[MEGOLDVA] windows XP netboot install Linux DHCP/tftp szerverrel

Van egy kis notebook -om. Igazán pici 10" LCD viszont nincs floppy, nincs CD és olyan aggastyán (2002?) hogy nem butul USB -ről (ami egyébként is csak 1.1). Viszont tud netboot -ot :)
A Debian Etch -t netboot/tftp netinst segítségével szépen feltelepítettem (igaz az Ír tükröt kellet hozzá használni).

Azt keresem hogy lehetne a windows XP -t hasolóképpen telepíteni, lehetőleg a már működő Debian Lenny DHCP/tftp szerver segítségével?

Gondolom itt is valami telepítő image -t kellene szolgáltatnom, amely nem csak a telepítő futtatási környzetét/programjait tartalmazza de azt is hogy honnan vegye az összetevőket.

A google -n csak olyat találtam a win 2003 szerverrel képes valamiféle, már feltelepített(?) image -t szolgáltatni a netboot gépek felé. Viszont öszvér megoldást nem találtam, illetve olyat sem, hogy netboot segítségével telepíteni. Lehet hogy rosszul keresek, nem tudom, hogy M$ hogy nevezi ezt az eljárást.

Hozzászólások

Unattended
Én ezzel telepítek win2k és xp-s gépeket tömegesen netboot-al.

Hű! Kössz :D
Eléggé összetettnek tűnik. Tényleg kell hozzá a DNS szerver? Eddig sikerült mindíg elkerülnöm - nem túl konfortos egy ck. tucatnyi gép üzemeltetése mellé egy ilyen szolgáltatás ...
Mindenestre nem triviális, lessz mivel küzdeni :)

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Te ez nagyon zűrös! Nem akarok én nagysorozatban telepíteni - egyébként is utálom. Nekem csak egy-egy gépem van, nem kell ekkora nagyágyú. Nem tudtok valami egyszerűbbet?
Ha fenn van az alaprendszer, tudja kezelni az USB-t és a hálózatot akkor már jó vagyok, a többit felpakolom - ghost és akkor rántom elő ha kell.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Végül is sikerült felgyűrni :)
Persze csak fapadosan, semmi egyéb nincs konfigurálva mint az XP telepítés, de az működik. Nem kell hozzá DNS szerver, nekem elég volt hogy a samba workgroup -ot NTINSTALL -nak neveztem ki és a share path az "/home/unattended/install" -ra mutasson.
Ez a konfiguráció elbánhat a SAT hDD -kel ha beteszem a megfelelő drivert?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Ez szépszerével csak egy leírás, és csak magár az oprendszert telepítheted.
Az unattended gyakorlatilag komplett, "ready to use" telepítést céloz, úgy hogy az elején beállítasz néhány dolgot (pl. partícionálsz). Vagyis egyfüst alatt, anélkül hogy hozzányúlnál telepít egy sor csomagot, anélkül, hogy be kellene avatkoznod.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.