16 core - 8-nál megáll

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy IBM x3950, 4db Quad Core cpu-val felszerelve.
Debian lenny installerje szépen veszi az akadályt, feltelepít mindent, majd első bootnál megáll. Számolgatja a CPU-kat, eljut 8-ig, majd innentől nem jut tovább a kernel.
Mi lehet a megoldás erre a problémára?

Köszi,

Zoli

Hozzászólások

ne használj még lenny-t :>
múlt héten beszoptam vele, ugyanis feltelepítettem, mondom jó lesz ez már
xen-re kell, fel is ment a amd64-xen es kernel. VM ek indulnak semmi gond
majd az egyik kihal. restart megint kihal, na mondom fasza, meglesem erre kiderült hogy bugos a 2.6.26 amd64-xen es kernel ugyanis mikor a domU ban elfogy a ram akkor kicsit swappel, pár kbyte és utána elhasal a kernel.
és mivel nem volt időm várni míg kijavítják toltam ubi 8.04 est :>

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.28-rc4

Kernelopció az, hogy hány CPU-ig legyen SMP az SMP. :) A 16G memóhoz pedig PAE es 64GB support kéne, ha 32 bitezel. Könnyen lehet, hogy valami drivel a memória kérdéstől dobja el magát. Ezekre az új nagyvasakra nagyon érdemes egy 64bites valamit tenni, még azt is megkockáztatom, hogy Xen-t is érdemes rátolni. :)

Na igen, lehet h. érdemes, csak nekem az appom amit futtatni kellene rajta az sajnos :( 32 bites. Nyilván lehet vhogy futtatni 64 biten, gondolom (nem foglalkoztam sokat 64 bites rendszer specialitásaival), de lenne overhead-je.
Egyébként a RedHat v. CentOS az tökéletesen fut a vason és ahogy mondtad a PAE kernellel. Debianban elvileg a bigmem kernel pae opcióval kellene legyen fordítva ha minden jól megy, majd ki fog derülni nemsokára.

Elvben a telepítő előtt van mindenféle bootopció, talán ott választható. A 64bites örömök óta nem nagyon kellett nagyvasra 32bites OS-t tennem, szóval majd remélen jön valaki aki megszakérti.

A 32bites appod szónélkül fog menni 64biten, mert vannak naccerű compat lib-ek. Ha az appod nem olyan nagyon éhes, akkor tegyél Xen-t a gépre, azon mehet 32bites guest is szónélkül. :)

Miért nem tolsz 64bites oprendszert majd azalá virtualizálva egy 32bitest és nincsen gond, sőt lehet több géped is így.

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.28-rc4