_Megoldva_Ne jelenjen meg az oldalam a google ben és semmilyen keresőben

Van egy wordpress-es blogom, aminek nem szabadna hogy megjelenjen semmilyen web-keresőben.
eddig tiszteletben is tartották a robotok a "robots,noindex,nofollow" direktívákat,
de ma felhívott valaki, hogy első találat vagyunk a google-ben, és ezt nagyon nem kéne.
Hogyan tudnék nagyon gyorsan kikerülni keresők adatbázisából. Sajnos ha ez nem megy akkor törölnöm kéne a blog tartalmának nagy részét.

Hozzászólások

A kérdés jogos. Egy nagyobb közösséget képzelj el, ahol az embereknek különböző elképzelései vannak arról, hogy egy információ mennyire nyilvános és mennyire nem az, és ez egy állandó vitatéma. És ahol egy eddig senkit sem érdeklő oldal érdeklődőinek száma egy új körülmény hatására megnő. Az hogy a Google az első helyen tálalja az oldalt, az már a legtöbbünk tolerancia küszöbén túlmegy. Lehetőség lenne az anyagot átmenteni egy zártabb körű helyre, de mivel páran nagyon szeretjük és a szívünkhöz nőtt, szeretnénk meghagyni. Remélem kb érthető, és már sok segítséget is kaptam, amit mindenkinek köszönök.

én azt gondolom hogy ez nem igazán megvalósítható. gondolj bele, elég az oldalad címét meg egy-két szót beírnom mondjuk ide a fórumba. ezt a tartalmat is indexeli néhány kereső.

--
senki földjén, senki fia

Van meg egy nagyon brutalis modszer, amit biztosan egyik 'nagy' kereso sem tud kezelni. Ne szoveget tegyel ki, hanem a szovegrol keszitett screenshotokat.

Most nyilvános a blogod vagy sem? Ha nem nyilvános, akkor a hozzáférést kell megakadályozni.
Másik lehetőség a https://www.google.com/webmasters/tools eszköz használata, itt ki is tudod venni a megfelelő oldalakat a Google adatbázisából elvileg.

Ezt az oldalak head részében:
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">

robots.txt-ben:
User-agent: *
Disallow: /

Persze kell valamennyi idő, mire lesz hatása.

Nálam nem 80-as illetve 443-as porton futnak azok a siteok amiket nem szeretnék indexeltetni robotokkal.Amúgy eddig is köpött rá a legtöbb indexrobot,lazán beindexelték akkor is ha tiltva volt.Volt rá példa,hogy emilben reklamáltunk és erre berakták mellé a "káros tartalom" jelzőt. Amióta tojunk a szabványos 80,443 portokra nincs gond.
_______________________________________________________________
"Good news everyone! Those asinine morons who canceled us were themselves fired for incompotence!" Hubert J. Farnsworth

Hm, ez érdekes, kiraksz valamit elvileg a nagy közönség számára nyitott kibertérbe és nem akarod, hogy bárki is rátaláljon. :)

Nagyon triviális: talán jelszóval kéne védeni?
Ha ennyire "titkos" meg "zárt körű" a dolog, akkor könnyen megoldható hogy akinek engedi, tudja a jelszót.
Ha a felhasználás helye is meghatározott, IP cím alapú korlátozás is mehet.

Ha ezek a feltételek nem teljesíthetők, akkor meg fölösleges a kereső indexből kivétel, mert az a tartalom publikus.

+1

Én is úgy gondolom, hogy védett tartalmat kirakni a netre legegyszerűbben jelszóval lehet megoldani. És akkor a jelszót meg azokkal osztod meg, akiknek hozzáférést szeretnél biztosítani.
Na de arra alapozni, hogy a csúnya, gonosz robotok majd jól nem találják meg az oldalad, ha azt mondod nekik, hát az nem egy életbiztosítás.

Nem csak a google-ban, hanem az összes többiben sem. És kereső botokból van jópár. Azokat meg mindenki úgy implementálja, ahogy akarja. Ha azt szeretnéd, hogy a nem publikus tartalom legyen ténylegesen is nem publikus tartalom, akkor védd jelszóval és egyik bot sem mászik át, függetlenül attól, hogy milyen indexelős algoritmust találnak ki 10 év múlva, meg ki mennyire veszi figyelembe a meta tageket, meg a többit.
Persze lehet, hogy akkor a robot már el is kezdi megtörni, miközben indexel, mert a mottó az lesz, hogy: "Free web, no secrets". :D

De mondta, hogy nem privát, csak nem akarja még az apróneten is meghirdetni, hogy hol van.
Csak annyit akar, hogy az ott található tartalmat ne indexelje. Azt nem akarja, hogy pl Opera alapból 403-at dobjon az URL-re. Csak annyit, hogy ne legyen indexelve.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Wordpress tud olyat, hogy Private az adott tartalom státusza, azt meg csak azok láthatják, akik be vannak jelentkezve. Amíg ki nem kerülsz az indexből, esetleg ezt is meg lehet próbálni.

Mint ahogy sokan írták: jelszó.

Nekem is van fenn neten olyan wikim, amit nem akarom, hogy más is elolvasson, lejelszavaltam.

Captcha , jelszó a főoldalon. A jelszót persze ki lehet írni a beviteli mező mellé, de így biztos nem fognak robotok bejutni.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu