outlook express

Hello!

Tegnapi nap uj hdd-t szereztem be, windows telepul minden rendben es outlook express-hez atmasoltam a leveleket. A problema ott kezdoik hogy nem tudom a email jelszavakat, meg beallitasokat(nem az en gepem). A outlook ezeket az beallitasokat hol tarolja?

Hozzászólások

ha még megvan a működőképes másik vinyó, akkor javaslom arról bebootolni és kellékek/rendszereszközök/fájlok és beállítások átvitele varázsló

szerintem a registrybe. hiszen az valo erre

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

http://spotauditor.nsauditor.com/
Vedd meg (30$) vagy szerezz hozza cracket. Engem mar nagyon sok esetben kisegitett. (de az sem volt rossz, hoyg a szerveren megvaltoztattam a jelszot, igy utana mar azt adhattam az user emil fiokjanak.)

Tudom, hogy már eső után köpönyeg, mert nem indul a vinyó, de a sztem legegyszerűbb (legközelebb :) ) az Outlook express-ben Eszközök->Fiókok menüpontban ki lehet importálni a fiókbeállításokat (user, pass pop3 smtp stb) egy file-ba, amit könnyedén be lehet tölteni a másikba. (asszem .iaf kiterjesztésű lesz)

Pár nappal ezelőtt "tettem át" 4 gépet ezzel a módszerrel (gépcsere volt, másik cég, szóval fogalmam sem volt a email user/pass-okról, aki tudta őket szabadságon stb...) és csont nélkül átment minden.

Vagy esetleg ti valami másfajta felhasználó/jelszó párra gondotok. (Identitást pld. sosem próbáltam átrakni, azt kézzel szoktam létrehozni.)

Mindegy: az én világegyetememben :) ha az Outlook Expressben kiimportálom a fiókadatokat, akkor az minden a fiókkal kapcsolatos dolgot (ami a fiókok-tulajdonságok fül alatt van, ideértve a POP3/SMTP user/pass-t is) kiment és ezt be lehet tölteni egy másikba.

Persze van egy olyan apróság, hogy Jelszó tárolása :) . Ha ez ki van kapcsolva, akkor valószínűleg nem megy át a jelszó, mivel nincs is tárolva (remélhetőleg!). De ebben az esetben szerintem a registryben is teljesen felesleges turkálni....

Elnezest, szegyellem magam, hulyeseget beszeltem :( Kiprobaltam es tenyleg atvitt mindent.
(Talan mentsegemre szolgalhat, hogy van itt minden, OE, Outlook 2000, XP, 2k3, postafiokok POP3-ban es IMAP-ban, raadasul sokkal gyakrabban volt hasznalva a "Beallitasok atvitele varazslo", mint ez a postafiok atvitel.)

Szoval tenyleg mukodik, bocsi.

Viszont Outlook 2003 alatt nem is tudok igy exportalni/importalni IMAP fiokot.

Koszonom a valaszokat. Kideritettem vegul a jelszot. Az volt a legegyszerubb:D

Nem akartam ezért új témát nyitni:
Szóval beleszaladtam egy érdekes problémába. Az illető gépén az Outlook Expressben nem tudott levelet törölni egyik mappából sem. A törlés ikon, jobb klikk-törlés, del billentyű stb. semmilyen módszerrel nem lehetett törölni levelet. Nem írt ki hibaüzenetet, csak szimlán nem csinált semmit. Ez állítása szerint egyszercsak lett.. lehet, hogy kavart valamit, vagy valami kártevőnek ez a szórakozása (ment is bőszen a vírus/spyware/stb keresés, de nem találtam semmit), és mivel ilyen jelenséget még nem láttam, csak néztem nagyokat :) .

Van valami beállítás ezzel kapcsolatosan, hogy a user-t le lehet tiltani(identitást lásd később), hogy ne tudjon levelet törölni?

---
Egyébként találtam rá megoldást - ha nem is a legszebbet.
Először poénból létrehoztam egy tetszőleges nevű új mappát, amibe viszont át tudtam helyezni a leveleket! Törölni ebben sem tudtam, de az egész mappát viszont tudtam törölni, pontosabban a lomtárba tenni, majd egy lomtár ürítés már működött - azaz a törlési korlát nem terjedt ki a mappák törlésére :) Az átmeneti mappa kellett, mert a levelet közvetlenül nem lehetett áthelyezni a lomtárba. Ez persze félmegoldás, mivel normál törlés továbbra sem működött.
Majd kínonban létrehoztam egy új identitást, átimportáltam a fontosabb adatokat (fiók paramétereke, címek), és a régit meg töröltem. (A levelekre nem volt szükség, így azokat nem hoztam át, de kíváncsi lettem volna(így utólag) az eredményre.) Az új identitás nem "szenvedett" ilyen törlési gondban, tehát valószínű valami registry bejegyzés vagy helyi házirend beállítás lehet az oka.

Hogy is van a nő -- ember, medve -- játék párosokkal a vicc? Ki lehet egészíteni azzal, hogy az Outlook Express nem MUA :-P