aMSN és a villogás a tálcán

Fórumok

Csoki!

Nah boldog VectorLinux Standard user vagyok :) Minden megy csak egy dolog ssza a csőrömet. aMSN...megy meg midnen tökjól, csak amikor érkezik egy új üzi és nem aktív az ablak, akkor nem villog...és ez eléggé idegel mondjuk ha 5 ablak van nyitva...hangot kapok, de nem fénylik vagy villog vagy csillog vagy mitcsinál a tálcán az ablak :S Lehet ezen segíteni valahogy? Gnome alatt biztosmegy kde alatt is...témaváltás nemjött be mindengyikkel ez megy :S van vmi megoldás?
kösziii

Hozzászólások

Elvileg fel kell bukkannia egy kis ablakocskának a jobb sarokban nem? Az sincs?
A tálcába nem épül be az ikonja? A Vector-nál egy jópofa kialakítású Xfce van, lehet, hogy attól függ?

nem tudom, lehet. amúgy a figyelmeztetö cucc mejelenik, ha jobb alsó sarokban, és a tray icon is megvan. Csak ha ír valaki akkor a tálcán az ablak ugyanolyan marad, és semmi jelzést nem ad le felém :S

------------------------------------
tombiggy.freeblog.hu

R3TR0 H4RDW4R3 RUL3Z
P3NT1UM 2 RUL3Z
L1NUX RUL3Z

háát igen. Google nem vezet semmire :(:(:( Aztán egyéb megoldások mint pl használni gaimot vagy pidgin az meg főőőleg nem...:( nekem aMSN kell :( Valaki segíííííítseeeen PLZ :(

------------------------------------
tombiggy.freeblog.hu

R3TR0 H4RDW4R3 RUL3Z
P3NT1UM 2 RUL3Z
L1NUX RUL3Z

Tudom régi topik de nekem hasonló gondom van: Debian+Gnome-ot használok és az aMsn se nem villog, se nem ad semmiféle hangjelzést ha ír nekem valaki. (tray iconom az van, és a jobb alsó sarokban felbukkanó ablakocska is). Tud erre valaki valami megoldást? :S (Mindenképp amsn-t szeretnék használni!)

---
Debian "lenny", 2.6.24-amd64

Ez metacity bug, néhány kiadással ezelőtt se villogott már. Bő egy hete lehet patch-csel szórakozni, azzal állítólag megy.

Mindenképp amsn-t akartam én is használni, de előbb-utóbb meguntam és áttértem emesene-re. Csomó plugint lehet hozzá betenni és akkor egész használható. Ami legfontosabb volt számomra: az amsn gyakran hosszú másodpercek alatt indult csak el, az emesene pedig instant. Mellesleg jóval kevesebb memóriát is igényel.

Értem akkor ezekszerint nem nagyon van megoldás :S (most ezzel a patch-el nem nagyon szeretnék szenvedni, ráadásul azt se tudom hogy kell :D) Úgy döntöttem megnézem ezt az emesene-t amit említettél... 1 kérdés: Ez villog a zálcán, vagy jelez bárhogy ha írtak nekem? (most nem vagyok linuxközelben, nem tudom megnézni)

Szerk.: Igazából a Mercury messenger volt a másik alternatíva amire gondoltam, de nekem ez se villogott, van akinek esetleg igen? (Gnome alatt)

---
Debian "lenny", 2.6.24-amd64

Nekem KDE alatt szórakozik aMSN, ha apt-get-el felrakok valamit fogja magát és szépen kitolja a systray ikont egy ablakba. :-) Még nem foglalkoztam vele és nem is igazán érdekel amennyit MSN-ezek én... :-)
Emesene-t mikor legutoljára próbáltam akkor nekem nem működött (értsd behozott egy tök üres contact list ablakot) és a 170 letiltott partnert se szó se beszéd feloldotta.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.26-2-amd64

Amsn nekem is ugyanezt csinálja KDE alatt. Viszont én pont most próbálgatom az emesene-t(Gnomeban) és szerintem nagyon jó. Valóban jelez ha írnak nekem, hanggal is, a formázott neveket is meg tudja jeleníteni a kontakt listában (kivéve amelyekben színátmenet van). Egyedül a webcamot hiányolom belőle :)

---
Debian "lenny", 2.6.24-amd64

8.10-es ubiba nekem jelez az amsn a tálcán...

pch

van ám Galaxium is :) Googleban megtaláljátok. Még az emesene-t is lenyomja. Nekem az tetszett benne pl hogy teljesen támogatja a bbcode-okat. Tudom ez nem nagy cucc, de idáig csak ő tudja ezt a funkciót. [jójó Mercury is] szóval nagyon jó kis cucc.