd - 22:24 )

Egy két mondat, ami igazán tetszik.

"Akárhogy is, az inteles Linux várhatóan csak jóval a Windows 7 premierje után lesz kész, hiszen még csak az alfaverziót sikerült kiadni, éppen ezért néhány elemző szerint oka fogyott a fejlesztés."
(Szóval néhány elemző szerint a Windows7 (Wista7) kiadása után eljön a Kánaán, nem kell Linuxot fejleszteni, mindenkinek megfelelő lesz a Microsoft terméke).

"Az biztos, hogy a jelenlegi Linux-verziók közül a Moblinnel elérhető 8-12 másodperces bootidő messze a legjobb, az Ubuntu 8.10-nek vagy a Fedora 10-es körülbelül 30 másodperc kell ugyanehhez a művelethez, a Windows 7-nek meg legalább egy perc."
(A fenti idézet ennek tükrében meglehetősen vicces).

Index

Szerk: A néhány elemző akkor nyugodtan megmondhatná az Apple-nek is, hogy nincs értelme kihozni az új OSX-et, hiszen a Windows7 lassan megjelenik, az is elfut az Apple gépeken. Vagy csak nekem tűnik hasonlónak ez az Inteles "géphez oprendszert" az Apple hasonló megoldásához?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes lesz, hogy egyre több gyártó jön ki saját linux-szal. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.

szerk.: most olvasom, hogy xfce-vel jön a moblin. Pedig esküdni mertem volna, hogy valahol azt olvastam, hogy lxde lesz benne.

"Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. "
hátha "kiérzed" a párhuzamot;-)

Mt 24,1-14

Amikor Jézus kijött a templomból, és tovább akart menni, odaléptek hozzá tanítványai, hogy megmutassák neki a templom épületeit. Ő azonban így szólt hozzájuk: „Hát nem látjátok mindezt? Bizony, mondom néktek: nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának.” Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: „Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?” Jézus így válaszolt nekik: „Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! - és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról, és hallotok háborús híreket. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert ennek meg kell lennie, de ez még nem a vég. Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek mindenfelé. De mindez a vajúdás kínjainak kezdete! Akkor átadnak titeket kínvallatásra, megölnek benneteket, és gyűlöl titeket minden nép az én nevemért. Akkor sokan eltántorodnak, elárulják és meggyűlölik egymást. Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek. Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül. De aki mindvégig kitart, az üdvözül. Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.”

Ámen Atyám!

Az a jó ebben (laikusként), hogy disztrótól függetlenek a felhasználói programok. Tehát ha az Intel is elkezdi a saját disztrójához készítgetni a csomagokat, "ugyanazt" a Linuxot kapod, mintha egy Ubuntut raktál volna fel.

Persze, ez csak felhasználói szemszögből néz ki így, de hihetetlen nagy előny szerintem, hogy egy új disztró is ugyanazokat a felhasználói programokat futtaja, mint az összes többi.

Ezért nem érzem gondnak, hogy az Intelnél belevágtak ebbe, a felhasználók szinte semmit nem fognak észrevenni (ha el nem szúrják), ellenben optimalizálhatják a disztrót a saját termékeikre. (Párhuzamként a BSD - MacOS-t lehetne megemlíteni, nem tudom mennyire jó példa).

"az inteles Linux várhatóan csak jóval a Windows 7 premierje után lesz kész, hiszen még csak az alfaverziót sikerült kiadni"

Ez is érdekes következtetés, amikor sok Linux-disztribúciónál fél év alatt lemegy egy ciklus alpha-tól (jó esetben stabil :) ) kiadásig. :)

"Eee 1000H-s verzióját azonban pont teszteltük, ezért megpróbálkoztunk a telepítéssel, de sajnos nem sikerült rávenni a gépet, hogy pendrive-ról indítsa a rendszer."

Ez meg PEBKAC-gyanús.

Na igen, 2009 eleje van, Win7 meg 2009 végén, 2010 elején jelenik meg. Tehát nagy valószínűséggel legrosszabb esetben is egyszerre jöhetnek ki.