Webmail proggi (imap es virtualhost)

Hali!
Ismer valaki jo webmail proggit, ami az allabiakat tudja:
- kb. olyan kenyelmes, mint az openwebmail
- imap/maildir tamogatas
- virtualhostok kezelese

Openwebmail maildir miatt kiesik, squirrelmailt probaltam, de ott az egyszeru usernek el kell magyarazni, hoyg allitsa be normalisan elso belepeskor, mert nem szep, ha a level xy@192.168.1.1 feladoval megy ki....Ez tobbszaz emberke eseten kenyelmetlen.

UPDATE: es magyarul is tudjon :) nemhogy nem informatikusoknak legyen, hanem a hottmezei polgarnak, akinek egy levproggi beallitasa is nehezkes.

Hozzászólások

roundcube, vagy squirrel. smtp szerveren meg address rewrite hogy ne mindenfele furcsa feladoval menjenek ki a levelek.

(bar szerintem squirrellel is meg lehet oldani, admin szinten, de lusta vagyok megnezni hogyan)

Nem egyszeru. Hostingrol van szo, tehat nemcsak a 192.168.x.x a baj, hanem cifrabb esetben a pityuka@pityuka.hu cimrol is pityuka@hostingceg.hu formaban megy ki. Meg persze a mancika@mancika.hu-rol is mancika@hostingceg.hu.

Egyebkent irtunk ra egy webmail proggit, mukodget is, csak fejlesztve nincsen. Neha (nagymeretu attache eseten) meg egyszeruen eldobja a levelet...

Roundcube+Postfixadmin adatbázisával ez nálunk tökéletesen működik. Roundcube felületén a felhasználónak esélye sincs címet váltani. Alapból arról a címről küld, amire bejelentkezett.
Roundcube egyébként tud magyarul. Meg például Ubuntuban csomagként benn van, Debiant most nem tudom.
Konfigurálása is egyszerű, egyetlen php fájlban kell csak matatni fél percig:)

Roundcube jó lenne, ha biztonságos lenne, a minap vagy 300 levelet küldött ki valami nigger Richard Allen néven a 41.219.217.0-41.219.217.255 tartományból a gépemen keresztül. Csinált magának az arc 1 fiókot, aztán jöttek az abuse címre a jelentések rá pár percre, meg valami aol móka is rendesen jelentette a dolgot. Egyszerre elküldött volna x tízezer levelet, ha nincs fent a suhosin. Át kell gondolni kinek adunk roundcube-hez belépési jogot.

A 41.219.217.* tartomanyt en alapbol kizartam. Nalunk SquirrelMail van, az emlitett tartomanybol letezo userek (feltehetoen feltort) fiokjaiba leptek be, es probaltak spamat kuldeni. Szerencsere a scriptjeim ezek nagyjat elfogtak meg mielott kiment volna.

Ezt is meg lehet csinalni, nem is veszes. Par lookup es megvan. Ha SQLt hasznalsz, akkor egy sourcedomain->domain tabla kerdese az egesz, meg par sor postfix/exim/whatever configjaba.

Vagy irsz ra egy rovid squirrelmail plugint, mert azt is lehet. SQM plugin rendszere borzalmasan egyszeru.

amennyiben a loginnev email formatumu, nincs ilyen gond es jo hozza a squirrelmail is vagy - ami meg gyors - a roundcube.