Lotus Notes vs. Windows XP

Lotus Notes adatbázisra (későbbiekben esetleg dokumentumra, view-ra) mutató linket szeretnék elhelyezni a windows XP asztalán, pontosabban annak egy alkönyvtárában.

A link asztalra helyezése a Notes-ból tulajdonképpen még működik is drag&drop módszerrel, úgy, ahogy itten le van irva:
http://dev1.knollenstein.nl/help/help8_client.nsf/b3266a3c17f9bb7085256…

Amikor viszont az igy elkészitett linket az explorerben az asztalról a végleges helyére, az asztal egy alkönyvtárába akarom áthelyezni, akkor következetesen röpül explorer, asztal, tálca, minden, csak egyedül a Notes marad állva. Néha már attól is kiakad az XP, ha csak a jobb gombbal rákattintok a ilyen linkre.

Hogyan lehetne az XP-nek ezt a feature-ét megkerülni?

Hozzászólások

Linux livecd? :D
Ott nincs explorer! :lol:
----------------------------------------------------------------

Azzal próbálkoznék, hogy írnék egy új html-t, amibe elhelyezném a linket / linkeket.

1) Megnyitod a Notes adatbázist (nsf)
2) Edit->Copy As Link->Database Link
3) Windows asztalon->Paste shortcut. Kapsz egy hülye kis lapocska ikont a 'Notes link Shortcut '{Notes adatbázis név}' cimkével.
4) Örülsz

Mint irtam, nem az asztalt akarom telepakolni parancsikonokkal, hanem az asztal alkönyvtáraiba akarom berakni őket.

Az azokba beillesztés közben pedig továbbra is úgy elszáll a windows explorere, hogy valóban öröm nézni.

Szerkesztés:

Közben találtam ezt az IBM dokumentumot, ami szerintem egy ehhez szorosan kapcsolódó hibával foglalkozik (azonos lehet a kiváltó ok): http://www-1.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21100686

Annyi a különbség, hogy nálam a windows explorer hibaüzenet nélkül száll el, és nem 98-on, vagy NT-n, hanem XP-n.

A fenti linken tárgyalják a lehetséges megoldást is, idézem:
"Solution:
This issue has been reported to Lotus Software Quality Engineering. At this time, there are no plans to address this issue in the currently supported Notes/Domino product series."

---
Mondjon le!

8-as notes is elszall, mint a gyozedelmi zaszlo.

Na most bezartam a notes-t meg ujra elinditottam es mukodik, hogy csinaltam uj shortcutot. Elozoben rosszul volt megadva a file-ban a notes.exe helye.

Én feladtam. Ráment összesen vagy fél napom, hogy működő megoldást találjak, de nem sikerül.

Pedig csak annyi kelett volna, hogy egy adott feladathoz használt összes dokumentum, weblap, adatbázis, nézet, stb. linkjeit egy könyvtárba összeszedjem.
Mindent bele tudtam tenni, csak a Notes dolgait nem...

---
Mondjon le!

Nem hagyott nyugodni a dolog, és végül teljes sikerrel jártam :)))

Szóval: a Notes-ból az asztalra lehet linkelni a dokumentumokat/nézeteket/adatbázisokat - ezt eddig is tudtam.

A gond az, hogy igy nem lehet őket tematikusan csoportositani, mert az Explorer elszáll, ha a parancsikont bárhová áthelyezem.
A megoldás pedig ez: OpenOffice Writer dokumentumban hyperlink-ként megadható az asztali parancsikon!

Amúgyis pont ez volt a végcélom: egy "checklist"-szerű OO táblázatba beirni minden egyes ponthoz az adott pont ellenőrzéséhez használt dokumentumra/adatbázisra/nézetre mutató linket, hogy ne kelljen keresgélni. (Csak először azt hittem, ez úgyse menne, ezért gondoltam, hogy az asztalnak lesznek almappái, ahová tematikusan csoportositom a parancsikonokat). Hab a tortán, hogy az OO alapból új ablakban nyitja a dokumentumokat; szemben az Explorerrel, ami sokszor belenyitja az aktuális ablakba.

Az egyetlen hátulütője pedig az ennek a megoldásnak, hogy tele kell pakolni az asztalt Notes parancsikonokkal, és még csak el sem lehet őket rejteni, mert a jobb gombbal a Notes linkre kattintásra azonnal elszáll az Explorer. Talán majd parancssorból...

Szerkesztés:
Az attrib paranccsal szépen el lehetett rejteni az asztali Notes parancsikonokat, úgyhogy kész a fullos megoldás :)))

Szerkesztés2:
DOS ablakban szépen lehet őket másolni is bárhová; és az OOWriter-ből az új helyükre mutató linkek is műxenek, úgyhogy a tematikus csoportositás is megoldva :)

---
Mondjon le!

Sziasztok!

Van egy notes-os nsf fájlom, amiből szeretném a leveleket UNIX mailbox formátumban kimenteni, hogy aztán Thunderbirdben tudjam tárolni.
Próbálkoztam a Transend Migrator progival, de az a gáz, hogy némely levelek szövegét nem konvertálja, csak a tárgy, név, dátum látszódik, nem tudom miért.
Olvastam, hogy úgy is megoldható ha felrakok egy domino szervert, IMAP-ra beállítom, majd bármely levelező kliensel csatlakozom hozzá és letöltöm a maileket.
Fel is raktam a szervert, de nem tudom, hogyan kellene beállítani az IMAP hozzáférést, plusz azt, hogy a meglévő nsf fájlt használja hozzá.
Tudnátok ebben segíteni?

Hozzáteszem, hogy totál nem értek a Lotus-hoz, csak volt melóhelyemen ezt használták és van benne pár személyes mail, amik nem szeretném ha elvesznének.

A gáz az, hogy semmilyen Domino Administrator programot nem találok, se a Domino servernél, se a Lotus Notesban, start menüben sincs rá semmi hivatkozás, így fogalmam sincs hol kellene a linken található változásokat végrehajtani.
Egy video szerint a Notesban kellene lenni egy Domino Administrator résznek, de én nem találom.
Lehet trialban nincs benne?
Vagy az utility server része lenne amit viszont csak megvásárolni lehet?

Az ok, az IMAP-ot el is indítja, de a gond az, hogy nincs Administrator felületem, ahol grafikusan be tudnám állítani az IMAP szerver elérést, a usereket, a hozzájuk fiókokat s azt hogy a már meglévő nfs fájlomat használják.
Emiatt kellene varázsolni egy grafikus beállítási lehetőséget vagy tudni az ezekhez szükséges összes konzol parancsot, ami viszont elég macerás lenne.