c++ socketelés

Fórumok

Sziasztok,
kérdésem nem más, mint hogy létezik-e c++-hoz egy kényelmesen (mondjuk Java-like módon) használható socket lib. Egy multithread servert próbálok kigyűrni, ilyet eddig csak Javában írtam. Eddig az inet.h-val és társaival próbálkoztam pthreaddel kiegészítve, de általam nem felfogott ok miatt nem fogadja a csatlakozási próbálkozásokat az accept. Szal elkezdtem nézegetni a wrappereket, eddig nem találtam meg az igazit, ha van kedvencetek, írjatok!

Köszi:
karaj

Hozzászólások

http://www.alhem.net/Sockets/ ezt használtam egyszer. Elég sok mindent tud; azt amit te éppen akarsz, azt nem tudom, hogy tudja-e, de rémlik.
Esetleg töltsd le az én libemet, mysocket.sf.net. Csak vicc, elég béna projekt :)

Szia!

Nekem is a hup.hu-n ajánlották pár hónapja, és remekül bevált: SDL http://www.libsdl.org/.
Ne ijedj meg attól, hogy játékhoz tervezték. A hátózatos csomag (SDLNet talán) külön van, ha jól elékszem, de meg lehet találni a weboldalon és az is ugyanolyan jó minőség, mint az alapcsomag.
Az alapcsomagban megvannak a szálkezelési alapprimitívek (szál létrehozás és szinkronizáció), a net csomagban pedig a hálózatkezelés (socket létrehozás, stb). Platformfüggetlen, Linuxon és Windowsan valóban jól működik, többit pedig nem próbáltam.

Ha profi, több szálon futó (esetleg elosztott) alkalmazást szeretnél, akkor ACE.

Köszi, SDL lesz, mert éppenséggel pont játékhoz kell majd, és akkor a többiek is használják ezt a libet. Amúgy elég jónak tűnik.