Marten Mickos válaszolt a kérdésekre

 ( trey | 2008. január 29., kedd - 16:08 )

A HUP olvasóinak a HWSW jóvoltából lehetősége volt kérdéseket feltenni Marten Mickos-nak, a MySQL elnök-vezérigazgatójának. A kérdésekre megérkeztek válaszok, amelyek elolvashatók itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó kis cikk lett, bár szerintem rövid ahhoz képest, amennyi kérdés felmerült itt; de lehet, hogy ennyi idő volt rá, nem tudom.

Soha nem mozogtam semmilyen vállalati dologban még, így lehet, hogy teljesen evidensek a következő kifejezések jelentései, de mégis megkérdem őket:
- vertikális termékintegráció (miért vertikális)
- horizontális terjeszkedés (miért horizontális)
- konvergált termék (ez a hasonló terméket jelenti?)

--
- Name ONE thing that your Linux computer can do that my MAC can't!
- Right click.

van meg par helyesirasi hiba a forditasban.
konvergalt termek azt jelenti, hogy van-e olyan konkurens, ami kituzott cel lenne (tehat ami fele kozeliteni szeretnenek)

vertikalis/horizontalis terjeszkedes szerintem azt jelenti hogy minden platformon o akar egy bizonyos kozonsegnek megoldast szallitani, vagy pedig 1 darab platformon akar mindenkinek.

Tyrael

Minden termék alkot a piacon valamiféle - természetesen képletesen értendő - réteget. Amíg a fejlődése során ezen belül marad (tehát alapvetően az marad, ami volt, vagy aminek indult), addig a dolog "horizontális".

Ha "kilép a saját múltjából" és valami más, több akar lenni például úgy, hogy szorosabban összeépül más alkalmazásokkal, netán új szolgáltatásokat akar nyújtani egy olyan rétegnek, amelyhez eleddig esetleg köze sem volt, akkor a szájentifikus managerhablaty nyelvtani szabályai szerint "vertikálisan integrálódik".

---
Science for fun...

Köszönöm szépen a válaszokat, így már azért sokkal érthetőbb a dolog :)

--
- Name ONE thing that your Linux computer can do that my MAC can't!
- Right click.

Bár az itteni többi értelmezéssel ellentmond az enyém, de tanulmányaim haloványan így emlékeztetnek:

Horizontális integráció, amikor valamiféle egymással megférő szolgáltatás/termék előállítását vállalod el. Pl.: ISDN, ADSL
Vertikális integráció, amikor egy a jelenlegi szolgáltatásodat/termékedet felhasználó új szolgáltatást/terméket állítasz elő, vagy olyan általad felhasználtat, amelyet jelenleg más állít elő. Pl.: Telefontársaság vagy, és úgy döntes, mától te magad szereled össze a telefonokat.

De emlékeim szerint ennél picit árnyaltabb a dolog és a HUPon - megintcsak emlékeim szerint - vannak okosabb, a gazdasági fogalmakhoz értők, akik maj kijavítanak.

Hol az ellentmondás?

---
Science for fun...

Thx4Mickos! És Daninak is, hogy bekerült a kérdésem. ;-)

(még mindig nem 4)

(tudom, 2 ;)

A 4-nak egy felsőbb hatalom vagy szűlők felé irányuló értelme lehet.
(köszönjük, hogy létezik)
;))

thx4watching

Tyrael