101 gombos US bilentyűzet

Keresek eredeti 101 gombos angol (amerikai) kiosztású PC billentyűzetet. Az nem baj, ha koszos, de minden gombja hibátlanul működjön, ne ragadjon be, s ne hagyjon ki. Mindegy, hogy mikrokapcsolós vagy másképp működik. Van két 1991-es billentyűzetem, de az egyiken jópár gomb nem működik, a másikon meg a space teljesen random mód beragad (de csak „érintkezőileg”, nem fizikailag). Nem egyszer próbáltam már rendberakni őket, de nem jártam sikerrel.

Tudtok segíteni?

Hozzászólások

Tudom ajanlani az altalam hasznalt IBM billentyuzetet.

prohardver hirdetes, bar a kepen egy magyar darab lathato. No meg ez windows-os, az enyemen meg nincsenek win gombok.

aaaaaaa...

- Nekem egy angol kiosztasu, KB-0225 tipusu modellem van (Unix/PS2/101 gomb, IBM FRU: 89P8400)
- Nekem nincs elado billentyuzetem!
- A fenti linken *valaki*, akit nem ismerek, csak google-lel talaltam, *allitolag* angol kiosztasu, de 104 gombos (Windows), hasonlo modellt arul 2000 Ft (+posta) aron, ami szerintem olcso.
- Ami kicsit zavaro, hogy a mellekelt kepen egy idegen kiosztasu bill. lathato, de az a kep szemmel lathatoan valami kinai domainbol lett gyujtve.

A tennivalo: felvenni a kapcsolatot ezzel a sraccal, es megkerni, irja le a billentyuzet tipusszamat/FRU szamat, csatlakozo tipusat es a kiosztast, aztan megvenni, ha tetszik ;-)

---

Nemetorszagban hasznaltam Cherry billentyuzetet, az is nagyon jo minosegunek tunt. Sajnos itthon tudtommal nincs forgalmazojuk... / illetve csak a multimedias, wireless modellek kaphatok.
Ez lenne talan a legmegfelelobb neked.

:) Bocs, de nagyon másképp értelmeztem az első postod, azért vagyok megkavarodva. Az a billentyűzetem amin beragad a space szinten Cherry, nagyon masszív és komoly darab, az ég világon nincs más baja, csak ez. Amit linkeltél linuxos keyb, érdekes darab, félek azontúl, hogy német kiosztású még az ára is durva lenne. Ha nagyon nem jutok előrébb írok a prohardveres srácnak.

PCX-ről ne vegyél. :D Vettem egy Logitech Ultra Flat kb-t, weblapon rajt volt ANGOL, telefonon azt mondták: ANGOL, emailben azt írták: ANGOL, kijött, s lásd MAGYAR kiosztás. Szóval..ne..nem kéne ott. :) (amúgy jó bolt..csak billentyűzetet nem veszek többet ott)
_____________________________________
aurora @ 2.6.25-4.slh.3-sidux-amd64 | athena @ 2.6.24-generic-amd64

Nekem lehet, hogy van még egy darab otthon. Este megnézem.
(AT, XT átkapcsológombbal...)

És, ha megvan, akkor bizony koszos lesz... :)

Engem is érdekelne egy ilyen 101 gombos USA keyboard modell

/mazursky

Hát, nem én voltam, nekem még accom sincs vaterára, de így asszem nem is kezdek bele a regbe... nekem az a 60 dolláros szimpatikus, nem mondom, hogy olcsó, de ha azt nézem, hogy a 1991-es billentyűzetem megszolgált a maga 17 évével, azt hiszem megengedhetem magamnak, hogy az ezidő alatt billentyűzetre el nem költött pénzemet, most erre szánjam. :)

IBM KB-9910 -est fogok szerezni, USA kiosztású 104 gombosat, és feketét (bocs, csak fehér képet találtam), van hozzá kéztámasz is (késztámaszról kicsi kép). Sajnos csak egy van belőle, évek óta porosodott (azért nem használta senki, mert USA kiosztású).
Programozgatni ideális, már csak valami billentyűzet switcher kell hardveresen és szoftveresen.

/mazursky