16 core - 8-nál megáll

 ( djsmiley | 2008. november 17., hétfő - 18:27 )

Sziasztok!

Adott egy IBM x3950, 4db Quad Core cpu-val felszerelve.
Debian lenny installerje szépen veszi az akadályt, feltelepít mindent, majd első bootnál megáll. Számolgatja a CPU-kat, eljut 8-ig, majd innentől nem jut tovább a kernel.
Mi lehet a megoldás erre a problémára?

Köszi,

Zoli

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

bigsmp csomag nincs?
___
info

ne használj még lenny-t :>
múlt héten beszoptam vele, ugyanis feltelepítettem, mondom jó lesz ez már
xen-re kell, fel is ment a amd64-xen es kernel. VM ek indulnak semmi gond
majd az egyik kihal. restart megint kihal, na mondom fasza, meglesem erre kiderült hogy bugos a 2.6.26 amd64-xen es kernel ugyanis mikor a domU ban elfogy a ram akkor kicsit swappel, pár kbyte és utána elhasal a kernel.
és mivel nem volt időm várni míg kijavítják toltam ubi 8.04 est :>

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.28-rc4

Jah, ez is egy megoldás :)
Csak kéne nekem lennys cluster-suite sajnos, tehát vhogy életet kéne lehelni bele. Egyébként a 2.6.24-el installálódik, szép magyarosan.

Generálj egy saját kernelt rá valahol. A xen-t meg szerintem jobban jársz ha a "gyárit" teszed fel, igaz hogy az "csak" 2.6.18.8-as lesz.

A xen nekem nem is kell, tehát tökmind1 :)
Viszont az jutott eszembe h. ok h. nem lát, csak 8CPU-t, de azért attól még el kéne induljon. Lehet bekavarja a helyzetet a 16G memória is.

Most még azt kéne bevallanod, hogy quad-sli is jár hozzá, és ingyen Crysis licensz :D.

Nekem lenny-vel szar volt a 2.6.26, jó a 2.6.24, ibex-el meg a 2.6.24 volt szar, s a 2.6.26 a jó. Ideje volt már a 27-nek.

Hat tudod, nem mindenki hajlando szopni xen-el(ha mar nem crysis).

Jaja ;)
Ultimate gamer PC lenne. 4db quad core cpu-val :) Amúgy IBM x3950M2.
Meg fogom próbálni mindjárt a legfrisebb lenny telepítővel és kiderül ha beborul. Ha meg nem akkor marad az h. etch > dist-upgrade és kernel telepítés.
Egyébként van olyan h. bigmem-smp? ;)

Kernelopció az, hogy hány CPU-ig legyen SMP az SMP. :) A 16G memóhoz pedig PAE es 64GB support kéne, ha 32 bitezel. Könnyen lehet, hogy valami drivel a memória kérdéstől dobja el magát. Ezekre az új nagyvasakra nagyon érdemes egy 64bites valamit tenni, még azt is megkockáztatom, hogy Xen-t is érdemes rátolni. :)

Na igen, lehet h. érdemes, csak nekem az appom amit futtatni kellene rajta az sajnos :( 32 bites. Nyilván lehet vhogy futtatni 64 biten, gondolom (nem foglalkoztam sokat 64 bites rendszer specialitásaival), de lenne overhead-je.
Egyébként a RedHat v. CentOS az tökéletesen fut a vason és ahogy mondtad a PAE kernellel. Debianban elvileg a bigmem kernel pae opcióval kellene legyen fordítva ha minden jól megy, majd ki fog derülni nemsokára.

Ja, válaszolva magamnak :) A bigmem kernel PAE-val van fordítva. Már csak az a kérdés h. hogyan tudnék mondjuk azzal direktben telepíteni?

Elvben a telepítő előtt van mindenféle bootopció, talán ott választható. A 64bites örömök óta nem nagyon kellett nagyvasra 32bites OS-t tennem, szóval majd remélen jön valaki aki megszakérti.

A 32bites appod szónélkül fog menni 64biten, mert vannak naccerű compat lib-ek. Ha az appod nem olyan nagyon éhes, akkor tegyél Xen-t a gépre, azon mehet 32bites guest is szónélkül. :)

Hát, lehet ezt is kipróbálom, de sajna az app az elég éhes...
Ezért kell ez a sok CPU ;)

Miért nem tolsz 64bites oprendszert majd azalá virtualizálva egy 32bitest és nincsen gond, sőt lehet több géped is így.

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.28-rc4

Sajna nem csak egy webszervert szeretnék rajta futtatni, hanem valami olyat, ami meg is fogja kajálni azt a 4 cput, de a gép 70-80%-át tuti.