Jabber kompatibilis lesz az ICQ/AIM?

 ( Aadaam | 2008. január 17., csütörtök - 23:24 )

Sziasztok,

Haver kuldte at, belsos jabberes korokbol, tenyleg mukodik:

http://florianjensen.com/2008/01/17/aol-adopting-xmpp-aka-jabber/

Roviden: fel tudsz konnektolni egy hivatalos AOL szerveren az ICQ/AIM-re jabberklienssel. Allitolag megy az is, hogy jabberes kontakt felvegyen ICQ-s kontaktot, en nem probaltam.

A dolog apropoja az eloadasom is picit, ha valaki esetleg nem volt Szabad Szoftver Esteken, a jovo heti videoig slide-ok a http://jabbermania.blogspot.com -on

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez jó hír!

Viszont kipróbáltam, és nem megy.
Ezekkel: Pidgin, Psi, Gajim, Gossip, Gabber. Tkabber.. egyikkel sem ment

(Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni az előadáson, kifejezetten érdekelt volna a téma (a többi előadó is). Remélem elérhető lesz teljes felvétel róla.)

ArchLinuxos srac azt mondja, Gajim megy...

Mondjuk nekem a kontaktokat nem hozta be (de akinek odaadtam haver annak meg igen), ja, es elotte le kell maszni szerintem az "igazi" ICQ-rol, es ugy...

Hogy milyen lett a video, meglatjuk :)

Az MSN <=> Yahoo is csak a hivatalos klienssel működik.
A Kopete kidob egy -feltételezhetően központi- üzenetet csatlakozás után hogy upgradeljek MSN Livera, ha felvett egy Yahoo user. A Mercury még ezt se írja ki (mással nem próbáltam/nem érdekel).

De ez más! Itt elvileg egy szabványos XMPP (Jabber) csatlakozásról van szó. Azt meg bármilyen jabber program lekezeli. Talán a TLS, és bejelentkezési finomhangolással sikerül, nyilván előbb utóbb kiderül, hogy hogyan.

Aze' ha ket ember felmegy MSN gateway-jel jabberen, akkor atkialt a jabberkliens is :) Igaz ott azt, hogy az MSN-t igazan ki lehetne hagyni a bulibol, mert felesleges.. :)

TLS, szervert meg kell adni....

Egyebkent a WLM 9.0-ban is lesz elvileg XMPP kapcsolodas, bekommenteltem floriannal az angol cikket.

Mindenütt megadtam a szervert külön is és a tls-t (ahol volt).. Na mindegy, még próbálom.
Amúgy én is az összes IM-et bedrótoztam átjárószerver formájában a jabberbe. Még gmail-be is, ha belépek, rögtön rámköszönnek msn-ről, yahoo-ról stb. :-)

errol tudnal vmit bovebben irni?